هفته نامه هفته نامه

بازگشت به صفحه کامل

بسیاری از شرکت‌های واگذار شده زیان‌ده بودند

بسیاری از شرکت‌های واگذار شده زیان‌ده بودند



از محل فروش شرکت ها منابع قابل توجهی تأمین و به دولت سرازیر شد و کماکان این قضیه ادامه داردواگذاری‌های بخش خصوصی جزو سیاست‌های کلی نظام است.
مصطفی امیدقائمی، مدیر پیشین فرابورس، در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این پرسش که دولت گذشته چه میزان در واگذاری‌ها موفق عمل کرده و آیا دولت یازدهم د راین زمینه نواقص واگذاری‌ها ورود پیدا کرده یا خیر؟، اظهار داشت: واگذاری‌های بخش خصوصی جزو سیاست‌های کلی نظام است و موضوع اصل 44 ارتباطی با دولت احمدی‌نژاد و دولت فعلی ندارد و این سیاست‌ها از ارکانی است که باید پیگیری شود.
وی با بیان اینکه خصوصی‌سازی برکات زیادی به همراه داشته است افزود: هر چند در برخی از واگذاری‌ها مشکلاتی به وجود آمد اما کل بحث خصوصی‌سازی نباید مورد بی‌مهری قرار گیرد ما نباید فراموش کنیم که بسیاری از شرکت‌هایی که واگذار شدند زیان‌ده و دارای سود اندکی بودند.
امیدقائمی با اشاره به برخی از این شرکت‌ها افزود: به عنوان مثال ذوب‌آهن اصفهان، شرکت ملی مسو برخی از شرکت‌های پتروشیمی وبرخی از بانک ها از جمله شرکت هایی هستند که پس از واگذاری سودشان به شدت افزایش یافت و سهام داران منتفع شدند.
وی ادامه داد: از محل فروش شرکت ها منابع قابل توجهی تامین و به دولت سرازیر شد و کماکان این قضیه ادامه دارد.
امید قائمی با بیان اینکه هر چه شرکت‌ها بزرگتر باشد بورس نیز بزرگتر خواهد شد گفت: با پرداخت مالیات و حسابرسی شرکت‌ها کمک زیادی به اقتصاد کشور می‌شود.
وی ادامه داد: کلیه صندوق‌های بازنشتستگی و نهادهای عمومی غیردولتی تا 30 درصد از سهام را در اختیار دارند که باید پاسخگو باشد البته باید تحت نظارت نیز قرار گیرند.
این کارشناس اقتصادی افزود: بخش خصوصی حقیقی که صلاحیت خرید شرکت های دولتی و اداره آن را  داشته باشد بسیار اندک است و همچنان می‌بینید که برخی از شرکت‌های خصوصی هم به خوبی مدیریت نمی‌شوند و به ظاهر تأمین مالی می‌شوند و خرید سهام از سوی نهادهای غیردولتی به ذات خود نامطلوب نیست و در واقع باید قوانین جنبی برای نظارت بر نهادهای عمومی اصلاح شوند.