نمایش خبر نمایش خبر

نشانه های مهم بیماری های قلبی عروقی را بشناسیم

نشانه های مهم بیماری های قلبی عروقی را بشناسیم



تهیه کننده: طیبه عسکری
*درد قفسه سينه | این درد به صورت فشارنده و در ناحیه پشت جناغ سینه احساس می شود. ممکن است به گردن، دست ها، پشت و یاشکم هم انتشار یابد. درد قفسه سینه اغلب هنگام کارهای بدنی یا فشارهای روحی و روانی که فعالیت قلب افزایش پیدا می کند، بروزمی نماید و معمولا با استراحت یا نیتروگلسیرین زیرزبانی تسکین می یابد.
 اگر درد با استراحت یا چندین دقیقه پس از مصرف قرص زیرزبانی بهبود نیافت و به ویژه اگر همراه با تنگی نفس، تهوع و تعرق شدید بود، ممکن است نشانه سکته قلبی باشد. به دلیل اختلال دراعصاب محیطی، شدت نشانه های بیماری قلبی در افراد دیابتی ممکن است کمتر از میزان مورد انتظار باشد. از این رو افرادی که به دیابت مبتلا هستند باید بیشتر مراقب باشند و به موقع به پزشک مراجعه کنند. البته دردهای قفسه سینه فقط نشانه بیماری قلبی نیستندو ممکن است در اثر بیماری گوارشی یا ریوی نیز پدید آیند.
*تنگي نفس| احساس تنگی نفس می تواند از نشانه های بیماری عروق کرونر قلب باشد گرچه در بسیاری از بیماری های تنفسی و ... نیز این حالت پدید می آید.
* تپش قلب | در این وضعیت، فرد به طور ناراحت کننده ای ضربان قلب خود را احساس می کند. تپش قلب در حالت های اضطراب و برخی بیماری های دیگر قلبی نیز ممکن است پدیدار شود.
* خيز يا ادم | در مراحل پیشرفته تر بیماری قلبی که کارکرد پمپ قلب اشکال پیدا می کند، مایع موجود در بافت های بدن به طور کامل تخلیه نمی شود و در زیر جلد انباشته می گردد. البته خیز یا ادم در نتیجه بیماری های واریسی پاها، بیماری کبد، اختلالات کلیوی و ...نیز ممکن است پدید آید.
عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی 
* مصرف دخانیات- اضافه وزن و چاقی- ابتلاء به فشارخون بالا  بدون سابقه بیماری درافراد درجه یک خانواده (.ابتلا ء به دیابت-اختلال در چربی های خون مانند: کلسترول - HDL پائین و کلسترول LDL بالا ) بدون سابقه بیماری درافراد درجه یک خانوادگی ( و تری گلیسرید بالا- فشارهای روانی وعصبی -تحرک بدنی ناکافی.سابقه خانوادگی فشارخون بالا و اختلال چربی در افراد خانواده درجه یک -سن بالا -جنس مرد. -شروع یائسگی در زنان. -مصرف غذاهای نامناسب برای سلامت قلب (مصرف نمک و چربی فراوان و میوه وسبزی کم).
راههای پیشگیری از بیماری قلبی عروقی
1-چربی(به ویژه کلسترول) خون خود را کاهش دهیم
می توان با پرهیز از مصرف غذاهای پرچربی و رعایت توصیه های پزشکان، چربی خون خود را در سطح مناسب نگه داشت.
۲- فشارخون خود را کنترل کنیم
فشارخون بالا افزون بر این که فشار بیشتری بر قلب وارد می سازد و نیاز آن به خون را افزایش می دهد، روند تصلب شرایین را هم تسریع می کند و سبب آسیب اندام های گوناگون بدن می گردد.
۳- وزن خود را به حد مناسب برسانیم
چاقی عامل خطر مهمی برای افزایش فشارخون است. همچنین چاقی یا اضافه وزن موجب ا فزایش مقاومت سلول های بدن نسبتبه انسولین می شود. باید زیر نظر یک پزشک یا متخصص تغذیه وزن بدن را با قد، جنس و سن متناسب نمود.
۴- سیگار نکشیم
استعمال دخانیات سبب افزایش ضربان قلب و در نتیجه کار قلب می شود و فشارخون را هم بالا می برد. 
5 -فعالیت ورزشی منظم داشته باشیم
پژوهشهای پزشکی نشان داده اند که داشتن یک زندگی کم تحرک (از نظر بدنی)، صرف نظر از عوامل خطر دیگر، احتمال دیابت،چاقی و بیماری عروق کرونری قلب را افزایش می دهد. پیاده روی، دوچرخه سواری، تنیس روی میز، باغبانی و دویدن آرام فعالیت های بدنی هستند که اثر مفیدی بر تندرستی خواهند داشت. 
6- تغذیه مناسب داشته باشیم
رژیم غذایی یکی از بهترین سلاح ها برای مبارزه با بیماری های قلبی عروقی است. سعی کنیم از مواد غذائی فیبردار مانند میوه،سبزی، حبوبات و غلات بیشتر استفاده کنیم. از گوشت سفید (مرغ بدون پوست و ماهی ) خصوصا ماهی بیشتر استفاده نماییم. غذاهای روزانه را بیشتر به صورت آب پز، بخارپز وکبابی تهیه نمائیم و برای طبخ غذا از روغن های مایع و در صورت سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده نمائیم.
برای طعم دادن به غذا، به جای نمک از سبزیجات معطر، آبلیمو، آبغوره و ادویه استفاده نماییم. از نان های سبوس دار( سنگک ، نان جو ) استفاده نماییم. مصرف مواد غذایی چرب خصوصا سوسیس، کالباس و سس سالاد را به حداقل برسانیم.
استرس را کاهش دهیم
استرس و فشارهای روحی و روانی منجر به تنگی عروق کرونر(عروق قلب) و افزایش کار قلب می شود. بهترین راه مقابله با استرس و نگرانی پیدا کردن علت و راه حل مناسب برای مقابله با آنهاست