Asset Publisher Asset Publisher

Return to Full Page

تیغ برّان گر به دستت داد روزی روزگار هرچه می‌خواهی ببر اما نبر نان کسی

تیغ برّان گر به دستت داد روزی روزگار هرچه می‌خواهی ببر اما نبر نان کسی


رنگین کمان پاداش کسانی است که تا آخرین لحظه زیر باران بمانند

درود بر روح بلند سعدی شیرازی که چه زیبا گفته اين مضمون را در حكايتی. آنجا كه مي‌گويد:«گروهي روباهي را ديدند که گریزان و بی‌خویشتن، افتان و خیزان مي‌دويد.
کسی گفتش چه چيزي است که تو را اين‌گونه خفت داده؟ گفت شنیده‌ام که شتر را به سخره می‌گیرند! گفت: ای نادان شتر را با تو چه مناسبت است و ترا به او چه مشابهت؟
 گفت: خاموش که اگر حسودان به غرض گویند روباه شتر است و من بواسطه اين بدگويي گرفتار شوم چه كسي غم رهايي من دارد تا حال مرا بپرسد؟ و تا پادزهر از عراق آورده شود مارگزیده مرده باشد.
تخريب شخصيت ديگران و پدیده زیرآب‌زنی، بدگویی و بد اخلاقی در محیط کار  و محیط زندگی و مخصوصاً به هنگامی‌که یکی از همشهری‌ها می‌خواهد ترقی کند و مسئول فلان اداره یا فرماندار شود و یا کار دیگری در استان و شهرستان به او سپرده شود رواج پیدا می‌کند.
به‌جاي نقد سازنده،  و کمک به پیشرفت دوست و همشهری‌مان با رابطه بازی و توسل به هر وسيله ممكن و دستمایه قرار‌دادن احساسات محله‌ای‌/ جناحی با امضاء طورماها و نامه‌ها و بعضاً مراجعه‌ی حضوری ذهن مسئول مافوق را نسبت به همشهری خود مغشوش می‌کنیم سعی می‌کنیم به مسئولان مافوق بقبولانیم که بافق و بافقی شایسته پیشرفت نمودن نیست این عادت مذموم و ناپسند از جمله پدیده‌ها و آسيب‌هايي است که آثار و شواهد آن در تمام ایران مخصوصاً در بافق به چشم مي‌خورد و به جای ارزش‌دادن به افراد شایسته و نخبه، عده‌ای به‌دنبال حذف آنها هستند.
 آنچه که به ذهن کوچک من می‌رسد این است که این پدیده نامیمون بافق را به لجنزار تباهی کشانده و با وجودی‌که نزدیک به نیم قرن است که شهرستان شده و از معادن غنی برخوردار است متأسفانه هنوز از شهرستان بافق کسی سکاندار هدایت استان نشده و هنوز یک مرتبه در مجلس نماینده‌ای از این شهرستان انتخاب نشده کاش شورای هم‌اندیشی شهرستان برای بررسی این پدیده تاریخی و رابطه آن با فرهنگ، مسائل روزمره زندگی، با صاحب‌نظران و روانشناسان و مردم‌شناسان و جامعه‌شناسان، گفت‌و‌گو شود تا راهکارهایی در جهت رشد افراد شایسته و نخبه، و کاهش بد‌اخلاقی‌ها ارائه شود و به جای خرده‌گرفتن و اتهام‌زنی و مطرح‌کردن نقاط ضعف، به مسائل اصلی و اساسی مردم و شهرتوجه شود و منطق و دانش و علم جایگزین خرده‌فرهنگ‌های ایراد گرفتن و بدگویی و بداخلاقی‌ها شود برخی کارشناسان معتقدند که وقتي در جامعه فرهنگ نقد تقویت نشود و افراد و رسانه‌ها نتوانند قدرت و مشکلات و ضعف‌ها را بدون ترس از پرداختن هزينه‌هاي سنگين آن نقد كنند، در نتیجه به تخريب رو مي‌آورند.
در نتیجه باید فرهنگ، رسانه‌ها، و تعليم و تربيت را در جهت بهبود روحیه نقد‌پذیری و قبول مسئولیت در مقابل اعمال و گفتار و رفتار خود  به کار بگیریم. در حالی‌که اگر فرهنگ نقد و نقد‌پذیری و قبول مسئولیت تقویت شود، به جای تخریب، باعث تقویت شایسته‌سالاری و نخبگان و افراد توانمند و مسئول خواهیم شد و جامعه به سمت رشد و توسعه و رفاه حرکت خواهد کرد و فرهنگ نقد و دموکراسی نیز تقویت خواهد شد. به امید روزی که فارغ از محله‌ای و قلعه‌ای و... جناح راست و چپ
 دست به دست هم دهیم به مهر
میهن خویش را کنیم آباد (آمین )
                                                                                                                           قصه‌گوی غصه‌های شما
عباس ابراهیمی‌خوسفی