نمایش خبر نمایش خبر

امسیت فی طهران و اصبحت فی یزد

امسیت فی طهران و اصبحت فی یزد



این روزها شایعه رفتن استاندار از استانداری یزد به گوش می رسد و رفته رفته می رود تا این گفته ها صورت واقعی بگیرد. طیف های مختلف سیاسی با گرایش های متفاوت، سعی دارند به هر طریق ممکن سهمی در این انتصاب داشته باشند. دو طیف با گرایش سیاسی، هم اکنون در کشور برنامه های آنان جاری و ساری است و هر  هشت سال این دو طیف جابجا می شوند و به دنبال این تغییر در ستون اجرایی کشور، همفکران و هم مسلکان خود را بر روی کار می آورند تا زمام امور بدست آنان باشد. همان گونه که در دور نهم و دهم ریاست جمهوری به عینه شاهد بودیم. 
    هشت سال اصولگرایان بالاترین قدرت اجرایی کشور را از آن خود کردند و الان دولت تدبیر و امید با تمایل به گرایش اصلاحات، روی کار آمده است و در دور دوم خدمات دهی خود به سر می برد؛ پس شکی نخواهد بود که طیفی که زمام امور را بر عهده خواهد گرفت از این خط فکری اصلاحات باشد؛ ولی دولت روحانی ادعا دارد که فراجناحی است و همه طیف ها را در خود دارد؛ حتی در بدنه کابینه وزرایی با گرایش اصولگرا وجود دارند. بر همین اساس دولتی بر سر کار آمده که از تمامی خط فکرها در جهت عمران و آبادانی کشور بنا دارد، استفاده کند؛ همانگونه که چهار سال پیش چنین نمود. 
     در دولت یازدهم استاندار یزد با گرایش اصلاحات، زمام بزرگترین قدرت سیاسی استان را از آن خود کرد و اکنون دور از ذهن نخواهد بود که در دولت دوازدهم ورق برگردد و با توجه به شعار دولت، استاندار یزد از طیف اصولگرایان یا نزدیک به این جریان فکری انتخاب شود؛  به حتم اگر استاندار از این خط فکری باشد در معاونت سیاسی و امنیتی خود تغییراتی نیز انجام خواهد داد و بالطبع فرمانداران و بخشداران نیز تغییر خواهند کرد. 
    بافق؛ اگرچه دارای فرمانداری است از جناح اصلاح طلب؛ اما در طول این چند ماه خدمت، نشان داده که فارغ از جناح ها دنبال کار است تا بتواند سوابق درخشانی، برعکس فرماندارقبل، از خود برجای بگذارد.
      روزهای آینده، شاهد جابجایی در ارکان استانداری یزد خواهیم بود. به هر حال؛ اگرچه مردم در روی کار آوردن استاندار نقش مستقیمی ندارند و همانگونه که در بالا عرض شد، لابی های سیاسی این کار را انجام خواهند داد؛ ولی مردم انتظار دارند استانداری که زمام قدرت را در دست می گیرد، از جنس مردم و از میان مردم برخاسته باشد. در کنار مردم منطقه خود، زندگی کند! مدیر پروازی نباشد که شامگاهان در شهر دیگری باشد و صبحگاهان در شهر محل خدمتش؛ یعنی « امسیت فی طهران و اصبحت فی یزد » یعنی شامگاهان در تهران است و صبحگاهان در یزد(1)
     یکی دیگر از ویژگیهای استاندار یزد، مهم ترین مسئله، داشتن برنامه برای توسعه استان است، متاسفانه آفتی که گریبانگیر نخبگان و فعالان اجتماعی و سیاسی شده، آن است که تمامی تلاش خود را صرف می کنند تا استانداری با خط و جناح خود بر سر کار آورند و وقتی به روی کار آمد، کم کم او را رها می کنند؛ گویی این که، اصلا با او شناختی ندارند!
     در کشورهای مترقی از لحاظ سیاسی، وقتی جناح سیاسی حاکم شد، سایر شرکا می کوشند تا فرد مسئول را مورد حمایت قرار دهند و با طرح برنامه و ارائه مشاوره های درست، این مدیر را حمایت کنند؛ ولی در ایران این مسئله به درستی اجرا نمی شود و فرد منتخب یا منصوب شده، یا اطرافیان خود را به کناری می زند یا کاری می کند که اطرافیانش از او دلسرد شوند و این مهم ترین آفتی است که برای یک مدیر پیش خواهد آمد که تک و تنها شود و در گیر و دار نداشتن برنامه دست و پا بزند تا مدت مسئولیت او به انتها برسد.
پی نوشت: 
یادآور این گفته محمد بن جریر طبری، مورخ، مفسر و فقیه بزرگ قرن سوم هجری و صاحب کتاب تاریخ الامم والملوک است که گفت: شبی در بغداد ،کسی به قصد امتحان ، از من علمِ عروض پرسید. درماندم و گفتم : فردا پاسخ دهم . آن شب را تا صبح ، عروض آموختم و روز بعد سوالات وی را جواب دادم . اَمسَیتُ غیر عروضیا و اصبحتُ عروضیا.
 
محمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حسین تشکری بافقی
صاحب‌امتیاز و مد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یرمسئول