نمایش خبر نمایش خبر

زنان یزدی در فقر تفریحی ورزشی

زنان یزدی در فقر تفریحی ورزشی



آیا می‌دانید تنها درصد کمی از زنان در شهر ما ورزش می‌کنند؟
براستی چرا در کشوری که بیش از نیمی از جمعیت آن را زنان تشکیل می‌دهند تنها عده‌ای محدود آن هم در بین قشر سالمند جامعه شاهد ورزش همگانی هستیم. 
براستی موانع ورزش نکردن زنان چیست؟
آیا ورزش زنان نیز ازحوزه هایی است که متأثر از نقش‌های تعریف شده جنسیتی است؟
روند توسعه زندگی شهری و آپارتمان‌نشینی، تغییر الگوهای حرکتی و در نتیجه کاهش فعالیت‌های حرکتی به دنبال زندگی ماشینی امروز، سلامت جسمی و روحی جامعه را تهدید می‌کند، این امر به ویژه در بانوان علاوه بر ضعف‌های جسمانی (مشترک در بین زن و مرد)  از فرم خارج شدن تناسب اندام‌ها و اضافه وزن و به دنبال آن افسردگی و عدم اعتماد به نفس را به‌همراه دارد. برای پیشگیری از چنین عارضه‌ای یا مقابله با آن ایجاد جاذبه‌ها و امکانات لازم برای همگانی کردن ورزش در بین بانوان از ابزارهای کارآمد در این زمینه است.
با این اوصاف آیا مسئولین به فکر توسعه ورزش در میان زنان استان هستند؟
شهروندان یزدی همواره از کمبود فضاها و امکانات ورزشی در محله‌ها گلایه دارند و خواستار توجه مسئولین به تجهیز محله‌ها به امکانات ورزشی تفریحی هستند. نیاز استان به تجهیزات ورزش همگانی به ویژه فضاهایی سربسته برای ورزش بانوان بیش از گذشته احساس می‌شود. عدم وجود فضاهای تفریحی ورزشی مستقل برای زنان یکی دیگر از نقاط ضعف شهر یزد محسوب می‌شود.
بنا برگفته آزاده دهقان مسئول امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان یزد، داشتن فعالیت ورزشی بانوان به عنوان یکی از مهم ترین ارکان خانواده از ضرورت بالایی برخوردار است و در صورتی که این قشر از جامعه در ابعاد مختلف جسمی، روحی و روانی مورد توجه قرار گیرد، علاوه بر بالا رفتن سطح شادابی در خانواده، بازدهی آنان در محیط کار نیز افزایش یافته و نهایتاً منجر به شاداب‌تر شدن جامعه می‌شود.
منظور از ورزش زنان الزاماً اجرای حرکات سخت و حرفه‌ای نیست حتی پیاده‌روی و یا کوهنوردی به شکل ساده آن هم به طور مستمر می‌تواند ورزش مفیدی برای زنان باشد. پیاده‌روی بهترین و ساده‌ترین ورزش برای تمامی سنین است که تأثیر زیادی در بهبود روند زندگی و داشتن تناسب اندام افراد دارد. این ورزش که به صورت تک نفره و گروهی قابل انجام است، روند درمان بسیاری از بیماری‌ها را تسریع می‌بخشد. پیاده‌روی ورزشی مناسب برای همه سنین به شمار می‌آید و تنها ورزشی است که کمتر کسی می تواند از انجام دادن آن به دلایل مختلف فرار کند. 
افزایش روز‌افزون چاقی به عنوان مادر بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، سرطان و پوکی استخوان و... بسیاری از محققان را به چاره‌جویی در این مورد وا داشته است. پر رنگ کردن نقش پیاده‌روی به عنوان بخشی از زندگی روزمره، می‌تواند چاره‌ای برای رفع این مشکل باشد. پیاده‌روی سریع به گردش بهتر خون کمک کرده و برای افزایش مصرف اکسیژن مناسب است و بر شدت ضربان قلب می‌افزاید.
پیشگیری از بیماری با پیاده‌روی:
• پیاده‌روی و پیشگیری از دو نوع دیابت
برنامه‌های پیشگیری از دیابت نشان داده‌اند که 150 دقیقه پیاده‌روی طی هفته می‌تواند تا 58 درصد خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.  
پیاده‌روی قلب شما را نیرومند می‌سازد. مطالعه‌ای که در این خصوص روی تعدادی پرستار زن انجام شد، نشان داد افرادی که 3 ساعت یا بیشتر در طول هفته پیاده‌روی داشتند، در مقایسه با پرستارانی که پیاده‌روی نداشتند، 35 درصد کمتر دچار مشکلات قلبی شدند. 
• مفید برای عملکرد مغز
 مطالعات نشان داده‌اند زنانی که معادل یک ساعت و نیم در طول هفته پیاده‌روی داشتند، عملکرد ذهنی بهتری را در مقایسه با زنانی که کمتر از 40 دقیقه در طول هفته پیاده‌روی داشتند نشان دادند.
• پیاده روی در زمان یائسگی 
تحقیقات نشان می‌دهد زنانی که  یائسگی  را پشت سر گذاشته‌اند و تقریباً یک و نیم کیلومتر در روز پیاده‌روی دارند، چگالی استخوان‌های کل بدنشان نسبت به زمانی که مسافت‌های کمتری را می‌پیمایند، بالاتر است. همچنین پیاده‌روی برای کاهش سرعت پوکی استخوان‌های پا نیز بسیار مؤثر است.
• کاهش علائم افسردگی 
30 دقیقه پیاده‌روی، 3 تا 5 بار در هفته به مدت 12 هفته، علائم افسردگی را حدود 47 درصد کاهش می‌دهد. 
• کاهش خطر ابتلا به سرطان روده 
پیاده‌روی میزان خطر ابتلا به سرطان سفید و کولون "روده‌ی  بزرگ" را کاهش می‌دهد. افراد زمانی که معادل یک ساعت و ربع تا دو ساعت و نیم در هفته پیاده‌‌‌روی دارند، نسبت به زمان بی‌تحرکی در معرض خطر کمتری برای ابتلا به سرطان سینه و کولون "روده‌ی بزرگ" قراردارند. مطالعات بسیاری نشان داده است که ورزش می‌تواند از سرطان کولون پیشگیری کند و در افراد مبتلا به این بیماری نیز اثرات ورزش منظم به شکل افزایش کیفیت زندگی و کاهش میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری خود را نشان می‌دهد. 
• تعریق زیاد 
یکی دیگر از فواید پیاده‌روی سریع، تعریق است که از این طریق می‌توان سموم بدن را دفع کرد و روند آب کردن چربی‌های بدن را سرعت بخشید. 
• سلامت عمومی
پیاده‌روی سلامت عمومی بدن را بهبود می بخشد: فقط 3  بار در طول هفته و هر بار 30 دقیقه پیاده‌روی به صورت  چشمگیری می‌تواند سلامت سیستم قلبی و ریوی را تنظیم کند.
میمنه اسماعیلی