نمایش خبر نمایش خبر

روستای مبارکه میهمان کبوتران دور از وطن(829)

روستای مبارکه میهمان کبوتران دور از وطن(829)



محمد حسین تشکری| به گزارش خبرنگار هفته نامه افق کویر، پیکر دو شهید گمنام، یکشنبه هفته گذشته با استقبال مردم شهید پرور شهرستان بافق وارد شهر بافق شد و روز دوشنبه با حضور پرشور اهالی روستای مبارکه در پارک « نطقی» این دهستان به خاک سپرده شد.
 
12 نقطه جهت خاکسپاری شهداء پیشنهاد دادیم
 
«حاج علی اکبر قانعی» مسئول کمیته شهدای گمنام بافق گفت: مدتها بود که پیگیر خاکسپاری شهدای گمنام در شهرستان بافق بودیم. بیش از 12 نقطه درخواست داشته اند؛ مثل روستاهای صادق آباد، باقرآباد، بیت الرضا(ع)، تکیه امام حسین(ع) و غیره؛ بالاخره این پیشنهادها به استان ارسال گردید و استان به سردار « سید محمد باقر زاده» رئیس کمیته تفحص و جستجوی مفقودین شهدای گمنام نیروهای مسلح کشور ارجاع داد. 
وی افزود: بالاخره سال 1394 سردار باقرزاده؛ آقایان رضایی و بنی فاطمه را به عنوان نماینده جهت بازدید از مکانهای مورد نظر به شهرستان مامور کردند. آقایان از محل های مورد نظر بازدید کردند و هیچکدام مورد تأیید قرار نگرفت؛ حتی روستای مبارکه!  
وی اظهار داشت: با پیگیری هایی که انجام شد، از پارک آبشار نیز بازدید کردند و آنجا را مورد تأیید قرار دادند.
وی تصریح کرد: آن زمان هنوز آثاری از احداث کافی شاپ و رستوران بالای کوه آبشار نبود؛ حتی مجسمه یوز نیز در آنجا قرار نداشت! در نهایت با پیگیری هایی که از طریق شورای اسلامی شهر و فرمانداری انجام گرفت، قرار شد، اگر امکان دارد باتوجه به طرح هایی که در پارک آبشار در حال احداث است مکان دیگری برای خاکسپاری شهدا در نظر گرفته شود؛ حتی امام جمعه محترم در نظر داشتند، دسترسی مردم به شهدا نزدیک باشد. به همین دلیل درخواست دادم تا یکبار دیگر از بافق بازدید داشته باشند. « بنی فاطمه» اوایل سال 1395 به بافق آمد و شخصاً ملاحظه کرد که فونداسیون کافی شاپ در بالای پارک آبشار احداث شده است. به ما گفتند: اگر این کافی شاپ تخریب گردد و مجسمه یوز برداشته شود؛ حتی سایر مسایل مذهبی مانند نمازخانه نباشد محل مناسبی می باشد! از وی پرسیدم جای دیگری مد نظر است؟ گفت: خبرندارم! 
2 پیشنهاد مورد توجه
 
قانعی ادامه داد: پیشنهاد شورای اسلامی شهر (شورای قبلی) تپه ای هست که جنب تپه موتورسوارها قرار دارد و پیشنهاد دوم زمین سه هکتاری که کنار زمینهای سپاه ناحیه بافق (روبروی مسکن مهر و جنب زمینهای سپاه ) بود. بنده پیشنهاد شورای اسلامی وقت را به سردار منتقل کردم تا اینکه شخصاً دو ماه پیش به بافق آمد؛ اگرچه سفر سردار به یزد سفر کاری نبود؛ ولی با توجه به پیگیری ها و درخواست ما به بافق آمدند. جلسه ای با امام جمعه داشتیم و امام جمعه تصمیم نهایی را به سردار موکول کرد. در نهایت سردار باقرزاده با شورای شهر سابق و شورای جدید از مناطق مورد نظر بازدید کردند و جلسه ای با حضور فرماندار، فرمانده سپاه و ... تشکیل شد. 
در این نشست سردار گفت: با توجه به جانمایی که شده و طرحهایی که اجرا شده اگر طرحها اجرا نشده بود پارک آبشار جای مناسبی بود. 
شئونات جایابی شهید باید رعایت گردد
وی افزود: سردار به طور واضح گفت: در محل پارک آبشار زمین کشتی یا ورزشی هست که مورد سنخیت با شهید نیست و شنوئات باید رعایت گردد و علی القاعده مراعات نخواهد شد. در مجموع با خاکسپاری شهدا در پارک آپشار موافقت نکردند. هر چند دوستان گفتند که کافی شاپ را خراب می کنیم و یا مجسمه یوزپلنگ را پایین می آوریم که در نهایت سردار نپذیرفت.
 
شهر مبارکه در آینده
 
قانعی تصریح کرد: به سردار بیان کردیم، روستای مبارکه دوازده سال است که درخواست داشته اند تا  شهدای گمنام در آنجا به خاک سپرده شود و گفتیم مبارکه قرار است شهر بشود و سردار روی همین حساب پذیرفت.
وی ادامه داد: سردار از روستای مبارکه بازدید کرد و موافقت کردند تا دو شهید در آنجا خاکسپاری شود! قانعی تصریح کرد: مکانهای مورد بازدید در بافق، شامل پیر مراد، آرامستان قدیم، محلی فعلی شهدای گمنام در بهشت الحسین(ع)، پارک کودک روبروی فرمانداری که درباره پارک محل مناسب هست ولی وسعت آن کم است. 
سهمیه دو شهید گمنام را هنوز داریم
 
وی افزود: سردارگفت اگر سه هکتار زمین واگذار به شهرداری شود و شهرداری آن را به ما واگذار کند آنجا محل مناسبی خواهد بود و من هم بر روی همین حساب سردار را اینجا دعوت کردم.  سردار گفت: اگر آماده سازی صورت بگیرد به اینجا دو شهید اختصاص خواهیم داد. اداره مسکن و شهرسازی اعلام کرده این سه هکتار زمین کاربری آن فرهنگی است و ما نمی توانیم واگذار کنیم. با پیگیری هایی که صورت گرفت؛ گفتند فقط 800 متر می توانیم به شما واگذار کنیم و این موضوع را به تهران منتقل کردیم که آنها موافقت نکردند؛ البته اگر این کار انجام شود و شهرداری هم آماده سازی آن را انجام بدهد؛ ما در آینده در این جا، دو شهید را به خاک خواهیم سپرد. 
 
موزه شهدا در کنار محل دفن شهدا
 
وی اظهار امیدواری کرد مسئولان شهرستان، فرماندار، شورا و شهرداری همراهی کرده و ضمن موافقت با تغییر کاربری در کنار دفن شهدا، موزه شهدا هم ایجاد شود. وی گفت: هنوز آماده سازی زمین صورت نگرفته و تنها با  800 متر  موافقت شده است. 
وی گفت: بازدید بعدی ما از مبارکه بود و هر دفعه درخواست داشتند و من هم مرتب پیگیری می کردم. 
تهران اعلام می کرد: نزدیک به 4000 الی 5000 مفقود بیشتر باقی نمانده و به روستاها و بخش ها شهید اختصاص داده نمی شود. 
وی اظهار داشت: مهدیه مبارکه درخواست داشت آنجا به خاک سپرده شوند و با توجه به همین مسایل از سردارخواستیم که در مبارکه پذیرفته شود. سردار! مهدیه را موافقت نکرد چون وسعت نداشت و بعد پارک نطقی مورد توجه قرار گرفت و محل حوض پارک، جای مناسبی برای قبور شهدا در نظر گرفته شد.  
وی افزود: دوستان مهدیه موافقت نبودند؛ ولی سردار قبول کرد و نهایتاً بعد از جمع بندی در محل بیت الرقیه (س) بافق صورت گرفت و اعلام شد چناچه آمادگی بافق باشد چهار تا شهید به بافق اختصاص پیدا می کند. 
قانعی اظهار داشت توجه به سمت مبارکه رفت و در آنجا مشکلاتی بود و اعلام شد چرا در پارک و چرا در گلزار شهدا نیست!
وی افزود: بالاخره ما چندین جلسه با روحانیت مبارکه داشتیم که اگر بخواهیم تغییر مکان بدهیم امکان آن هست که طی این سالها شهید گمنام به شهر مبارکه اختصاص داده نشود. 
 
آمادگی کامل برای خاکسپاری شهداء
 
در نهایت همه درخواست کردند و طوماری نوشتند که هر جا سردار باقرزاده پذیرفتند ما آمادگی داریم این کار را انجام دهیم و شهدا را میزبانی می کنیم. بعد همه این توافقات به تهران منعکس شد و بازدیدها صورت گرفت و آماده سازی قبور انجام گردید و نهایتا پذیرفته شد و جلسات هماهنگی برای تشییع، شب وداع برنامه ریزی صورت گرفت.
وی افزود : از امام جمعه، فرماندار، ادارات و ارگانهایی که در این زمینه همکاری کردند تا ما توانستیم مراسمی در خور شهدا برگزار کنیم ، سپاسگزاریم.
 
استقبال پرشور
 
وی تصریح کرد: شهدا از میدان غدیر و در کنار تمثال کلیه شهدای بافق قرار گرفتند و استقبال به صورت خودرویی تا امامزاده انجام شد. استقبال بی نظیری بود و همه اقشار جامعه در مراسم استقبال حضور داشتند.
 یک شب در امامزاده قرار گرفتند و اذان مغرب تا صبح گروه گروه مردم با شهدا دیدار داشتند و راز و نیاز می کردند. این مراسم تا اذان صبح ادامه داشت و شهدا را به مسجد صاحب الزمان (عج) مبارکه انتقال دادیم. اهالی مبارکه  از صبح تا ساعت 2 بعد از ظهر با شهدا نجوا کردند و خیلی مراسم معنوی خوبی بود. وی افزود: قابل ذکر است که این افتخار را داشتیم تا این شهدا را در مراسم عزاداری فاطمیه (س) شرکت بدهیم؛حتی شهدا را به بیت طباطبایی بردیم و عزاداری خوبی صورت گرفت.
علی اکبر قانعی افزود: بنا بر درخواست حوزه علمیه الزهرا(س) بافق و حوزه علمیه  برادران امام جعفر صادق(ع) برای دقایقی یکی از این شهدا به آنجا برده شد.  
وی ادامه داد: در حدود ساعت 2 مراسم تشییع در مبارکه انجام شد با حضور گسترده مردم و در حضور مهمانهایی که از یزد آمده بودند؛ از جمله نمایندگان سردار باقرزاده و غیره.
 
پارک نطقی مزین به شهدا شد
 
وی تصریح کرد: این مراسم کم نظیر بود حضور روحانیت، خانواده شهدا و فرزندان شهدا این دو شهید گمنام از مسجد صاحب الزمان(عج) و گلزار شهدا تا پارک شاعر معروف(نطقی) تشییع گردید و نماز شهدا توسط امام جمعه محترم  قرائت شد و پس از آن  طی مراسم خاصی این دو شهید در آرامگاه ابدیشان پس از 30 سال آرام یافتند.
 
شهید 27 ساله
 
وی در پاسخ به این پرسش که وضعیت این دو مفقود چگونه بوده است گفت: یکی از این شهدا مربوط به عملیات والفجر 8  است ؛ در منطقه فاو که با رمز یا زهرا(س) انجام گرفت. این شهید 27 سال سن داشته و در سال 1364 به درجه رفیع شهادت نایل گردیده است.
 
شهید 19 ساله
 
شهید دوم، نوزده سال سن داشته است و مربوط به تک دشمن در منطقه زبیدات عراق در 1367 است. 
علی اکبر قانعی در پاسخ به این پرسش که چگونه شهدا شناسایی می گردند و شهدای ایرانی از کشته های عراقی قابل شناسایی است گفت: مناطقی که جستجو در آن انجام می گردد؛ حتماً باید یک نشانی از شهدای ایرانی به دست آورده شود!
 
تفاوت شهدای ایرانی و کشته های عراقی
 
وی افزود: از آنجایی که لباس ، پوتین  و ... ایرانیها با عراقی ها فرق داشت اگر کشته ای پیدا بشود که مشخصات ایرانی بودن را نداشته باشد تحویل عراقی ها می گردد و اگر علایم ظاهری گه گفته شد مانند قمه قمه، کلاه فلزی که با عراقی ها فرق دارد از این طریق متوجه می شویم که این استخوانها مربوط به شهدای ایرانی است؛ البته ناگفته نماند در برخی از مناطق از طریق لباس هم که گاه سالم مانده می توان پی برد.
آزمایش DNA  به کمک شناسایی مفقودین
اکبر قانعی در پاسخ به این پرسش که از چه طریق دیگر پی به هویت این شهدا برده می شود گفت: در طول دفاع مقدس حدود 50 هزار مفقود داشته ایم و نزدیک به 45 الی 46 هزار نفر  پیکر کشف شده  است که حدود 4000 نفر  باقی مانده است که جستجو برای عملیات آنها هم ادامه دارد. در طول این مدت از کلیه خانواده های مفقودین آزمایش DNA  صورت گرفته و در صورت فوت والدین از بردار و خواهر شهید نمونه گیری انجام شده و حتی شهید غیاثی هدشی که امروز در یکی از روستاهای تفت تشییع می گردد از طریق این آزمایش پی به هویت او برده شده است. 
وی در پایان از هفته نامه افق کویر به خاطر انعکاس سریع اخبار مربوط به شهدای گمنام در فضای مجازی تقدیر و تشکر کرد. وی از امام جمعه معزز و فرمانداری محترم و آحاد مردم ولایت مردم بافق و مبارکه تقدیر و تشکر کرد و اظهار امیدواری کرد که خداوند جزای خیر به همه عنایت کند و اجرشان با شهدای عزیز باشد.انشاا... تعالی