نمایش خبر نمایش خبر

بافق ظرفیت پرورش ماهی تیلاپیا را دارد

بافق ظرفیت پرورش ماهی تیلاپیا را دارد



الهام نصیرزاده| به گزارش هفته نامه افق کویر، مهندس رجبی پور معاون مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور در گفتگو با این هفته نامه پیرامون دستاوردهای این مرکز تحقیقاتی در 2 سال گذشته گفت: یکی از برنامه های جدی که در دستور کار این مرکز از طرف تحقیقات شیلات کشور قرار گرفته است بحث پرورش ماهی تیلاپیا است. این طرح به دلیل دیدگاه هایی که محیط زیست داشته است متوقف شده بود، ولی اقداماتی در سال گذشته انجام گرفت تا این بحث مجدداً بازبینی گردد و با توجه به دیدگاهای علمی که مرکز تحقیقات ارائه می کند، باید شرایط مؤلفه های موجود محقق شود. در این خصوص جلساتی در تهران و شیلات برگزار شده است و مرکز تحقیقات هم به دیدگاه مناسبی رسیده و همان برنامه ای که از سال 90 دنبال می کردیم که تحقق مجوز 10کارگاه در شهرستان بافق در حال نتیجه دهی است.
وی افزود: ماهی تیلاپیا ماهی استراتژیک در دنیا است. بیش از 135 کشور جهان آن را تولید می کنند و بالای 5/5 میلیون تن تولید این ماهی است و ایران یکی از کشورهای وارد کننده هست. ما در مسیر اقتصاد مقاومتی دولت از 7 الی 10 سالی که پژوهش ها را انجام دادیم معتقدیم که می توان در کشور به مرکزیت شهر بافق این فناوری تولید و استفاده شود و جلو این واردات لجام گسیخته که متأسفانه میلیون ها دلار ارز از کشور خارج می شود را گرفت و در شرایط کاملاً تعریف شده ای آبزی در چرخه اشتغال و تولید وارد شود؛ البته باید با ایجاد زیر ساخت های لازم و فعالیت های داخل استان و شهرستان زودتر به اقدام برسد. 
رجبی پور تصریح کرد: مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور بیشتر رسالت پژوهشی دارد در ابعاد مختلفی چون؛ ماهی تیلاپیا، دفاع از این فناوری و ایجاد یک بسته تولیدی در رابطه با این ماهی در ابعاد مختلف تغذیه، تکثیر، پرورش، تولید انبوه در این 7 الی 10 سال پیگیری و یک بسته پژوهشی کاربردی را به وجود آورده است.
معاون مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور در زمینه زیر ساخت های لازم این مرکز اظهار داشت: مرکز تحقیقات از 4 سالن به 9 سالن افزایش یافته و با توجه به دانش بنیان کردن برخی از این مطالعات و ایجاد شرکت های دانش بنیان در این مجموعه بحث پرورش تیلاپیا در عمق های کم را دنبال کرده در گلخانه به نتایج خیلی مثبتی رسیده است که این امر یک انقلاب در توسعه آبزی پروری است و برای اولین بار می شود گفت در کشور آبزی پروری با حداقل آب ممکن در یک سیستم تعریف شده علمی در گلخانه بصورت انبوه و با حداقل تعویض آب در این سیستم وجود دارد و سیستمی کاملاً علمی و به روز با آخرین دستاوردهایی که در دنیا آن را اجرایی می کنند این سیستم را آغاز کرده ایم.
 وی درپایان افزود: در سال 94برای نخستین بار در استان یزد، استحصال خاویار در مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب شور بافق صورت گرفت.