نمایش خبر نمایش خبر

ویرانی قریه های قدیمی با پدید آمدن روستاهای جدید

ویرانی قریه های قدیمی با پدید آمدن روستاهای جدید



به گزارش خبرنگار افق کویر، اسفندماه سال گذشته "جواد فلاح" رییس اداره آبفا شهرستان بافق اعلام کرده: برای رفع مشکل آب باقرآباد، صادق آباد و آبرسانی به حسن آباد، مشاور طرحی را تهیه کرده است؛ که باید از صادق آباد به حسن آباد حدود ۱۳ هزارو ۵۰۰ متر لوله کشی انجام شود. شهریورماه سالجاری " اصغرریاضتی" مدیرعامل آبفا استان یزد برای شنیدن مشکلات مردمی به بافق آمد. یکی از مشکلات مطرح شده آبرسانی به روستای حسن آباد بود؛ که در این باره پاسخ مدیرعامل استان و مدیرآبفا شهرستان مبنی براینکه حسن آباد روستا نیست و در نقشه مشخص نشده؛ در شماره ۹۹۸ افق کویر به چاپ رسید. دراین شماره نیز پیرامون این موضوع با مادرسالمند و پسرجوانی از اهالی حسن آباد گفتگویی انجام شده است.

۱۸ دانش آموز با ۳ معلم

ابتدا "عزت الملوک رنجبر" که بیش از ۵۵ سال در روستای حسن آباد سکونت دارد؛ اظهار کرد: در زمان گذشته ۲معلم از خانواده حسنی نژاد و یک معلم به نام آقای محمودی از ندوشن به روستا می آمد؛
هیجده دانش آموز از حسن آباد و رحمت آباد در سه مقطع تحصیلی در مدرسه روستا به تحصیل می پرداختند و ۶ فرزند من در همین مدرسه علم آموخته اند.

دیگر اثری از قنات نیست

وی با بیان اینکه در گذشته دوازده خانواده در این روستا زندگی وهر خانواده حدود ۱۰ نفر جمعیت داشت و آب مصرفی اهالی روستا از قنات واقع در حسن آباد بود؛ گفت: توسط آب بسیار شیرین قنات که در حال حاضر اثری از آن نیست در زمان قدیم انواع محصولات کشاورزی ازجمله: یونجه، گندم، خرما، بادمجان، خیار، گوجه، زردک، شلغم و ….. کشت و برداشت می گردید.
عزت الملوک؛ که با همسر مرحوم خود در این روستا مویی سفید کرده؛ بیان داشت: به فاصله یک کیلومتری از حسن اباد مردم در مکانی به نام چاه دق سکونت داشتند و حسن آباد با وسعت زیاد زود رونق گرفت؛ اما به علت مسافت و جاده ریگی، این روستا مورد توجه واقع نشد و تمام ساکنین به بافق مهاجرت کردند.
وی افزود: منزل ما ۸۰ سال قدمت دارد؛ تمام مصالح خشت و… را با الاغ می آوردیم و به مروز زمان اتاق به ساختمان اضافه شده است.
در ادامه "محمدحسین حسنی نژاد" جوان ۳۲ ساله عضو شورای صادق آباد گفت: پدر و اجدادم در روستا حسن آباد زندگی کرده و از قدیمی ترین روستاهای بافق به حساب می‌آید.

 

حسن آباد مسیر حمل زغال به یزد
وی تصریح کرد: حسن‌آباد قبل ازباقرآباد وصادق آباد پدید آمده و جاده ای از سمت کوهبنان و بهاباد وجود داشت که کاروان ها از این مسیر زغال به یزد حمل و حسن آباد محل بارانداز شترها و استراحت بوده است.
حسنی نژاد با توجه به گفته قدیمی ها این روستا بیش از۷۰۰ الی ۸۰۰ سال قدمت دارد؛ اعلام کرد: از میراث فرهنگی به حسن آباد آمدند؛ اما قدمت روستا مشخص نشده و برای مرمت ساختمان قدیمی قلعه، برج قدیمی و… هزینه بسیاری نیازو در این زمینه هیچ اقدامی از سوی مسئولین مربوطه صورت نگرفته است.
وی به ساخت حمام عمومی و مدرسه بعد از انقلاب در حسن آباد اشاره داشت و افزود: در گذشته خانواده های برزگری، عامری، حسنی نژاد و غنی از خود روستا و خانواده فرجیانی از رحمت آباد که در نزدیکی حسن آباد قرار داشت در این مدرسه به تحصیل پرداختند.

کد آبادی اخذ و حسن آباد به عنوان روستا معرفی شده
محمدحسین حسنی نژاد با اعلام این که درخواست طرح هادی داده شده؛ چون سکنه نداریم به حسن آباد تعلق نگرفته؛ عنوان کرد: کد آبادی اخذ و حسن آباد به عنوان روستا معرفی شده؛ حتی بخشدار، کددار بودن آبادی را تایید و بیان نموده به حسن آباد آب لوله کشی اختصاص داده می شود.
اقدامات مزرعه داران
وی با اشاره به چاه های کشاورزی (۲۰ حلقه چاه) که در حوالی هریک حدود ۲۰ الی ۳۰ نفر کارگر زندگی می کنند؛ اذعان داشت: حدود ۴ الی ۵سال گذشته افرادی من جمله آقایان آشوری و برزگری پیگیر لوله کشی آب به روستا بودند و در آن زمان سهمی از تمامی چاه ها اخذ و مبلغی جمع آوری شد.
حسنی نژاد با اشاره به افزایش چندین برابری قیمت ها نسبت به ۵ سال گذشته اضافه کرد: جهت واریزمبلغ منتظر دریافت شماره حساب از اداره آبفا بودیم تا لوله کشی انجام شود؛ که کتاسفانه رییس آبفا کوتاهی و شماره حساب را اعلام نکرد. فرماندار وقت اعلام کرد: پول دیررسیده است.
حسن آباد روستا نیست! تکلیف ما چیست؟
وی به پاسخ رییس اداره آبفا بافق در شماره ۹۹۸ افق کویر اشاره و گلایمند شد:جواد فلاح می گوید: اینجا خالی از سکنه و نمی توان آب انتقال داد؛ برای حسن آباد باید ۵۰۰ انشعاب در نظر گرفته شود؛ که با شاکی شدن ساکنین بافق روبرو خواهیم شد.
وی تاکید داشت: می‌گویند:حسن آباد روستا نیست! تکلیف ما چیست؟

توجه به مسیر پرتردد
محمدحسین حسنی نژاد به مسیر غیراستاندارد صادق اباد به حسن آباد اشاره و عنوان داشت: مسیر حسن اباد پل، شانه خاکی وتابلو ندارد. باید مسئول مربوطه به این مسیر پر تردد توجه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: حسن اباد از خانواده های عامری، شریعتی، و دو شهید از خانواده حسنی نژاد دارد؛ باید چراغ ابادی را روشن نگه داریم، خودم با هزینه شخصی تابلو نام روستا را مهیا و نصب نموده ام.