Asset Publisher Asset Publisher

Return to Full Page

تغییرات مدیریتی سلیقه‌ای ایجاد بی‌انگیزگی می‌کند

تغییرات مدیریتی سلیقه‌ای ایجاد بی‌انگیزگی می‌کند


استاندار یزد در مراسم معارفه فرماندار یزد:

سیدمحمد میرمحمدی استاندار یزد در مراسم تکریم و معارفه فرمانداران یزد که صبح شنبه 9 فروردین ماه در تالار شهر یزد برگزار شد، ضمن تبریک سال نو ، سالروز شهادت حضرت فاطمه(س) را تسلیت گفت و این بانوی بزرگوار را چشمه جوشان هدایت و راهنمایی حیات بخش بشر و الگویی برای همه دانست .
سیدمحمد میرمحمدی سپس با اشاره به تغییرات مدیریتی صورت گرفته در استان یزد افزود: ریشه این تغییرات را باید در ساختار اداری، سیاسی و فرهنگی کشور جستجو کرد چرا که اگر این ساختار از انسجام و پیوستگی لازم برخوردار باشد و هر کس در جای خود خدمت کند و افراد از دستگاه‌های غیر مرتبط به نقاط دیگر منتقل نشوند، این مشکلات به حداقل می‌رسد و این تغییرات به منظور تداوم خدمت‌رسانی با کیفیت بهتر و کمیت بیشتر است.
وی ادامه داد: اگر امروز ما با چنین مشکلاتی مواجه هستیم برای این است که تغییرات در سنوات گذشته بیشتر از روی سلایق شکل گرفته و نه از روی معیارها و تغییرات سلیقه‌ای ، در روحیه مدیران ایجاد بی‌انگیزگی می‌کند. 
استاندار یزد سپس به رویه دولت تدبیر و امید در امر تغییرات اشاره کرد و آنرا مبتنی بر مبانی سنجیده استوار دانست و افزود: اگر به تغییراتی که به عنوان مثال در سال 84 در بدنه مدیریتی کشور رخ داد نگاه کنیم، میبینیم که اصلاً با تغییرات کنونی قابل قیاس نیست و باید اعلام کنم که هیچ یک از تغییرات صورت گرفته در استان سلیقه‌ای نبوده و تمام تغییرات بر پایه شایسته سالاری و مبتنی بر ملاکهای مد نظر نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی و ائمه محترم جمعه و دیگر دلسوزان و نخبگان استان بوده است.
وی ملاکهای اصلی انتخاب افراد و شایستگی ایشان را، تخصص، تجربه، شناخت، کارایی، توانمندی، سعه صدر و تحمل داشتن در برابر سختیها عنوان کرد و افزود که در ادامه این مسیر نیز به همین شکل عمل خواهد شد.
میرمحمدی بحث دیگری که در تغییر فرمانداران و کادر وزارت کشور مؤثر است را بخشنامه صادره از سوی وزیر محترم کشور در خصوص بهره‌گیری از نیروهای کادر وزارت کشور عنوان کرد و این امر را به دلیل ایجاد انگیزه در کادر پرسنلی این وزارتخانه برای تداوم خدمت دانست.
عالی‌ترین مقام اجرایی استان یزد، رعایت اخلاق در انتصابات و پرهیز از دخالت دادن حب و بغضهای شخصی در این امر را از دیگر اصول مد نظر در این زمینه ذکر کرد و حفظ حرمت همه مدیران و مسئولین را ضروری دانست.
استاندار یزد با تأکید بر این نکته که در تغییرات به هیچ عنوان برخورد حذفی وجود نداشته و همه شیوه‌ها، اصلاحی بوده است گفت: البته ما با کسی تعارف نداریم و همه باید در انجام خدمت، جدیت لازم را داشته باشند و در انجام مأموریت و وظایف محوله، آمادگی هر گونه خدمتی را داشته باشند.
وی بهره‌گیری از توان نیروهای انسانی در جهت منافع ملی را هنر مدیران ذکر کرد و داشتن فکر خلاق و توانایی عبور از مشکلات و بن‌بست‌ها را از ویژگیهای مورد نیاز مدیران دانست.
میرمحمدی سپس به نامگذاری سال جدید با عنوان « اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» از سوی مقام معظم رهبری اشاره نمود و این نامگذاری را بسیار عمیق و دارای بار معنایی فراوان ذکر کرد.
وی اقتصاد را یکی از ارکان مهم در بحث استقلال کشور دانست و حوزه فرهنگ را یکی از پشتوانه‌های عظیم هویت ملی ذکر کرد و اقتصادی را پویا دانست که در امر تولید، سرآمد باشد. 
میرمحمدی، فضای فرهنگی را ضامن ایجاد امنیت خاطر و آسایش به همراه صداقت، روابط حسنه و معنویت در جامعه دانست و آنرا مؤثر در ایجاد یک محیط شاداب برای دستیابی انسان به همه جنبه‌های مادی و معنوی زندگی برشمرد.
وی عزم ملی را ، هدف یک گروه و طیف خواست ندانست و تحقق آنرا در گرو همت همه مردم و تلاش همه گروه‌ها برشمرد و گفت: همگان باید در جهت تحقق این اهداف مشارکت داشته و احساس تکلیف نمایند و با عشق و علاقه در این مسیر حرکت کنند تا عزم ملی محقق شود و هر کس در هر نقطه از کشور که احساس کند می‌تواند در تحقق این امر سهمی داشته باشد، باید نقش خود را به درستی ایفا کند.
میرمحمدی، تلاش بی وقفه و دستیابی به سلامت نفس را دو بعد اساسی مدیریت جهادی دانست و با لزوم تفکیک مبحث مدیریت جهادی از فعالیت جهادی، توجه به موضوع مهم جهاد اصغر و جهاد اکبر در این حوزه را بسیار ضروری دانست و مدیرانی را موفق ذکر کرد که بتوانند در حوزه مبارزه با نفس اماره، از کبر و غرور، حرص و طمع و حسد پرهیز نمایند.
وی خاطر نشان کرد: غرور سبب می شود که مدیران در انجام امور خود حق را رعایت نکنند و در برابر متملقان و چاپلوسان، واکنش نشان ندهند و در نهایت ، بروز چنین اخلاقی در مدیران، به تبعیض منجر می شود.
استاندار یزد ، حرص و طمع را عامل فریب خوردن مدیران و جسارت سودجویان و فریبکاران دانست و همچنین به مدیران توصیه کرد تا از حسد بپرهیزند و با منش و شخصیت بالا و سعه صدر و وسعت نظر، ضمن پرهیز از تنگ‌نظری، جلوه‌های شخصیت ممتاز یک مدیر را به منصه ظهور برسانند.
میرمحمدی، در ادامه از همه مدیران خواست تا از محدود نمودن خود در یک فضای خاص بپرهیزند و با توسل به جهان‌بینی اسلامی که فراتر از همه محدودیتها و در برگیرنده بشریت است، زیر مجموعه تحت امر خود را نیز در مسیر این جهان بینی به جلو راهنمایی کنند. 
وی بر وظایف دشوار و سنگین مدیران در کشور اسلامی ایران اشاره نمود و بر درخشش ایران به عنوان ام‌القرای جهان اسلام هم در جذب مسلمین جهان و هم در جلب نظر تمامی آزادگان در هر نقطه از دنیا تأکید کرد. 
استاندار یزد از مدیران استان خواست تا سطح تفکر و ذهنیات خود را به سمت این موضوعات هدایت کنند و از خود بپرسند که با چه میزان از قدرت فکری و معنویت قصد دارند تا مسیر مدیریت خود را بپیمایند که اگر چنین شود، زیرمجموعه این مدیران نیز به سمت رشد و پویایی حرکت خواهند کرد.
وی با تأکید بر لزوم خروج از وضع موجود و رسیدن به وضع مطلوب برای ایجاد احساس رضایت در مردم و رسیدن به نقطه ای که مشکلات و گرفتاریها به حداقل برسد، افزود: باید در بحث اقتصاد به بهره‌وری و کیفیت به عنوان دو عامل مهم در پویایی اقتصادی و در امر فرهنگ نیز بر روحیه همکاری، تعامل، هم اندیشی، ترویج مهربانی، داشتن روابط حسنه، دوستی، زدودن خصومتها از دلها و مهربانیها توجه کنیم.
میرمحمدی، بحث مبارزه با فساد را از محوری‌ترین برنامه‌های دولت تدبیر و امید دانست و بخشی از بروز فساد در جامعه را  ناشی از غفلت مدیران و عدم نظارت مؤثر بر امور ذکر کرد .
تلاش برخی از سودجویان و رانت خواران برای تأثیر‌گذاری بر اصحاب رسانه ، بخش دیگری از صحبتهای استاندار یزد بود که در این بخش، وی با تأکید بر سلامت نفس و عزت خبرنگاران و صاحبان رسانه استان گفت: این افراد غافل هستند که که خبرنگاران ما بسیار با شخصیت‌تر از چیزی هستند که آنها فکر می‌کنند و هرگز نخواهند توانست تا بر خبرنگار و صاحب رسانه‌ای که امین مردم محسوب می‌شود در جهت سودجوییهای خود تأثیر بگذارند.
وی ضمن قدردانی از همه مدیران استان که در جهت زدودن جلوه‌های فساد در جامعه تلاش می‌کنند افزود: همه مردم ما امروزه در مسیر مبارزه با فساد قرار دارند.
میرمحمدی در بخش دیگری از صحبتهای خود، با اشاره به روند تغییرات مدیریتی استان، تعجیل در تغییر مدیران را، سبب ساز تکرار اشتباهات گذشته دانست و از مدیران خواست تا همه با لحاظ مسئولیت‌پذیری اسلامی و تا لحظه آخر و با همه توان در جامعه کار کنند و گفت: ما تعلل در تغییر را جایز نمی‌دانیم و هر زمان که به نتیجه مطلوب جهت دستیابی به مدیران قوی‌تر و شایسته‌تر برسیم، این تغییرات صورت می‌گیرد و همواره کوشیده‌ایم تا روابط ما و مدیران، به گونه‌ای باشد که صداقت فی مابین خدشه دار نشود و خدای نکرده باعث رنجش مدیران نگردد در عین اینکه میبینیم در خصوص مدیرانی که تاکنون تغییر کرده‌اند، همه معترف به لزوم این تغییر بوده‌اند.
گفتنی است در پایان این مراسم که با سخنرانی آیت ا... مدرسی و جوکار نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی همراه بود، از زحمات سیفی در فرمانداری یزد تقدیر شد و محمود شاکری شمسی با حکم وزیر کشور به سمت فرماندار جدید یزد منصوب گردید.