نمایش خبر نمایش خبر

چه دلیلی دارد که معادن را تاراج کنند

چه دلیلی دارد که معادن را تاراج کنند



 به گزارش هفته نامه افق کویر، صبح روز دوشنبه مورخ پنجم خردادماه؛ بیست وششمین مجمع هم اندیشی توسعه شهرستان بافق با عنوان " نقش سنگ آهن و صنایع فولادی  در راستای جهش تولید در منطقه و کشور با تاکید بر تامین خوراک مورد نیاز" با حضور سرپرست فرمانداری، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، مدیران عامل معادن بافق و دیگر مسئولین این شهرستان و جمعی از فعالان اجتماعی در سالن اجلاس فرمانداری( آیت ا...  شیخ محمدتقی بافقی ) برگزار شد.
شهر معدنی در سال "جهش تولید"
در ابتدای جلسه "محمدعلی شاه حسینی" سرپرست فرمانداری شهرستان بافق باتبریک عیدسعیدفطر و آرزوی قبولی طاعات و عبادات و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان؛ به ویژه شهدای فتح خرمشهر و شهرستان بافق، اظهار داشت: با توجه به اینکه چندسالی است که از سوی مقام معظم رهبری شعار سال موضوعات اقتصادی است؛ در نتیجه باید به این موضوع دقت نمود. و باتوجه به معدنی بودن این شهرستان، حتما باید برای "جهش تولید" برنامه هایی صورت بگیرد.
وی خطاب به مدیران تصریح کرد: قطعا مدیران  برنامه های خوبی خواهند داشت. تلاش دارم در مدت زمان مسئولیت خود در شهرستان برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت را به لطف خداوند و با همکاری و تلاش مسئولان و تصمیم سازی این جلسات، پیش ببرم.
سپس" اصغر رنجبر" مدیر دفتر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با زمانبندی جلسه؛ مدیریت سخنرانی حاضرین را اعلام  و اولین زمان را به مدت 15 دقیقه به  مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی اختصاص داد.
80درصد سهام شرکت متعلق به شرکت بین المللی فولاد تجارت دالاهو
 "رضا فلاح" مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران_بافق، به ارائه گزارشی از برنامه های شرکت سنگ آهن پرداخت و گفت: هم اکنون نزدیک به 80درصد سهام  شرکت سنگ آهن متعلق به شرکت بین المللی فولاد تجارت دالاهو است که این شرکت 100 درصد متعلق به صندوق توسعه حمایت بازنشستگی کارکنان فولاد است و کمتر از 20 درصد سهام متعلق به تامین اجتماعی و کمتر از 1 درصد سهام ترجیحی به پرسنل شرکت سنگ آهن تعلق گرفته است.
وی در خصوص ذخایری که در اختیار شرکت سنگ آهن مرکزی است، بیان داشت: در حال حاضر در "چغارت  1c هفده میلیون تن قابلیت استخراج وجود دارد، اگر بتوانیم به برنامه باطله برداری برسیم با توجه به این ذخایر باقیمانده، باید باطله برداری عظیمی صورت بگیرد که عیار آن 55/50 درصد می باشد. (سالی 2میلیون تا 8 سال). "چغارت1b " نیز در کنار آن ذخیره 9 میلیون تنی  با عیار متوسط 80/34 دارد. و معدن سه چاهون  (10a_11_12)    هفتاد و هفت میلیون تن ذخیره با عیار 40/34 دهم درصد، آنومالیd19 که کارهای اکتشافی انجام می شود و هنوز به قطعیت نرسیده است. آنومالی شمالی و میشدوان از  80 میلیون تن سنگ با عیار 27 تا 30 درصد برخوردار می باشد که 28درصد، میانگین آن است.و انبار(دپوهای) جنبی چغارت 25 میلیون تن با عیار 47  و انبار(دپوهای) سه چاهون 11 میلیون تن با عیار 5/28 درصد است.
برداشت کم، جهت افزایش عمر چغارت
"رضافلاح مبارکه" مهمترین منبع تامین خوراک خطوط فراوری و کار خانه های شرکت را"معدن چغارت" دانست و گفت:متاسفانه این معدن هم مثل هر معدن فسیلی دیگر رو به اتمام است. در سال 98 برداشت از چغارت کمتر و میزان باطله نیز برای دستیابی به ماده معدنی در سطوح پایین تر بیشتر انجام گرفت. شاید برای برخی از افراد سوال ایجاد شود که چرا برداشت از چغارت را کم نموده ام! ،به این علت بوده تا با افزایش عمر چغارت، ماده معدنی مرغوب نگه داشته شود و معدنی کم عیار را اصلاح و به فعالیت کارخانه استمرار داده و به نظرم این اقدام عاقلانه ای می باشد.
سال 1392 بیشترین باطله برداری
 در طول تاریخ
وی ادامه داد: یک ریزش در معدن چغارت در سال 91 وجود داشته  و در سال  92 بیشترین باطله برداری در طول تاریخ صورت گرفته است. پس از آن باطله برداری کاهش پیدا کرد و مجددا در سال 98 بیشترین باطله برداری برای دسترسی به ماده معدنی صورت گرفت. پروانه بهره بروری از معدن چغارت 3 میلیون تن می باشد که تنها 25درصد اضافه تر می توانیم برداشت نماییم در غیر اینصورت جریمه دولتی می شویم.
برداشت آهن بیشتر و باطله برداری کمتر
"فلاح"  به  عملکرد استخراج و تولید کنسانتره  از سال 95 تا 98 پرداخت و اعلام کرد: "در سال 1395" استخراج آهن از چغارت به میزان "4میلیون 355هزار و 815 تن " بوده و باطله برداری " 16 میلیون و244 هزار 919  تن" و نسبت به باطله برداری "2/3 درصد" و تولید کنسانتره در پایان سال؛" 4 میلیون 87 هزار 474 میلیون تن" بوده است. (یعنی هریک تن آهن، 2/3 باطله برداشته می شود  تا به 1 میلیون تن اهن دسترسی پیدا کنیم). در "سال 96 " با توجه به نیازهایی که برای فیددهی (خوراک) داشته ایم به " 6 میلیون 43هزار 749 تن " آهن از چغارت افزایش استخراح  داشته ایم و " 15 میلیون 230هزار620 تن "باطله برداری و نسبت باطله " 5/2 " بوده است. ( یعنی برداشت آهن بیشتر و  باطله برداری کمتر). در مجموع تولید کنسانتره " 4میلیون  946هزار 942 تن " تولید گردید ودر " سال 97 "  اوج برداشت.از معدن چغارت" 7 میلیون و884 هزار 186 تن " آهن استخراج و "13 میلیون و 6هزار 392 تن "  نسبت به سال قبل باطله ی کمتری استخراج شده و نسبت باطله برداری " 6/1 "بوده و در مجموع بیشترین تولید کنسانتره در "سال 97 " اتفاق افتاده است. که " 5میلیون و 303 هزار و 539 تن " تولید کنسانتره انجام شده است. سنگی که از معدن چغارت استخراج می شود یک عیار بسیار خوبی دارد. و در پایان هم کنسانتره بیشتری در " سال 97"  داشته ایم. در" سال 98 " استخراج آهن "4میلیون و 86 هزار716 تن " و استخراج باطله " 18 میلیون و 542 هزار 786 تن " با نسبت " 5/4 " و تولید " 4 میلیون و 943 هزار و 85 تن " کنسانتره صورت گرفته است.
وی در خصوص طرح های در دست اقدام برای تامین خوراک خطوط فرآوری تصریح کرد: خریدسنگ از منابع غیر، شناسایی نقاط دارای سنگ آهن، خریدسنگ از معادن کوچک مقیاس اطراف وشناسایی آنومالی های کوچک مقیاس که درگذشته غیراقتصادی بوده و اکنون اقتصادی شده و درمجموعه شرکت سنگ آهن قرار دارد، جداسازی دپوهای غیراقتصادی، شناسایی ذخایر پلاسری و…از جمله اقدامات این شرکت می باشد.
تشکیل کمیته تعیین استراتژی 
برای خرید سنگ 
وی به اعلام عملکرد برنامه خرید سنگ پرداخت و بیان داشت: ازسال 95 تشکیل کمیته تعیین است را تژی های سنگ آهن مرکزی برای خرید سنگ در دستور کار شرکت قرار گرفت و خرید 500 تن سنگ را در برنامه قرار دادم؛ اما تا سال 97 محقق نشد.در سال 98 خرید یک میلیون تن سنگ خارج از شرکت سنگ آهن در برنامه قرار گرفت و موفق به خرید 700 هزار تن سنگ گردیدیم. امسال نیز این برنامه در دستور کار قرار گرفته است. امیدوارم به آن دسترسی پیدا نماییم
احداث کارخانه تولید کنسانتره2میلیون‌تنی
" مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران-بافق" در خصوص وضعیت پروژه ها بیان داشت: پست برق 150 مگاوات کارخانه گندله سازی بیش از75درصدپیشرفت فیزیکی داشته است. و پیشرفت پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهری 75.36 درصد و پروژه فاضلاب شهری 73.5 درصد می باشد. امیدوارم درهفته دولت فروش انشعاب رادر ناحیه(ب)شهر بافق شروع کنیم.
وی افزود:احداث کارخانه تولید کنستانتره 2 میلیون تنی برای استفاده از ذخایر آهن هماتیت که در منطقه وجود دارد،از دیگر طرح ها می باشد.
بالاتر بردن محصول جدید با راه اندازی کارخانه گندله سازی
" رضا فلاح مبارکه" با توجه به نامگذاری سال 99 به جهش تولید به برنامه های این شرکت اشاره داشت: برنامه ای براساس قابلیت ها و پتانسیل های شرکت برنامه ریزی شده و تولید کنستانتره را  100 هزارتن افزایش ودر دستورکارقرار گرفته است و 40 هزارتن افزایش تولیدآگلومره ونیز 40 هزارتن تولیددانه بندی راافزایش داده ایم. امیدواریم باراه اندازی کارخانه گندله سازی سه چاهون محصول جدید خود را که 1 میلیون و 800 هزار تن است بالاتر ببریم.
موضوع خوراک سنگ آهن باید تیتر روزنامه ها و سایت ها باشد
" محمدرضا صباغیان"نماینده مردم بافق، مهریز، ابرکوه، خاتم و بهاباد در مجلس شورای اسلامی اولویت امروز شهرستان را؛ تامین خوراک شرکت سنگ آهن عنوان کرد و گفت: این موضوع باید تیتر روزنامه هاوسایت ها باشدتا پیگیری و بیان آن تنها از سوی مسئولان صورت بگیرد و افکار عمومی نیز به آن پرداخته شود.
وی افزود:دغدغه همه مسئولان رشد، توسعه و عمران شهر است و درنگاه کلان مسائل و مشکلات متعددی در جامعه و کشور وجود دارد و دغدغه ما می باشد. اما؛ برگزاری جلسات و بحث درباره یک موضوع، سرمایه ای است که آثار خود را بجا خواهد گذاشت.
" صباغیان"در خصوص تغییر و تحول در بافق گفت:این تغییر و تحولاتی که  طی چندسال گذشته رخ داده است نتیجه اجماع و پیگیری مسئولان شهراست،نمونه آن پروژه گندله سازیکه به یاری خدا در هفته دولت به بهره برداری می رسدو طراحی طرح ها و پروژه ها و ورود شرکت خصوصی به تکمیل حلقه فولاد می باشد.
اخذدستور سه وزیر
صباغیان در بحث تامین خوراک سنگ آهن بیان کرد: جلسه ای با معاون رئیس جمهور،استاندار با همراهی مسئولان شهرستان برگزار و در این راستا مسائل و مشکلات بیان شده است. با پیگیری های بسیار، دستور سه وزیر صمت،اقتصاد و کار را دریافت نمودیم. اما اکنونکه باید به هیئت دولت برود  6 ماهاستدراینمسیرماندهتاآنومالیهاومعادنبهمنطقهبازگردد.
وی ادامه داد: طی صحبت با استاندار مقرر شد مجدد جلسه ای در 2 هفته آینده برگزار شود تا این مورد را به معاون رئیس جمهور اطلاع دهیم که دستور وی علیرغم مسیر طی شده عملی نشده است.
2/3 میلیون تن ظرفیت کارخانه
"آقا جانی" مسئول پروژه گندله سازی سه چاهون نیز در این مجمع  به روند سنگ آهن کلیه کشور و گندله سازی و فولادی پرداخت و با اشاره به صحبت های مهندس فلاح گفت: متاسفانه راه اندازی کارخانه فرآوری را دیر آغاز و چرخه  در حال کامل کردن می باشد.  امید است که  به زودی، گندله و کارخانه فولادسازی این سیکل را کامل خواهندکرد.
وی ظرفیت کارخانه را 2/3 میلیون تن اعلام کرد و افزود: کارخانه این پروژه را  تحت اقدام قرارداده است. و عیار را بالا  و ناخالصی های لازم را پایین آورده ایم.
خوراک اصلی سنگ آهن " کک و زغال سنگ"
مسئول پروژه گندله سازی به فرایند فولاد سازی به 2 روش احیای مستقیم و کوره بلند اشاره داشت  و گفت: در دنیا به جهت اینکه گاز طبیعی وجود ندارد از روش کوره بلند استفاده می شود و خوشبختانه با وجود گاز طبیعی در کشور ایران، کارخانجات فولادسازی را به روش احیامستقیم راه انداخته ایم. و خوراک اصلی برنامه سنگ آهن انرژی "کک و زغال سنگ" است.
وی افزود: از سنگ آهن می توانیم به ازای 56/2 تن، حدود 66/1 کنسانتره بگیریم و از همین میزان کنسانتره می توان  متقابل با آن گندله گرفت. و از همین  سنگ آهن می توان 4/1 آهن اسفنجی و  1 تن فولاد گرفت.
راه اندازی پروژه گندله در هفته دولت
مدیر پروژه گندله تصریح کرد: درصد پیشرفتی که مدنظر است حدود 3/93 درصد پیشرفت پروژه می باشد و با وجود ناملایمات یک تیم متشکل از افراد خارجی و ایرانی بنام  تشکیل داده ایم. امیدواریم در شهریورماه، در هفته دولت راه اندازی شود.
وی در پایان به پیشرفت مالی کارخانه اشاره داشت : از حدود 300 میلیون دلار تقریبا 66 درصد این مبلغ پیشرفت مالی می باشد .
مجتمع فلات 100 درصد دولتی است 
در ادامه  " مهندس رحیمی"  مدیرفنی و مهندسی  مجتمع  معادن سنگ آهن فلات مرکزی بافق در خصوص این مجتمع  گفت: زیر مجموعه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران موسوم به  ایمیدرو است.  و 100 درصد دولتی می باشد. 
وی به  وظایف موجود اشاره کرد و افزود: پیگیری و مراحل تکمیل اکتشاف و بهره برداری و نهایتا جذب سرمایه گذار و تولید فروش محدوده های معدنی سازمان توسعه که در بلوک مرکزی ایران قرار گرفته است. 
چاه گز از اصلی ترین معادن
" حمید رحیمی" به معرفی معادنی که در مجتمع معادن سنگ آهن فلات مرکزی ایران  قرار دارد پرداخت : مجتمع فلات، متشکل از معادن چاه گز، میشدوان( البته تا سال 94 یک مجتمع جداگانه بود و بعدا با فلات مرکزی ادغام شد)  آنومالی شمالی ـ زاغیاـ شیطورـ لکه سیاه، معدن چاه باشه2و1، آنومالی B16 ، آنومالی 14 ، انومالی C13،آنومالی C17 می باشد که در حال حاضر کار های تکمیلی آن ها در حال انجام است  و محدوده های دیگر هم در مرحله اکتشاف و  صدور پروانه قرار دارد.
مدیرفنی مجتمع فلات مرکزی با بیان اینکه  معدن چاه گز از اصلی ترین معدنی است که همزمان با شروع فلات مرکزی  فعال شده است اعلام کرد:  معدن چاه گز طبق پروانه بهره برداری دارای  88 میلیون تن ذخیره  با عیار57  می باشد که فرآوری آن مشکل نیست. و نسبتا سنگ آهن باکیفیتی دارد.
2میلیون تن استخراج
وی افزود: آنچه که در فاز اول قابل استخراج است 52میلیون تن  از 88 میلیون تن کل ماده معدنی موجود است. و میزان استخراج که برای این معدن تعریف شده، سالیانه 2 میلیون  تن می باشد.
4/9 میلیون تن میزان استخراج در سال 98
"رحیمی" عمر این معدن را براساس پروانه بهره برداری 20 سال اعلام داشت و ادامه داد: معدن چاه گز از نظر کیفیت سنگ ، معدن با کیفیتی است و تنها دلیلی که فعالیت معدن کاری را مشکل می کند نسبت میزان باطله برداری بالا می باشد. که نسبت به هر ماده معدنی نزدیک به  10 تا 11 تن باطله باید برداشت شود. و میزان استخراج تا پایان سال 98،  4/9 میلیون تن ماده معدنی و 86 میلیون تن باطله بوده است.
در باطله برداری عقب هستیم 
 
وی ادامه داد: در سال  98، 9/1 میلیون تن ماده معدنی داشته ایم و 10 میلیون تن باطله  که نسبت به برنامه  سالیانه ای در معدن چاه گز وجود دارد 1میلیون تن ماده معدنی و 21 میلیون تن باطله است که در سنگ آهن محقق شد اما در باطله برداری با توجه به مشکلات پیش آمده  عقب هستیم 
رحیمی در خصوص برنامه تولید چاه گز بیان داشت: تولید دانه بندی (ریز دانه و درشت دانه) با عیار 60 می باشد که برنامه تعریف شده سالیانه 800 هزار تن است که در سال 98، 816 هزار تن تولید داشته ایم.
مدیرفنی مجتمع فلات مرکزی به برنامه فروش در سال 98 اشاره کرد:  این برنامه قاعدتا متناسب با برنامه تولید 800 هزارتن است که در سال 98، 897 هزار تن فروش انجام شده است.
وی در  ادامه به  میزان ذخایر دیگر معادن  مجتمع فلات مرکزی پرداخت.
نوید مجتمع فولاد بافق 
"مدیر‌داخلی مجتمع معدنی و صنعت آهن وفولاد بافق" در بیست و ششمین مجمع هم اندیشی توسعه شهرستان بافق اظهار داشت: واحداحیای مستقیم با ظرفیت یک میلیون تن درسال با 74 درصدپیشرفت فیزیکی می باشدکه در حال حاضر پیمانکار فعال است و امیدوارم در عید فطر سال آینده به بهره برداری برسد.
وی با بیان اینکه این مجموعه 5 طرح تکمیلی دارد، گفت: طرح گندله 5 میلیون تنی که مجوز آن دریافت و مطالعات فنی و مهندسی آن انجام گرفته و زمین به آن اختصاص داده شده است. 
" علیرضا حدادزاده" بیان داشت: واحد ذوب و ریخته گری با ظرفیت 800 هزار تن در سال که محدوده و حوزه کاری آن مشخص شده و آزمایشات فنی و مهندسی و مطالعات خاک نیز انجام گرفته و این مجموعه مصمم است تا شروع عملیات ذوب در آینده ای نزدیک انجام گیرد.
وی گفت: واحد نورد میلگرد با ظرفیت 550 هزار تن در سال، دیگر طرحی است که حدود 300 نفردراین واحد مشغول به کارهستند  و 89 درصدنیروهای داخل سایت بومی بافق هستند. واحد مقاطع تیرآهن نیز با ظرفیت 550 هزار تن مجوزآن اخذ وکارهای مقدماتی در حال انجام است . وی همچنین به احداث واحد خط کلاف اشاره کرد که به زودی شروع خواهد شد.
مدیرداخلی مجتمع فولاد بافق از اقدامات و آماده سازی زیرساخت ها برای تکمیل و اجرای پنچ طرح اعلام کرد: از جمله اقدامات پست برق 400 به 33 با ظرفیت 170 مگاوات، تامین آب نورد احیاء، فرآوری آب با توجه به بالا بودن "ای سی" آب و انجام خط انتقال گاز با ظرفیت 34 هزار و 500 متر مکعب در ساعت است که این زیر ساخت های سایت برای ادامه طرح های بعدی صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه مجتمع فولاد بافق در تولید میلگرد رتبه سوم کشور را بعد از فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان دارد، اظهار کرد: این مجموعه استاندارد تولید ملی۳۱۳۲، معیار مصرف انرژی، گواهینامه صادرات به کشورهای اروپایی، ایزو 9001 و گواهینامه مدیریت کیفیت14001 ، گواهینامه مدیریت محیط زیست و گواهینامه مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی را کسب کرده است.
مدیر‌ داخلی مجتمع فولاد بافق در بحث جذب نیرو با اشاره به برگزاری آزمون بیان کرد: مراحل استخدام وجذب نفرات طی 2 مرحله قبل و بعد از بهره برداری انجام شدهاستکه 89 درصدبومیونیز200 نفرازنیروهایپیمانکاریدرحالحاضرمشغولبهکارهستند.
حدادزاده در پایان سخنان گفت: مجتمع فولاد بافق در سال جهش تولید در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری اهدافی را برای مجموعه خود در نظر گرفته است که با نگاه به آینده ماننده گذشته با همدلی، بهره وری و توان افزایی شغلی شاهد جهش و ارتقاء جایگاه شرکت در صنعت کشور و شهرستان خواهد بود و موفقیت های جدید را به ارمغان خواهد آورد.
 
خام فروشی قلب صنعت فولاد کشور را نشانه گرفته است
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت با اشاره به یکی از رویکردهای مهم در سال 99 اظهار داشت:استفاده بهینه از مواد خام و تبدیل آن به محصولاتی با ارزش افزوده بالا یکی از رویکردهای مهم در تحقق شعار "جهش تولید"می باشد.
وی افزود: خام فروشی مواداولیه؛ به ویژه سنگ آهن و گندله، قلب صنعت فولادکشور را هدف قرارداده و هیچ  مغایرتی بارویکرد شعارسال جدید ندارد.
"ولی ا... رنجبر" با اشاره به اینکه شهرستان بافق به بهشت معادن شهرت دارد، تصریح کرد: بیش از 10 هزار نفر در معادن، سنگ آهن، فسفات آسفوردی،سرب و روی، خاک های صنعتی و سنگ های تزئینیاین شهرستان مشغول به کار هستند. واین ظرفیت بزرگ زمانی؛ باعث شکوفایی اقتصاد شهرستان خواهد شد که در کنار ایجاد ظرفیت برای تولید صنایع فولادی و افزایش آن بتوانیم به تولیدات و محصولات با ارزش افزوده بالا دسترسی پیدا نماییم.
"رییس اداره صمت" شهرستان بافق گفت: بیش از 75 درصد جمعیت این شهرستان، به نوعی وابسته به شرکت سنگ آهن می باشدو 6هزارنفر در این شرکت فعالیت می کنند. بااحتساب خانواده های بازنشستگان و خانواده های پرسنل، این میزان محقق می شود. 
فولاد بافق فقط 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد
 وی ادامه داد:در حال حاضر فولاد بافق با 35 درصد پیشرفت فیزیکی مشغول به فعالیت است؛ متاسفانه در سال گذشته خوراک مورد نیاز برای تولید و بخش میلگرد مهیا نشد و از 550هزارتن ظرفیت سالانه، 50 درصدشمش تنها کارخانه فولاد بافق تامین گردیده است.
"رنجبر"با اشاره به تولید 9میلیون تن سنگ آهن در معادن بافق اعلام کرد: این مقدار سنگ آهن از معادنی اعم از چغارت،سه چاهون و سایر آنومالی های فعال شهرستان تولید می شود.
وی بیان داشت:550 هزار تن؛ یک بیستم سنگ آهنی است که در شهرستان بافق تولید می شودو تنها 50 درصد این رقم محقق شده است و باید در استراتژی ها، تجدید نظری صورت بگیرد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بافق در پایان گفت: تصمیماتی که در سطح کلان گرفته می شود؛ بعضا مشکلاتی را در بحث تولید و جهش تولید ایجاد کرده است و برای پیگیری و حل آن نیاز به کمک نماینده مجلس شورای اسلامیاست.
 
منابع خدادادی در این منطقه باید مختص خود شهرستان باشد
"حسن محمدی" رییس شورای اسلامی شهر، با بیان آنکه منابع خدادادی در این منطقه باید مختص خود شهرستان باشد و نباید به دیگر شرکت ها اجازه بردن معادن بدون ارزش افزوده را داد،خاطر نشان کرد: در جلسه ایی با مدیرعامل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد تاکید بر پیگیری صورتجلسه سال 85 کردم، اگر این امر انجام گیرد بدون شک شهر آینده ای خواهد داشت. چرا باید منابع و معادن ما بصورت خام استخراج و صادر شود؟ باید آن را به شرکت سنگ آهن مرکزی داد.
وی تصریح کرد: باید حرکتی به جا و شایسته انجام گیرد؛ وگرنه در 20 سال آینده، بافق را نخواهیم داشت. تمام معادن در حال اکتشاف،بهره برداری و خام فروشی است و اگر امروز اقدامی انجام ندهیم شهر آینده درخشانی نخواهد داشت.
چه دلیلی وجود دارد که معادن را تاراج کنند
محمدی ادامه داد: چه دلیلی وجود دارد که معادن را تاراج کرده؛ در حالی که می توان چندین برابر ارزش افزوده به آن داد! شرکت ایمیدرو، معادن منطقه را از شرکت سنگ آهن جدا کرد و اکنون باید سیاستی به خرج داد که تمام معادن دوباره به شرکت سنگ آهن باز گردد و تنها راه شکایت و بازگشت به صورتجلسه 85 است.
وی در پایان صحبت هایش گفت: در این خصوص شورای شهر شکایت کرد اما پاسخ شنیدیم که ذینفع نیستیم اما ما اعتقاد داریم که ذینع هستیم،  استداعا دارم در همین نشست تصمیم گیری بصورت عملی صورت گیرد، حتما نباید همه در جلسه صحبت کنند، بیایید تصمیم نهایی جهت ادامه روند و پیگیری شکایت گرفته شود و مشخص شود چه کسی باید پیگیر این مسئله گردد با توجه به اینکه  دادستان هم حضور دارند اظهار نظر کنند. اینکه یک جلسه بگیریم و برویم تا جلسه بعد که روز تاسوعا می باشد به نظرمن خروجی خوبی ندارد.
اگر مردم ذی نفع نیستند پس چه کسی است؟
همچنین "محمد رنجبر" رئیس شورای اسلامی شهرستان با تاکید بر بازگشت آنومالی های گرفته شده از شرکت سنگ آهن،تصریح کرد: این اجحافی است که 50 سال در حق شهرستان صورت گرفته و اکنون با بیان اینکه ما ذی نفع نبوده این حق را می خواهند از ما بگیرند، ما نمایندگان مردم هستیم و اگر مردم ذی نفع نیستند، پس چه کسی است؟
وی افزود: در بحث فروش، شرکت تهیه و تولید، آنومالی ها را به مزایده می گذارد؛ معدن میشدوان و آنومالی شمالی که به مزایده گذاشته نشده تفاهمی بین شرکت ها تقسیم شد، توافق نامه ای که در محل دفتر وزیر شد و احداث کارخانه ای که طی 3 سال باید انجام می گرفت چه اقدامی برای آن انجام گرفت؟
بایدبه تعهداتی که به شهرستان بافق داده شده،عمل شود. اولویت اول ما تامین خوراک، ابتدا از معادن میشدوان و آنومالی شمالی که توافق شده و بعد سایر آنومالی ها است.
شرکت سنگ آهن و صندوق فولاد شکایت کنند
امیدوارم شرکت سنگ آهن و صندوق فولاد نیز به عنوان صاحب سهم در بحث صورتجلسه سال 85 و بازگشت آنومالی های منطقه شکایت کنندتا به نتیجه رسیده و در 20 سال آینده تامین خوراک برای منطقه باشد.
دادستان بافق:
باید مدارک و سهام بررسی و ارائه شود
"چمران بهارلوئی" دادستان عمومی و انقلاب اسلامی شهرستان بافق  با توجه به صورتجلسه 85 و بازگشت آنومالی های منطقه، در بحث ذینفع بودن یا نبودن بافق اظهار داشت: وقتی صحبت از تولید است، تولید به این معناست که؛ با تکیه بر منابع موجود، اقداماتی بر آن صورت بگیرد تا به تهیه کالا و خدمات برسیم، باتوجه به اقلیم و موقعیت در این منطقه باید همین سلسله اقداماتی که مدنظر است، صورت بگیرد. و یکسری اصول دارد که باید منع از  خام فروشی شود و از طرفی دیگر صنایع تبدیلی ایجاد شود. منابعی که موجود است گاهی از همین منطقه گاهی هم از جای دیگر!
قوانین دست و پاگیر
وی به یکسری اصول دیگر اشاره داشت و گفت:  رفع موانع تولید به قوانینی که تقریبا دست و پا گیر است. باید در روند، نظام دهی و سامان دهی شود تا زودتر به نتیجه "کافی و وافی" دست یابیم. جلوگیری از واردات بی رویه، مبارزه با فساد اداری، مالی و تضییع اموال با استفاده از چه ابزاری است، گاهی از شخص یا ایده ای استفاده می شود که صلاحیت ندارد. و فساد تبدیل به فساد می شود. 
وکیلی قوی و زبردست نیاز است
دادستان بافق بیان داشت: گاهی در تفویض این منابع براساس قراردادها شروطی باید  برای استفاده شهر تحقق پیدا نماید. و می توان به نکاتی جهت پرهیز از سوداگری و دلالی و وضع معافیت از مالیات در امر تولید اشاره داشت.
"چمران بهارلوئی" تصریح کرد: در بدو امر باید وکیلی که قوی و صلاحیت در این کار را داشته با توجه به مدارکی که در اختیار دارد این را تشخیص دهد  و بررسی نماید چه کسی سهم دارد و مالکیت آن دست کیست و ذی نفع بودن آن مشخص شود.
وی در پایان اعلام داشت: یک جامعه با عنوان آنکه بگوید ما مالک یا ذی نفع هستیم، نمی تواند بطور کلی اظهار نظر کند و باید مدارک و سهم ها بررسی و ارائه شود تا بر اساس قانون اظهار نظر گردد. 
زمینه کار  برای مدیرعامل شرکت تهیه و تولید فراهم شود
"جواد فتوحی"  (شهروند بافقی و دلسوز)مدیرعامل سا بق فسفات، که اکنون یکی از مدیران تهیه و تولید می باشد، در لحظات پایانی مجمع به صحبت پرداخت و بیان داشت: با شناختی که از "جعفری" مدیرعامل شرکت تهیه وتولید دارم. وی در چارچوب قانون تمایل بسیاری جهت کمک به شهر و شهرستان دارد. و باید زمینه کار برای وی فراهم شود تا بتواندکمک کند.
 وی به نمونه ای از اقدامات مهندس جعفری اشاره کرد و گفت: در بحث معدن میشدوان مزایده ای برگزارشد که کلا شرکت سنگ آهن متولی این امرگردید و شکایاتی از داخل و خارج شهرستان بوجود آمد که منجر به داستان کنسرسیوم گردید.
یکسری معدن بنام تهیه و تولید در حال واگذاری
 فتوحی افزود: باید در حوزه اکتشاف قوی شویم و پهنه هایی را به ثبت برسانیم. در حال حاضر قانون این است که یکسری معدن بنام تهیه و تولید می باشد و در حال واگذاری آن ها می باشد.
لکه سیاه؛  نگرانی شما رادر حوزه چغارت حل خواهد کرد
وی  با خطاب به مهندس فلاح مدیر عامل شرکت سنگ اهن، پیشنهادی ارائه کرد و گفت: بحث لکه سیاه را دریابید چون عیار بسیار بالایی دارد  و می تواند نگرانی شما را در حوزه چغارت حل کند و با کمک نماینده مردم در مجلس بتوانید این محدوده را حداقل بنجوی قیمت گذاری کنید که برنده 100 درصد شوید.
 فتوحی ادامه داد: نباید نگاه سودآوری به مجموعه لکه سیاه ومعادن داشته باشید و فقط بحث تامین خوراک را مدنظر قرار دهید. و اگر مبنای قیمت گذاری بر اساس خوراک باشد قطعاً با توجه به بعد مسافتی که دارید برنده مزایدات خواهید شد و جای نگرانی وجود ندارد.
در زمینه مشاوره من در خدمتم 
 وی با بیان اینکه بحث احیای معادن کوچک مقیاس در دستورکار تهیه و تولید قرار گرفته و بسیار طرح موفقی بوده است گفت:  اگر  در این زمینه نیاز به مشاوره  است  من در خدمت دوستان هستم، چون بحث احیای معادن کوچک مقیاس استان یزد به عهده بنده است.
به دنبال احداث کارخانه اسیدفسفریک نباشید
فتوحی با توجه به سابقه فسفات اسفوردی بیان داشت: به نظر من خیلی به دنبال این نباشیدکه شرکت سرمایه‌گذار در آنجا، کارخانه اسیدفسفریک احداث کند، اصلاً صرفه اقتصادی ندارد و حداقل کارخانه ای که باید تولید و سودآوری شود، باید ۸۰ هزار تن خاک ورودی داشته باشد.
خاک فسفات در خاورمیانه تک است 
وی افزود: خاک فسفات در خاورمیانه تک می باشد و جایزه کیفیت را از بلژیک دریافت کرده و حیف است که این خاک آذرین صرف تولید کود شود اما به دلیل وجودکادمیوم پایین برای تولید کود مفیداست.
فتوحی به پیشنهادی که در گذشته مطرح کرده و اقدامات آن تا مرحله ای در حال پیشرفت بوده است مجددا اشاره داشت و گفت: حدود 7/1 عناصر نادرخاکی که در این محدوده است عیار بسیار بالایی دارد. و اگر این ها استحصال شود شاید تولید فسفات مقرون به صرفه نبود.
هم بخش کارخانه کود بافق  و هم تولید اسیدفسفریک
وی افزود: در تولیدکود این عناصرکلا در زمین کشاورزی پخش می‌شود و شما یک کلکسیونی از عناصر نادر را در کل کشور پخش میکنید اما در تهیه فرآیند اسیدفسفریک اینها در گچ پسماند اسیدفسفریک می‌ماند و بسیار ارزش افزوده ای دارد  بهترین کار این است که با سرمایه گذار صحبت شود هم بخش کارخانه کود بافق راه بیفتد و هم میتوانید تولید اسیدفسفریک داشته باشید و در کنارش  به تولیدکود هم برسد.
 
 
الهام نصیرزاده