نمایش خبر نمایش خبر

شهادت دروغ چه مجازاتی دارد؟

شهادت دروغ چه مجازاتی دارد؟



در صورتی که شخصی در دادگاه اقدام به ادای شهادت دروغ کند مجازات آن ۹۱ روز حبس تا ۲سال حبس است یا اینکه ممکن است جزای نقدی در نظر گرفته شود.
اگر کذب بودن شهادت شهود ثابت شود اگر این شهادت به ضرر کسی تمام بشود شاهد وظیفه دارد خسارت را پرداخت کند.
به چند دلیل چک بهتر از سفته است:
۱- چک قابلیت تعقیب کیفری دارد ولی سفته ندارد.
۲- صدور گواهی عدم پرداخت در چک تقریبا بدون هزینه می باشد در حالی که در سفته ، درصدی از وجه سفته به عنوان هزینه واخواست باید پرداخت گردد.
۳- هزینه اخذ اوراق سفته چندین برابر اخذ اوراق چک می باشد.
۴- اگر چک به امضای مدیر عامل شرکت یا نماینده صاحب حساب صادر گردد طبق ماده۱۹قانون صدور چک مدیر عامل و یا نماینده با صاحب حساب چک متضامنا مسئول پرداخت وجه می باشند در حالی که سفته بدین حالت نمی باشد.
۵- خسارت تاخیر تادیه در چک به دلیل مصوبه خاص مجمع تشخیص مصلحت نظام از تاریخ سررسید چک محاسبه می شود ولی در سفته از تاریخ تقاضا محاسبه می شود.
۶- چک تنها سند عادی لازم الاجرا می باشد که بدون مراجعه به دادگاه می توان از طریق اداره ثبت نسبت به وصول آن اقدام نمود ولی سفته فاقد چنین امتیازی می باشد.
ایجاد سر و صدا و مجازات آن.
سر و صدا کردن در ساختمان اگر منجر به آزار و اذیت دیگر همسایگان شود، جرم به حساب می‌آید و با شکایت کیفری علیه مزاحم ،تحت تعقیب قرار میگیرد.
باید به این موضوع توجه داشته که سر و صدا در مجتمع‌های مسکونی که موجب سلب آسایش خانه‌های دیگر شود، مسئولیت کیفری خواهد داشت. در صورت شکایت همسایه‌ها، فردی که موجب آزار و اذیت دیگران شده به یک ماه تا یک سال حبس و علاوه بر آن شخص مزاحم به رفع مزاحمت محکوم می‌شود. البته مجازات حبس می‌تواند به جزای نقدی تبدیل شود، اما الزام به رفع مزاحمت پابرجا خواهد بود.
اگر فردی که محکوم به رفع مزاحمت است پس از اجرای حکم باز هم مزاحمت ایجاد کند، علاوه بر رفع مزاحمت به ۶ ماه تا ۲ سال حبس هم محکوم خواهد شد.
برای اثبات این پرونده و جرم در دادسرا شهادت شهود دلیل بسیار خوبی است و البته اگر شاهد هم ندارید، مشکلی نیست و می‌توانید در زمان وقوع جرم با پلیس تماس بگیرید تا مشاهدات عینی شما توسط مأمور ‌نیروی ‌انتظامی صورتجلسه شود.

حسام الدین نعیمی بافقی
وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی