نمایش خبر نمایش خبر

نقش بهداشت محیط و شهرداری در سلامت جامعه در بافق

نقش بهداشت محیط و شهرداری در سلامت جامعه در بافق



اکرم عباسی| به گزارش هفته نامه افق کویر، جواد فتاحی رئیس مرکز بهداشت بافق در گفتگو با خبرنگار این هفته نامه به پرسشهای مطرح شده از سوی این هفته نامه پاسخ داد.
وی پیرامون آغل هایی که در جنب شهرک امام حسین(ع) قرار دارد و باعث ایجاد مزاحمت برای اهالی این شهرک شده است گفت: مشکل شهرک امام حسین (ع) به زمانی برمی گردد که شرکت سنگ آهن، آنجا را به عنوان منطقه مسکونی به کارکنان واگذار کرد و به زیر ساخت های و حاشیه آن توجه نکرد. زمین های حاشیه این شهرک متعلق به اهالی شهرآباد است و آنها می توانند در زمینهای خود دامداری انجام دهند، چون خارج از شهر بافق است. مشکل عمده شهرک مرغداری نخلستان بود که با پیگیری هایی که انجام شد جابه جا گردید.
وی افزود: از همان ابتدا باید اقدامات لازم جهت پاکسازی محل انجام می شد، چون این کارها انجام نشده مردم معترض هستند. ما حاضر هستیم این کار را انجام دهیم؛ اما با مشکل روبرو شدیم. مالکین این زمینها طبق قانون می گویند ما حضور داشتیم که این شهرک احداث شده و اگر حق و حقوق ما داده شود ما جابه جا می شویم. از طرف دیگر ما از نظر بهداشتی نمی توانیم اجازه بدهیم در جایی که مردم هستند فرد یا افراد دیگری برای آنها مزاحمت بهداشتی ایجاد کنند و باید برخورد قانونی انجام شود و این کار بر عهده شهرداری است. فتاحی تصریح کرد: شهردار هم طبق ماده 55 قانون شهرداری ها به آنها اخطار داده که هر گونه دامداری که مزاحم شهر است باید شهرداری آن را جمع آوری کند؛ البته شهرداری قبول نکرده که برای این شهرک این اقدام را انجام دهد و می گوید آنجا شهرک صنعتی است و به ما مربوط نمی شود، حتی زباله و آسفالت آنجا را با پیگیرهای ساکنین و ما انجام داده است.
وی اظهار داشت: افرادی که شاکی هستند نام، آدرس و تلفن مالکینی که آنجا دامداری دارند را در اختیار ما بگذارند تا اقدامات لازم انجام شود. به آن منطقه بارها مأمور فرستادیم و نیم ساعت آنجا معطل شده؛ اما کسی در آنجا نیست. صاحبان و مالکین را تا به امروز پیدا نکردیم؛ اگر صاحبان را بدانیم چه کسانی هستند حتما با آنها صحبت می کنیم یا قانع می شوند یا از طریق قانون با آنها برخورد خواهیم کرد؛ البته شهرداری موظف است محیطی سالم برای شهروندان فراهم کند. وظیفه بهداشت محیط است که خطرات بهداشتی را به شهرداری اطلاع دهد و مسئولیت برخورد با چنین مشکلاتی شهرداری است.
 
 
تعطیلی سه مغازه به خاطر   رعایت نکردن بهداشت و نکات اصولی
 
وی در خصوص رعایت بهداشت و نوع مواد غذایی که در ساندویچی ها و فست فودها استفاده می شودگفت: همه مواد غذایی بسته بندی شده طبق قانون مواد غذایی باید تاریخ تولید، تاریخ انقضا و پروانه بهداشتی داشته باشد؛ اگر این مواد همه مواردی که ذکر شد را داشته باشد و در شرایطی که برای آن در نظر گرفته شده نگهداری شود مشکلی نخواهد داشت.
کارشناس مسئول  بهداشت محیط بافق با بیان اینکه سال گذشته بالغ بر 6 تن مواد غذایی فاسد معدوم کردیم، افزود: مرکز شماره یک از سال گذشته تا به امروز 3362 مورد بازدید از مغازه ها را داشتند از این بازدیدها سه مورد تخلفات آنها به حدی بوده است که در همان بازدید اولیه مغازه را تعطیل کردند. 130 مورد از آنها تخلفاتشان در حدی بوده که به آنها اخطار داده شده و نقایض را رفع کردند. 26 نفر را به خاطر عدم رعایت بهداشت و مواد غذایی فاسد به دادگاه فرستاده و برای آنها رأی هم صادر شده است و جریمه شدند. 
وی در رابطه با قصابی ها و رعایت بهداشت گفت: وظیفه ما نظارت و آموزش متصدی است. شهرداری اگر قاطعانه تر در این موارد برخورد کند خیلی اوضاع بهتر می شود.
وی در خصوص حضور دست فروش ها در سطح شهر گفت: شهرداری باید در این مورد نیز برخورد لازم را انجام دهد؛ گرچه شهرداری می گوید؛ فقط تا ساعت 9 شب با این موضوع برخورد می کند و ساعت 9 شب به بعد آزاد هستند.
 
 
رعایت بهداشت در مدارس مهمتر از موکت و فرش است
 
وی درخصوص طبخ کباب در پیاده رو از سوی برخی رستوانها در سطح شهر گفت: یکی از رستورانها این کار را در سطح شهر انجام می داد که با تذکری که به وی داده شد رعایت کرد و جدیداً به خاطر جلب مشتری آلاچیقی در جنب خیابان احداث کرده است که مردم از آن استفاده می کنند و به جای اینکه غذایشان را در خانه سرو کنند به آن محل می روند که از نظر بهداشتی اصلاً مورد تأیید ما نیست و قانونی که بخواهیم با آن برخورد کنیم نیست، اگر در آنجا غذا سرو می شد می توانستیم با آن برخورد کنیم؛ وقتی مردم خودشان از آنجا استفاده می کند باید خودشان در نظر داشته باشند که این مکان از نظر بهداشتی، چون در جنب خیابان است مناسب نیست و دقت بیشتری داشته باشند. شهروندان می توانند هر یک خود مأمور بهداشت باشند.
وی در خصوص رعایت بهداشت در مدارس مخصوصاً سرویس های بهداشتی مدارس اظهار داشت: از ابتدای سال تحصیلی بالغ بر 20 نامه به آموزش و پرورش ارسال شده که در خصوص سرویسهای بهداشتی مدارس و رعایت بهداشت در آن اخطار داده شده است و مدیران مدارس و آموزش و پرورش باید به آن رسیدگی کنند. بهداشت کار خودش را انجام می دهد، ولی متأسفانه هر موقع در این رابطه با آموزش و پرورش صحبت کردیم کمبود بودجه را مطرح کرده است؛ اگر چه بحث بهداشت از موکت و فرش کردن مدارس مهمتر است و از نظر بهداشتی اگر مدارس کاشی و سرامیک باشند مورد تأییدتر است تا اینکه کلاسها فرش باشد.
فتاحی در خصوص شپش و انتشار آن در مدارس گفت: از روز اول مهر نیرو به همه مدارس فرستادیم و هر دانش آموزی که مشکل داشته است را به منزل فرستادیم و تا زمانی که مشکل رفع نشده باشد به مدرسه برنمی گردند، حتی خانواده ها به این امر معترض شدند و ما در این زمینه مقاومت و به آنها اعلام کردیم باید به صورت خانوادگی مراجعه کنند و بررسی شود که افراد خانواده مبتلا نباشند. هر سال اوایل مهر تعداد افراد مبتلا زیاد است؛ البته امسال بعد از غربالگری که انجام شده است به یک درصد تقلیل پیدا کرده و تعداد کم شده است و این روال تا تابستان سال آینده ادامه دارد دوباره سه ماه تابستان تعداد مبتلایان بیشتر می شود. در رابطه با منشأ اصلی آن نتوانستیم به منشأ خاصی برسیم و متأسفانه در همه قشری و طبقات جامعه وجود دارد و محدود به افراد خاصی در جامعه نیست؛ البته مهاجرین در این روند بی تأثیر نیستند، چون معمولاً خانواده هایی شلوغ دارند و منازلی که اجاره می کنند بعضاً منازلی است که از نظر فیزیکی مناسب نیست. قدیمی است و نور کافی ندارد و یکی از عوامل همین موضوع است؛ اگر بهداشت رعایت شود با این مشکلات روبرو نخواهیم شد؛ متأسفانه این موضوع در کل کشور وجود دارد و فراگیر است.
 
 
 
با افرادی که شارژ پرداخت نکنند برخورد می شود
 
 
وی پیرامون فاضلاب مسکن مهر گفت: با پیگیرهایی که انجام شد همه مسئولیت نگهداری و نظارت و فاضلاب بر عهده ساکنین می باشد. ساکنین هیئت امنا تشکیل دادند و پیگیری مسائل هستند، حتی خروجی آبی که تصفیه شده آلوده نیست و برای کشاورزی و آبیاری درختان مناسب است.ساکنین مسکن مهر اگر شارژ خود را به موقع پرداخت کنند و فرهنگ آپارتمان نشینی رعایت شود بسیاری از مشکلات موجود رفع خواهد شد، حتی به هیئت امنا گفته شده هر یک از ساکنین را که مبلغ شارژ را پرداخت نکنند و در راستای انجام کارهای بهداشتی همکاری نداشته باشند طبق قانون به عنوان فردی که سلامتی افراد و همنوعان خودشان را به خطر می اندازد اخطار خواهیم داد و به دادستانی ارجاع خواهیم داد.
وی در خصوص فروش دخانیات و قلیان به صورت علنی گفت: فقط کسانی می توانند دخانیات بفروشند که طبق قانون از اتاق اصناف مجوز بگیرند همچنین خوار بار فروشی ها و آنهم نباید در معرض دید باشد؛ اگر فرد درخواست کرد به وی فروخته شود.
 
 
 
ترک سیگار به صورت اصولی و رایگان
 
 
وی افزود: مغازه هایی که به صورت علنی اقدام به فروش انواع قلیان و زغال می کنند پروانه آنها پروانه صنایع دستی است و از اصناف درخواست کردیم تا در این زمینه برخوردهای لازم را داشته باشد؛ متأسفانه با ما همکاری نکردند و برخوردی صورت نگرفت و آخرین حربه ما این بود که به دادستان نامه نوشتیم چهار مغازه هست که هر چهار نفر باید به دادگاه بروند؛ خوشبختانه یکی از این مغازه ها تغییر کاربری داده است و بقیه را هم پیگیری می کنیم تا تعطیل کنند. 
جواد فتاحی درخصوص استفاده قلیان در پارکها و اماکن عمومی اظهار داشت: در اماکن عمومی با شهرداری بافق و شهرداری آهنشهر هماهنگی لازم انجام شده و آنها متولی این امر هستند. طبق قانون هیچکدام از اماکن عمومی مجوز توزیع قلیان را ندارند.
وی در خصوص ترک سیگار به صورت اصولی گفت: افراد سیگاری می توانند به مرکز شماره یک بهداشت و درمان شهرستان مراجعه کنند در آنجا پزشک و روانشناس حضور دارد و به فرد مشاوره های لازم داده می شود به صورت رایگان به فرد کمک می‌کنند تا سیگار را ترک کند؛ البته افرادی که از حمایت خانواده برخوردار هستند زودتر مراحل درمان را طی می کنند.