نمایش خبر نمایش خبر

کلاس های بدون معلم، مدارس تخریبی

کلاس های بدون معلم، مدارس تخریبی



اکرم عباسی| به گزارش هفته نامه افق کویر، تا مدتی پیش مسئله تخریبی بودن و کمبود مدارس استاندارد مسئله اصلی آموزش و پرورش و دغدغه والدین بود؛ اما با بازنشست شدن تعداد زیادی از معلمان کمبود معلم و نبود آموزگار بر سر کلاس های درس مخصوصاً دروس پایه چون ریاضی مسئله کمبود مذارس و دوشیفت بودن مدارس را تحت شعاع خود قرار داده است.
 وزارت آموزش و پرورش به دلیل بازنشستگی سالانه ۸۰ هزار فرهنگی با بحران معلم مواجه شده است. به گفته‌ی مسئولان وزارت آموزش و پرورش تا سال ۱۴۰۰، تعداد ۳۲۰ هزار فرهنگی بازنشسته می‌شوند.
این درحالی است که سهمیه استخدامی وزارت آموزش و پرورش از طریق آزمون سراسری و آزمون استخدامی سالانه به ۲۰ هزار نفر نیز نمی رسد.
بافق و مشکل کمبود آموزگار
شهر بافق نیز از این مشکلات مستثنی نیست. به دلیل جمعیت زیادی که در خود جا داده است با کمبود فضای آموزشی و معلم رو به رو شده است. یکی از چالش های آموزش و پرورش شهر بافق کمبود آموزگار برای دوره ابتدایی و متوسطه اول است.
استفاده از معاون و والدین به جای معلم
طیبه غلامزاده یکی از والدین دانش آموزان کلاس ششم مدرسه 22 بهمن روز چهارشنبه 19 مهرماه در گفتگو با خبرنگار ما گفت: فرزندان ما که سال آخر دوره ابتدایی را می گذارنند تا امروز با توجه به مراجعات مکرر به آموزش و پرورش معلم ریاضی ندارند؛ زمانیکه به مسئولین معترض می شویم می گویند معلم نداریم؛ البته در مقطع دبیرستان معلم مازاد داریم، ولی قبول نمی کنند که سر کلاس دانش آموزان ابتدایی حاضر شوند.
وی افزود: در آخرین مراجعه ای که به آموزش و پرورش داشتیم وعده روز یکشنبه 23 مهرماه به آنها داده شد. 
وی تصریح کرد: حتی یک معلم بازنشسته برای این دانش آموزان گرفته بودند که آخر هفته به زیارت مشهد رفته و روز چهارشنبه اصلاً معلم نداشتند. یکی از مادرها روز سه شنبه سر کلاس رفته و برای دانش آموزان ریاضی تدریس کرده است. روز چهارشنبه که امروز باشد دانش آموزان بدون معلم بودند. لااقل آموزش و پرورش معلم حق تدریس یا روز مزدی می گرفت تا دانش آموزان معلم داشته باشند و علاف نباشند، حتی معاون مدرسه نیز حاضر نشده سرکلاس ریاضی حاضر شود؛ البته حق هم دارند هر معلمی تخصص در درس خودش دارد.
غلامزاده اظهار داشت: این مدرسه 30 دانش آموز دارد؛ بعضی از دانش آموزان مدرسه نرفته اند و آنهایی هم که مدرسه رفته اند ساعت ریاضی یا سی دی می بینند یا نقاشی می کنند و یا انشاء می نویسند.
وی ادامه داد: از دانش آموزان شهریه دریافت می شود؛ لااقل از محل همان شهریه تا زمانیکه معلم برای آنها مهیا می کردند یک نفر کارشناس را به صورت روز مزدی موظف می کردند تا ریاضی درس دانش آموزان بدهد. 
وی با اشاره به این موضوع که مدرسه 22 بهمن تخریبی است و تازه به فکر احداث نماز خانه برای این مدرسه افتاده اند گفت: خانه های اطراف مدرسه قدیمی است و برای اینکه به سمت مدرسه آوار نشود ستون های سیمانی احداث کرده اند تا مانع آوار آنها بشوند. چرا همیشه باید یک اتفاق ناگوار روی بدهد تا خیرین سر و کله آنها پیدا شود. ای کاش قبل از وقوع واقعه چاره ای اندیشیده می شد.
وی اظهار داشت: با وجود این کمبود، حتی یکی از معلمان ماهرو با سابقه ریاضی را به خود اداره منتقل کردند تا به عنوان ناظر مشغول به کار شود؛ درصوریکه کار نظارت را خیلی ها می توانند انجام دهند .
شایان ذکر است مسئله کمبود معلم مختص مدرسه 22 بهمن نیست؛ بلکه مدرسه شهید بهشتی دانش آموزان کلاس هفتم آن نیز معلم ندارند و مدیر مدرسه سر کلاس آنها حاضر می شود.
علی اصغر رنجبر پیش تر در شماره 806 هفته نامه افق کویر مورخ یکشنبه 12/06/96اعلام کرده بود : 35 درصد مدارس و مراکز تحت پوشش آموزش و پرورش باید تخریب و بازسازی و یا مقاوم سازی شود. وی این گفته ها را به مناسبت هفته دولت سالجاری ایراد کرد.