نمایش خبر نمایش خبر

یکه تازی حوادث در جاده بافق- یزد

یکه تازی حوادث در جاده بافق- یزد


نبود بودجه عامل:

الهام نصیرزاده| به گزارش هفته نامه افق کویر، طرح مطالعاتی دو بانده کردن مسیر جاده بافق- یزد در سفر اول دولت نهم به استان یزد تصویب و عملیات اجرایی آن از محل اعتبارات  8 میلیاردی سفر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری به یزد در سال 86 آغاز شد. دو بانده نشدن این مسیر در طول این ده سال، پل های بی حفاظ، سرعت غیر مطمئن و سبقت های غیرمجاز، همگی دست به دست هم داده و باعث حوادث دلخراشی گردیده است. طی دو هفته گذاشته شاهد واژگونی و سقوط 2خودرو در جاده بافق- یزد بودیم که بنا بر اظهار رییس اورژانس 115یکی از دلایل آسیب های جدی وارده به مصدومان، حتی فوت سرنشینان استاندارد نبودن جاده و عدم وجود گاردریل در پل های این مسیر بوده است. 
خبرنگار هفته نامه افق کویر پیرامون موضوع نبود گاردریل گفتگویی با محمد صالح عابدی رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای بافق انجام داده است که وی چنین گفت: جاده قدیم بافق از همان گذشته که قریب به 45 سال از ساخت آن می گذرد از همان ابتدا گاردریل و حفاظی نداشته است. ای کاش روزی که این جاده را می ساختند همان روز هم گاردریل آن را نصب می کردند، چون جزو ضروریات جاده محسوب می گردد؛ پل هایی آن زمان ساخته اند بدون اینکه حفاظ برای آن کار بگذارند. 
وی افزود: 10 الی 15 کیلومتری که از جاده افتتاح شده است، باید در ابتدا حفاظ دار و بعد افتتاح می گردید. ما هنوز جاده را تحویل نگرفته ایم؛ اما بازگشایی شده است. 
عابدی تصریح کرد: در طول یکسال خدمتم براساس بودجه اختصاص داده شده کار را پیش برده ایم. مسیرهای بافق– یزد، بافق-بهاباد، جزستان و روستاها و بافق – نوق تحت پوشش راهداری بافق می باشند. از آنجایی که گاردریل متری 120 هزارتومان می باشد و در حوزه ما حدود 585 پل وجود دارد که حدود 560 تا از پل ها فاقد حفاظ است که برآورد آن تقریباً 2 الی 5/2 میلیارد تومان هست.
وی با بیان اینکه در سالجاری 20 میلیون تومان برای نصب گاردریل هزینه کرده ایم اظهار داشت: هرسال براساس اعتبار اختصاص یافته هزینه می گردد. بودجه ای که امسال دریافت کردیم در مسیر بافق – یزد کیلومتر 57 هزینه شده و برای یکی از پل ها حفاظ نصب کرده ایم. برای پل های دیگر باید صبر کنیم تا امسال مجدداً بودجه ای بیاید تا قسمت دیگر حفاظ دار گردد. 
وی ادامه داد: جاده روستای جزستان بین مسیر روستای جوزی را هفته گذشته گاردریل زده ایم. همه این اقدامات براساس بودجه ای است که اختصاص می یابد. حفاظ واجب است؛ اما چه کارکنیم که از نسل قدیم باقیمانده و باید به مرور زمان آن را تکمیل کنیم.
 محمد صالح عابدی افزود: حال با ابتکاری که مدیر کل ارائه داده برای اینکه اینکار انجام شود و بتوانیم از شدت حادثه بکاهیم. ایجاد "هره های خاکی" را در دستور کار گذاشته ایم جاده بافق – یزد را علاوه برآسفالت، شانه خاکی آن انجام شده و حدود 8 الی 9کیلومتر آن را امسال شیب شیروانی کرده ایم. 
وی افزود: جاده بافق-نوق نیز چند کشته داشته است که 20 کیلومتر از دو طرف این جاده را شیب شیروانی نموده ایم که به اندازه جاده سازی هزینه براست، و این کار با حداقل امکانات انجام شده است.
 وی عنوان کرد: هره های خاکی به نحوی است که جلوی هر دهنه پل، خاک می ریزیم و ماشین به این "کپه" خاک برخورد می کند و ضرب گرفته می شود. و با سرعت کمتر، خودرو سقوط خواهد کرد و ازشدت حادثه کاسته می شود این کار در حال انجام است تا گاردریل گردد و ان شاا... مسیر که یکطرفه شد همه این مشکلات حل گردد. 
وی با اشاره به اینکه بودجه ای نداریم گفت: اگر بوجه لازم را به ما پرداخت کنند شرکتی هست که اگر پول به وی پرداخت شود یک الی دو ماه تمام جاده را حفاظ می زند و تمام می شود. 
عابدی با اشاره به این موضوع که روزانه 1950 وسیله نقلیه از این مسیر عبور کنند و نزدیک به 60 درصد این وسایل را ماشین های سنگین شامل می شوند گفت: با اینکه در جاده تابلوهایی که میزان سرعت مجاز را نشان می دهد نصب گردیده؛ متأسفانه سرعت زیاد یا سبقت های غیرمجاز باعث می گردد وسیله نقلیه جهت پیشگیری از برخورد با خودرو مقابل از جاده خارج گردیده و اتفاقات دلخراشی روی دهد که دل ما راهم به درد می آورد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: این مسیری است که فرزندان و خانواده من نیز از آن عبور می کنند و دل نگران هستم. افراد کشته شده هم خواهر و برادران ما هستند؛ امیدوارم اعتباری بیاید تا مسئله گاردریل ها حل گردد تا جاده خوب و عالی داشته باشیم؛ البته مردم باید مقررات را رعایت کنند.