نمایش خبر نمایش خبر

امیرمحمد و سینا دو نخبه محاسبات ذهنی

امیرمحمد و سینا دو نخبه محاسبات ذهنی



الهام نصیرزاده| به گزارش هفته نامه افق کویر، سکینه کرمی نماینده مؤسسه کودکان هوشمند شهرستان بافق در گفتگویی با خبرنگار هفته نامه افق کویردرباره این موسسه و اعزام دو دانش آموز نابغه از بافق به پنجمین دوره مسابقات ملی نابغه ها و محاسبات ذهنی با چرتکه در تهران گفت: تاكنون با همكاري دارالقران کوثر ولایت از سال 91به مدت5سال، محاسبات ذهني با چرتكه را آموزش داده‌ایم. 
وي افزود: حدود نيمي از اين دانش آموزان دبستانی هستند در چند نقطه از بافق كلاس هاي آموزشي اين مركز برگزار مي‌شود.
کرمی تصریح کرد: كودكان و دانش آموزان سنين5تا 12 سال مي توانند نسبت به فراگيري محاسبات ذهني با چرتكه اقدام نمایند.
وي در ادامه به فوايد فراگيري محاسبات با چرتكه اشاره كرد و افزود: هدف اصلی، آموزش و پرورش ذهن کودکان و رشد همزمان دو نمیکره های مغزی در نهایت افزایش توانایی حل مسائل و مشکلات کودکان با اعتماد به نفس بالا خواهد بود این روش با استفاده از سه تکنیک شنیداری،دیداری و تصویرسازی منجر به توسعه همه جانبه مغز، ایجاد تمرکز و تحلیل، سرعت پاسخ به سوالات، تحریک در برابر اعداد و ارقام، نتیجه گیری و پاسخ صحیح به سوالات و در نهایت افزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان می گردد (سرعت در محاسبات ذهني، تقويت حس بينايي، شنوايي و احساس افراد، افزايش قدرت ذهن، افزايش مهارت هاي تحليل و منطقي، افزايش اعتماد به نفس و بهبود حافظه و عكس العمل ها )از امتيازات اين فراگيري ذهني براي كودكان و دانش آموزان است.
کرمی تصریح کرد: با توجه به استقبال پرشور والدین و عملکرد بالای دانش آموزان بعد از چندین ترم آموزشی در مدارس متأسفانه با کمبود فضای آموزشی مناسب مواجه هستیم و باتوجه به عملکردهای مثبتی که داشته ایم از سوی هیچ ارگان و مؤسسه ای مورد حمایت قرار نگرفتیم.
در ادمه گفتگویی با دو نخبه علمی در محاسبات ذهنی و چرتکه ای انجام داده ایم که با هم می خوانیم. 
امیرمحمدکوثری برگزیده دوم سطح یک با 9 سال سن قریب دو سال است که به کلاس محاسبات ذهنی رفته است همچنین سینا شاهپورزاده 11 ساله  برگزیده سوم در سطح دوم که 5/3 سال است که در این کلاس  شرکت می کند.
مادر امیرمحمد وقتی تعریف این کلاس‌ها در افزایش تمرکز کودک را شنیده به بسیاری از کلاس‌های دیگر که اغلب تأثیر ناچیزی در آینده کودک دارند قلم کشیده و امیرمحمد را به محاسبات ذهنی رسانده است؛ حالا وقتی ریاضی می‌خواند نه‌تنها از ریاضی گله ندارند بلکه با اشتیاق تکالیفش را انجام می‌دهد.
امیرمحمد در پاسخ به این پرسش که آیا امتحان سخت بود؟ گفت: بله! امتحان سخت بود، ولی برایم لذت بخش بود که با تعداد زیادی دانش آموز رقابت داشتم و تمام سعی خودم را می کنم تا سال آینده نیز بتوانم به مسابقات کشوری راه یابم و رتبه ی بهتری کسب کنم .
امیرمحمد روزانه یک ساعت برای محاسبات ذهنی تمرین دارد، حتی اگر درس‌ و مشق داشته باشد. مربی است که معتقد است درس مدرسه در اولویت است؛ اگر وقتی بماند به سایر فعالیت‌ها باید اختصاص داده شود.
امیرمحمد همزمان با کلاس چرتکه به کلاس قرآن و والیبال نیز می رود. 
مادر امیر محمد در پاسخ به این پرسش که آیا از مهرماه که مدارس آغاز می گردد کلاس چرتکه امیرمحمد را تعطیل می کنید؟ اظهار داشت: خیر، معتقدم علاقه کودک و در ادامه همراهی والدین شرط اصلی است و اگر کودک علاقه نداشته باشد بی‌شک موفق نخواهد بود؛ ما بر اساس علاقه خود امیرمحمد به محاسبات ذهنی موافق بودیم که ادامه دهد و از این ‌پس نیز حمایتش خواهیم کرد. امیرمحمد آرزو دارد در آینده دانشمند ریاضی شود. امیرمحمد بدون حمایت نهادهای آموزشی با اراده خود شهر بافق را به دنیا معرفی کرده است.
مادر سینا درخصوص فرزندش که یکی دیگر از نخبه های این رشته است می گوید: اصلاً فکر نمی کردم فرزندم با وجود تصادفی که در سن 3 سالگی داشت و منجر به ضربه مغزی گردید بتواند پیشرفت کند و در محاسبات مقام بیاورد، حتی می گفتم شاید پسرم نتواند مدرسه عادی برود؛ اما کاملاً برعکس برداشت کرده بودم و مربی چرتکه از سینا به عنوان برترین شاگردهایش در کلاس یاد می کند و خوشبختانه طی این چندسال چه در مدرسه چه در چرتکه رتبه اول را دارد. 
وی افزود: روزانه سینا 2 الی 3 ساعت تمرین می کند که همین تمرین ها باعث پیشرفت وی در درسهایش گردیده در طول مدرسه هم کلاس های چرتکه ادامه دارد و تعطیل نمی گردد.
وی تصریح کرد: تنها دلسوزانش مربی و خاله اش بوده اند و حمایت مالی همسرم که با دلسوزی و با وجود 4فرزند برایش کم نگذاشته است. 
کرمی مربی دو نخبه علمی می‌گوید: همان‌طور که محاسبه می‌کنند می‌توانند با ما حرف بزند شگفتی دستان کوچک این دو که تکان می‌خورد و در هر دو ثانیه به یک سؤال پاسخ می‌دهند برای خانواده‌ایشان که بارها شاهد این منظره هستند تعجبی ندارد؛ اما من خبرنگار بعنوان یک شخص بزرگ‌سال مبهوت استعداد این نخبگان علمی هستم.
کرمی در پایان افزود: محاسبات ذهنی ریاضی با چرتکه ازجمله رقابت‌های استاندارد سنجش هوش ریاضی و محاسباتی کودکان است که همه‌ساله برگزار می‌شود. مسابقاتی که سال‌ها است قدمت دارد و ایران در طی چند سال گذشته رقابت کنندگان خود را عازم آن ساخته و در همین چند سال هوش و استعداد کودکان ایرانی دنیا را متحیر ساخته است.
 در آخرین دوره این مسابقات به میزبانی شهر تهران 370نفر رقابت کننده و از شهر بافق دو نفر دانش‌آموز اعزام شدند. نوع مسابقات به این شکل است که کودکان به 190 سؤال جمع و تفریق ریاضی در 13 دقیقه پاسخ می‌دهند. سؤالاتی که با جمع و تفریق سه عدد آغاز شده و درنهایت در ردیف آخر به شش- هشت عدد می‌رسد. هماهنگی نیمکره‌های چپ و راست مغز تأثیر آموزش‌های به هنگام بر روی دانش آموزان در سایر دروس وی نیز دیده خواهد‌شد.