نمایش خبر نمایش خبر

” اصغر ریاضتی” مدیرعامل آبفای استان یزد: فاضلاب شهری بافق نباید بویی بدهد

” اصغر ریاضتی” مدیرعامل آبفای استان یزد: فاضلاب شهری بافق نباید بویی بدهد



 به گزارش خبرنگار افق کویر، شرکت سنگ آهن مرکزی ایران- بافق در سال ۹۲ برای تسریع در اجرای پروژه فاضلاب شهری، قراردادی را با شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و آبفا استان یزد در چارچوب بیع متقابل منعقد کرد که بر اساس آن هزینه اجرای پروژه فاضلاب شهری را این شرکت برعهده گرفت تا پس از اجرای پروژه مورد نظر ، برای حرکت چرخ طرح‌های صنعتی و معدنی به مدت ۳۵ سال از پساب آن که ۱۱۰ لیتر برثانیه است بهره‌برداری کند؛ اکنون پس از آن با پیامک و اعتراضات مختلف مردمی در زمینه تخریب کوچه ها، استشمام بوی فاضلاب و… روبرو شدیم. اینک سه شنبه هفته گذشته مردی با مراجعه به نشریه، با خبرنگار هفته نامه افق کویر به گفتگو پرداخت و مواردی را مطرح کرد. در این زمینه با یکی از کارشناسان طرح فاضلاب شهری و مدیرعامل آبفا استان یزد و مدیر شهرستان بافق به گفتگو پرداختیم.
مرد میانسال که تمایل نداشت نامی از وی درج شود با بیان این که؛ ابتدا طرح را به یک کارشناسی که تجربه نداشته، نشان داده اند. این فرد بر اساس نقشه (عکس) هوایی طراحی لوله را انجام داده و بعد که با مشکل روبرو شده است بدون نظرات کارشناسی عملیات لوله گذاری را یک متر بیشتر حفر کرده اند تا به زیر زمین های بافق وصل شود؛ در حقیقت بدون کارشناسی یک متر، سطح لوله ها را پایین آورده اند.
وی گفت: من هم شنیدم لوله به کار رفته، مختص فاضلاب نیست و از لوله های آب رسانی مزارع استفاده شده است.این فرد افزود: هر ۱۰ مترباید ۵ سانتی متر لوله ها شیب داشته باشد و دلیل استشمام بوی فاضلاب در برخی محلات عدم استفاده از واشر و شیب غیراستاندار و منهول ها است.
مرد بافقی ادامه داد: اگر از منهول grp استفاده شود هرگز شکسته نخواهد شد و نباید از پلی اتیلن استفاده کرد.
مرد ۴۵ ساله که خواستار پیگیری این موارد از سوی جمعی از اهالی یک محله بود، اعلام کرد: سیمان نباید با خاک مخلوط شود و حتما باید با ماسه مخلوط گردد تا به مرور محل قرار گیری اتصالات لوله ها نشست نکند. سیمان در مقابل فاضلاب خورندگی دارد.
وی گفت: با نظر یک کارشناس به ما اعلام شده؛ زمانی که کار ۱۰۰ درصد انجام شود باز هم بوی فاضلاب در شهر به مشام خواهد رسید و نباید بوی فاضلاب استشمام شود و نیاز به حضور کارشناس خبره فاضلاب در این زمینه و نظارت دقیق تر است.
مرد میانسال به ادامه صحبت های کارشناس اشاره داشت و افزود: کارشناس می گوید؛ در زمان گذشته ابتدای کار واشر قرار داده نشده و آب به سطح زمین می ریزد و فضولات در لوله باقی می ماند و بوی فاضلاب ایجاد می گردد.
در ادامه با " مهندس رادمنش" یکی از کارشناسان باسابقه فاضلاب شهری به صحبت پرداختیم که وی این گونه نظر داشت: لوله گذاری ها به صورت سری عمل می کند و نیازی به پمپاژ ندارد. بصورت (سری)وارد لوله ها و به سمت تصفیه خانه می رود و آب به مصارفی که در نظر گرفته شده می رسد. ممکن است؛ در لوله گذاری شیوه‌های درستی در نظر گرفته نشده و باعث تغییر شیب و گرفتگی ایجاد و فاضلاب به تصفیه خانه راه پیدا نکند.
وی با بیان اینکه اگر ایرادی در مسیر هست تا قبل از استفاده برطرف شود؛ گفت: تامین لوله به عهده شرکت سنگ آهن بوده پس نیازی ندارد از لوله دیگری مثل کشاورزی استفاده کند و لوله و اتصالات از کارفرما گرفته شده است.
وی در خصوص جنس منهول گفت: جنس منهول ها بتنی و از پلی اتیلن است.
در ادامه با " اصغر ریاضتی" مدیرعامل آبفا استان یزد گفتگوی تلفنی در این باره صورت گرفت. وی گفت: در خصوص فاضلاب شهری با وجود ۶۰۰ انشعاب که در حال حاضر وصل شده نباید بویی استشمام شود.
سپس " جواد فلاح " رییس اداره آبفا گفت: با بهره بردار شرکت سنگ آهن صحبت خواهم کرد تا سمپاشی و شستشو انجام دهند چونسرعت جریان آب فاضلاب کم است؛ زمانی که افزایش یابد مشکل رفع می شود.
فاضلاب وقتی جریان داشته باشد بو کمتر است به خاطر اینکه انشعاب ها پراکنده است مثلاً از چهارده معصوم تا روبروی آهن شهر، مسکن مهر، شهرک مناجات، چهارده معصوم(ع) و بلوار کشاورز داریم این مناطق پراکنده هستند اگر در منطقه بالا و تراکم بالا نصب بود این مشکلات را نداشتیم با بهره‌برداری صحبت می کنم تا شستشو بیشتری انجام دهند نظارت به عهده شرکت سنگ آهن است؛ البته مشاور هم داشتند.
انشعاب جدید و سیفون جدید قرار است آب و فاضلاب به عهده بگیرد، قرارداد بسته شده است؛ مشکلی از واشر و منهول وجود ندارد؛ ما اول مسکن مهر راه اندازی کردیم و موردی از لحاظ شیب بندی نبود چون سرعت آب کم است باید شست و شو انجام شود.

الهام نصیرزاده|