نمایش خبر نمایش خبر

مدیریت بحران قبل از ایجاد بحران

مدیریت بحران قبل از ایجاد بحران



این روزها اوضاع جوی بافق، ناپایدار است! گاهی هوا صاف و گاهی وزش باد و گرد و خاک و گاهی هم باران! اگر چه از میان همه نعمات خداوند، بارش باران در این موقع جلوه ای دیگر دارد، ولی روی بحث ما در این سرمقاله وزش گرد و خاک است که چه عواملی موجب بروز این پدیده نامیمون می شود؟ و چرا هر ساله با این پدیده رو به رو می شویم؟ در پاسخ به این دو پرسش باید گفت: عوامل متعدّی دست به دست هم داده و فضای شهر را غبارآلود می کنند؛ از جمله این مسایل، عدم توجه به کاشت مستمر نهال یا درخت در سالیان اخیر بوده است. این علت موجب می شود، زمانی که وزش باد آغاز می گردد، گرد و خاک در فضا پراکنده شود.
در سالیان اخیر آمارهای زیادی از کاشت درخت به طور مکرر و هر ساله به گوش رسیده، ولی هنوز شاهد این گرد و خاک هستیم! به نظر می رسد یا آمارها درست نیست یا نهال ها قصد رشد و باروری را ندارند! در هر صورت ذات بشر به گونه ای است که در طول حیاتش با نیروی خرد و دانش خود در مقابل طبیعت ایستاده و آن را مغلوب کرده، ولی گاهی انسان با تمام توان و کوشش، در مقابل بلایای طبیعی ساکت است و دست روی دست می گذارد و نمی تواند آن گونه که شاید و باید آن را مدیریت کند. مدیریت بحران از همین جا شکل می گیرد که برنامه ریزان قبل از آن که بحرانی به پیش آید، آن را دفع و رفع کنند و به فرموده پیامبرعظیم الشان اسلام(ص) « یک در هم پیشگیری بهتر از صد خروار درمان است . »
امید آن که بحران ها قبل از آن که پیش بیایند، توسط کمیته بحران شناسایی شده و از تبدیل شدن آن ها به بحران جدی کاسته شود. اگر چه بحران ها از قبل خبر نمی دهند، ولی می توان با برنامه ریزی درست و دقیق و با استفاده از دانش بشری جلوی عواقب نا به هنجار آنان را گرفت. در این صورت می توان بطور یقین گفت، همان گونه که بشر برای درمان بیماری خود به سراغ دارو ها رفته و خود را مداوا می کند، پس برای دفع خطر سیلاب، زلزله، طوفان و سایر بلایای غیر مترقبه طبیعی می توان فعالیت جدی کرد تا خسارات وارده را به حداقل رساند.

دکتر محمد حسین تشکری صاحب امتیاز و مدیر مسئول
دکتر محمد حسین تشکری صاحب امتیاز و مدیر مسئول