نمایشگر دسته ای مطالب نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

تغذیه

تغذیه


تغذیه

اولیای گرامی، اسلام نیز در 14 قرن قبل، نکات دقیق بهداشتی، تغذیه ای و طبی را به پیروان خود خاطر نشان کرده و برای درمان مردم از آنها استفاده کرده اند. خداوند در قرآن کریم در آیات متعددی (118 آیه) در مورد تغذیه با ما سخن گفته است. از جمله در آیه 88 سوره مائده آمده است:"از آنچه خدا روزی شما قرار داده است؛ حلال و پاکیزه بخورید."
در این نوشته به چند حدیث در باب تغذیه، بهداشت وسلامتی می پردازیم:
امام علي‏ - (ع) فرموده اند: خاكروبه را پشت در منزل نريزيد؛ زيرا جايگاه شياطين است.
امام علي - عليه السّلام - به فرزندش امام حسن - (ع)  فرموده اند: فرزندم! آيا مي خواهي چهار چيز به تو ياد دهم كه به وسيله آنها از مراجعه به پزشك بي نياز شوي؟ عرض كرد: بله يا اميرالمومنين!، حضرت فرمود: بر سر سفره منشين مگر آنكه گرسنه باشي، در حالي كه هنوز ميل به غذا داري دست از غذا خوردن بكش، عمل جويدن غذا را به خوبي انجام ده و قبل از خواب، خود را از ادرار و مدفوع تخليه نما.
پيامبر اكرم - (ص) فرموده اند: انار را با پيه و پرده هاي نازك روي دانه ها بخوريد، زيرا معده را ضد عفوني مي كند.
امام صادق - (ع) فرموده اند: هنگامي که انگور مي خوريد آن را دانه دانه بخوريد تا براي شما گوارا و خوشمزه باشد.
امام صادق - (ع) فرموده اند: اگر پنير و گردو با هم خورده شوند، در هر کدامشان شفائي است و اگر هر كدام جداگانه خورده شوند، در هر کدامشان درد و مرضي است.
پيامبر اكرم - (ص)فرموده اند: در حال ناشتا خرما بخوريد، زيرا كرم و انگلهاي (روده و معده) را مي كشد.
امام باقر - (ع)فرموده اند: در تره چهار خاصيت است: بادها را دفع، بوي دهان را خوش، بواسير را درمان و جلوي ابتلاي به جذام (سرطان) را براي کساني که به خوردن آن مداومت مي کنند، مي گيرد.
پيامبر اكرم (ص) فرموده اند: بر شما باد به خوردن عدس، زيرا مبارك و بزرگ داشته شده است و به درستي که قلب را رقيق و اشك را زياد مي كند.
امام علي - عليه السّلام – فرموده اند: عناب تب را برطرف مي كند.
پيامبر اكرم - (ص) به حضرت علي - عليه السّلام – فرموده اند: كرفس بخور، زيرا كرفس سبزي پيامبران است.
                            معصومه فلاحتی