نمایش خبر نمایش خبر

شرح عملیات خروج دو جسد از اعماق کوه

شرح عملیات خروج دو جسد از اعماق کوه



 

به گزارش هفته نامه افق کویر، در حوالی روستای "تاشکوییه" دو شخص، اقدام ورود به تونلی در کوه تاشکوییه می کردند که به دلیل مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان خود را از دست دادند. برای پیگیری بیشتر این موضوع با "محمدرضا فتاحی" که به مدت ۱۰ سال آتش نشان است و عضو تیم واکنش سریع و نجات دهی کوهستان و هلال احمر است،گفت و گویی انجام داده ایم ضمناً وی آخرین درجه هلال احمر یعنی " ایثار" را اخذ کرده است..
وی گفت: ساعت ۲:۳۰ شب بود که تماسی با گوشی من گرفته شد ، من در خانه بودم و باید شیفت صبح سرکار می رفتم. دوستانی از روستای بساب" با من تماس گرفتند که ۲ شخص در کوه فوت کرده اند و چه کاری می توانید برای ما بکنید؟

سختی راه از زمانی شروع شد که ما وارد تونل شدیم و به حالت دراز کش رفتیم
"مهندس فلاح" سرپرست شرکت سنگ آهن به من گفت: هر چه سریع تر حضور پیدا کنید و اقدامات لازمی را انجام دهید. وقتی که رسیدم تقریبا ساعت ۶:۳۰ صبح شده بود که اهالی خود روستا رفته بودند داخل این تونل. نفر اولی که پایین سطح تونل افتاده بود اصلا دسترسی به وی نداشتیم، اما نفر دوم که نزدیک تر بود، اهالی روستا آن را تقریباً نصف راه بیرون آورده بودند. با کمک آن ها و تجهیزاتی که داشتیم نفردومی را بیرون کشیدیم. وقتی نفر دوم را خارج کردیم تیم عملیاتی یزد آمدند آن زمان بود که به صورت دونفره با تجهیزاتی که عملیات یزد و ما داشتیم، وارد تونل شدیم. سختی راه از زمانی شروع شد که ما وارد تونل شدیم و به حالت دراز کش بودیم، یعنی اگر قرار بود برگردی امکان نداشت که بگویید می نشینم و دور می زنم و برمی گردم و باید به همان حالت درازکش به عقب برمی گشتید تا فضا که یک ذره باز تر می شد، بتوانیم سر ته شویم و برگردیم. یک ربع تا ۲۰ دقیقه شد که به مصدودم رسیدم و وقتی خواستیم برگردیم ۴ و نیم ساعت طول کشید تا مصدوم بیرون کشاندیم.
محمد رضا فتاحی افزود: دسترسی به آن نفری که داخل چاه یعنی سطح پایین تر از کف تونل افتاده بود تقریبا ۶۰ تا ۷۰ متر طول این کانال بود و با سختی وی را بیرون آوردیم، حدودا ۷ تا ۸ ساعتی زمان برد.
کمبود اکسیژن یا گازهای داخل زمین، باعث مرگ آن دو شد
وی اظهار کرد: آنها بمب یا وسایل انفجاری، اصلا همراه خودشان نداشتد، فقط "پیکور" و موتور برق و مته و دریل همراه خودشان داشته اند. آنها با گازی که از عمق زمین یا گاز های که داخل زمین هستند، خفه شوند ولی دلیل اینکه جان خود را از دست داده بودند کمبود اکسیژن یا گازهای که داخل زمین بوده است. جایی که گوگرد یا رگ های از طلا باشد، بعد از مدتی خود طلا هم گاز تولید می کند. هنوز تشخیص ندادیم که مسمومیت با چه گازی بوده است، ولی فرمانده عملیات یزد گفت با گاز مونوکسید کربن آنها فوت کرده اند.
وی تاکید کرد: این تونل از قدیم الایام آب از آن عبور می کرد. بررسی های که من انجام دادم بالا سقف های این تونل چون آب از آن عبور می کرد، سقف آن را صیقل داده بود و معلوم است که در این محل قبلا آب از آن عبور می کرده و آن ها می گفتند بهترین راهی که می شود وارد تونل شویم اینجا است. آن ها همین مسیر را افزایش داده بودند.

داخل کوه که کنجی وجود ندارد
وی گفت: بالای تونل کاملا مشخص بود، صیقلی شده است، ولی پایین تونل مشخص بود که با پیکور کنده کاری شده است. داخل کوه گنجی وجود ندارد، ولی فکر کنم دنبال سنگ های قیمتی بودند.
وی در پایان گفت: ما دستگاه گازسنج داشتیم، گازسنج ؛ میزان اکسیژن و میزان CO را به ما می دهد، همان ابتدا کار درصد اکسیژن کم بود، درصد اکسیژن بین ۱۹ تا ۵/۱۹ به ما نشان داد، در حالی که باید ۲۱ تا ۵/۲۱ را نشان می داد، همان ابتدا کار هر چقدر که وارد تونل می شدیم، اکسیژن کمتر می شد. آنها شب کار می کردند و مردم روستا می دانستند که آنها دارند چه کار می کنند، اما اهمیتی نمی دادند.