نمایش خبر نمایش خبر

برای تربیت سازنده فرزندان کدام اصول را رعایت کنیم؟

برای تربیت سازنده فرزندان کدام اصول را رعایت کنیم؟



برای تربیت سازنده فرزندان کدام اصول را رعایت کنیم؟

1- آماده کردن یک محیط امن و مورد علاقه
داشتن محیط امن بدین معناست که والدین آرامش بیشتری در زمینه آسیب رسیدن کودکان کم سن و سال خود در اثر حوادث خانوادگی دارند .همچنین کودک به یک محیط جذاب جهت ایجاد فرصت های لازم برای جستجو ،کشف، تجربه و رشد مهارتها دارد. البته کودکان به نظارت مناسب نیز نیاز دارند که آن بدان معناست که بدانید کودک کجاست و چه کاری انجام می دهد.

2- ایجاد محیطی سازنده برای یادگیری
والدین لازم است در دسترس کودکان باشند .یعنی هر زمان که کودک احتیاج به کمک داشت، در دسترس او باشند.
کودک تشویق شود که بعضی از چیزها را در محیط پیرامون بیازماید و تشویق و توجه مثبت به کودکان کمک می کند که برای یادگیری انگیزه پیدا کنند.

3- استفاده از انضباط قاطعانه :
به معنای ثبات در رفتار با کودک، به سرعت عمل کردن هنگام بد رفتاری کودک و آموزش به کودکان برای ارائه رفتار قابل قبول می باشد. وقتی والدین از انضباط قاطعانه استفاده می کنند ،به کودکان می آموزند که مسئولیت کارهای خود را بپذیرند و از نیازهای دیگران آگاه شوند و کنترل بر خود را افزایش دهند.

4- داشتن انتظارات واقع بینانه :
انتظارات والدین از کودک به این بستگی دارد که آنها چه چیزی را برای کودکان در سنین مختلف، طبیعی در نظر بگیرند. وقتی والدین توقعات زیاد و یا زودتر از زمان لازم از کودک خود را داشته باشند، مشکلاتی بروز خواهد کرد.
5- مراقبت از خود به عنوان پدر یا مادر:
وقتی نیازهای شخصی والدین از نظر داشتن ارتباط صمیمانه، همراهی، تفریح و تنها بودن در زمان های خاص بر آورده شود، پدر یا مادر بودن آسان تر می شود. والد خوب بودن بدین معنا نیست که کودک بر زندگی شما تسلط داشته باشد. اگر نیازهای شخصی والدین به عنوان یک بزرگسال بر آورده شود، صبور بودن، ثبات داشتن و در دسترس کودکان بودن برای شما آسان‎تر می‌شود.

معصومه عبداللهی
دانشجوی دکتری روانشناسی