نمایش خبر نمایش خبر

نظارت و ایمنی بر کارگران نیاز به بازنگری دارد

نظارت و ایمنی بر کارگران نیاز به بازنگری دارد



«طرح شبکه فاضلاب شهری بافق به طول ۲۰۰ کیلومتر در قالب قرارداد بیع متقابل بین شرکت سنگ آهن مرکزی بافق و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در سال ۹۱ بسته شده و در بهمن ۹۲ با پیش بینی سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان با هدف ایجاد شبکه جمع آروی، تاسیسات تصفیه فاضلاب شهری و استفاده از آب استحصال شده به میزان ۱۰۰ تا ۱۲۰ لیتر بر ثانیه، در صنعت و کارخانه‌های جوار معدنی شرکت مذکور منعقد شد. قرار بود این طرح، ظرف مدت سه سال، تکمیل و به بهره برداری برسد؛ اما پس از گذشت 9 سال، هنوز مردم شهر بافق با مشکلات ناشی از آن روبرو هستند و این طرح به سرانجام نرسیده است. »(ایرنا) یکی از این مشکلات حوادثی است که در این طرح به پیش می آید. اخیرا مصدوم شدن یک کارگر افغانی در بلوار مهدیه و تازه تر از آن کشته شدن چهارنفر در حادثه گازگرفتگی این طرح واقع در بلوار انقلاب است. در این سرمقاله به این موضوع خواهیم پرداخت که وظیفه ناظران و مجریان این طرح چیست؟ و چرا این گونه مسایل باید به پیش بیایید.
در پاسخ باید گفت؛ زمانی که  طرحی با این وسعت قرار هست تا اجراء بشود؛ علاوه بر بودجه و اعتبار احتیاج به دانش فنی هست. این دانش «نتیجه انباشتی از تجارب مثبت و همچنین مشکلات و اشتباهات در طول سالیان دراز است»  (  https://www.iranprojhe.com ) حال طرح فاضلاب شهری در بافق روزهای اوج خود را طی می کند با شرکت هایی که هر کدام برای خود دارای رزومه کاری و سوابق مشخصی هستند؛ اما چگونه می شود که هر از چندی اتفاق ناگواری به پیش می اید. متاسفانه در کشور ما رسم شده وقتی اتفاق ناگواری روی می دهد همه تلاش می کنند تا این را به بازماندگان و مخاطبان القاء کنند که با مقصران برخورد شدید خواهد شد و در اسرع وقت نتیجه روشن می گردد؛ ولی وقتی خانواده ها و صاحبان عزا اندکی گذشت  زمان آنها را آرام کرد، مسئولان نیز سرگرم روزمره گی شده و دیگر هیچ اطلاع رسانی نخواهند کرد که حق با چه کسی بوده و مقصر چه فرد یا افراد و نهاد یا شرکتی می باشد؟ این حلقه مفقوده ایی است که در نظام اداری ما وجود دارد و عزمی نیست تا این بهبودی در این فضای نابهنجار و بی قاعده صورت بگیرد. 
 
«سالانه ۱۳ هزار حادثه ناشی از کار در ایران رخ می‌دهد که ۷۰۰ تا ۸۰۰ فقره آن به فوت منجر می‌شود» 
 (  www.isna.ir)که دلیل اصلی آن را قضا و قدر الهی دانسته و می گوییم در سرنوشت این فرد، چنین آمده بود؛ اما هیچ گاه شرکت یا نهاد مجری که وظیفه او نظارت و ایمنی بوده  مطابق با «ماده ۹۵ قانون کار، نظارت مستمر بر حوزه ایمنی کار برعهده کارفرمایان است که باید شرایط صیانت از کارگران را به طور دقیق بررسی کنند. »  (همان) مواخذه نشده است و از کنار ان رد می شویم. اگر شرکتها و نهادها از فارغ التحصیلان رشته های ایمنی به درستی در محیط کار استقاده کرده و به بهانه های جنسیتی برخی را رد و برخی را تایید نمی کردند امروزه ایمنی در محیط کار رنگ و لعابی دیگر داشت.  «کارخانه ها  و شرکت ها نیاز به نظارت بیشتری دارند، آموزش‌های مستمر و دوره ایی کارگران همیشه باید در دستور کار باشد و سیستم حاکمیتی موظف به بازرسی و نظارت مستمر است تا شاهد حوادث ناشی از کار نباشیم.» (همان) در طرح فاضلاب شهری بافق هم به جرات می توان گفت نظارت و ایمنی بر کارگران نیاز به بازنگری دارد که لازم است مسئولان امر در این مورد بیشتر تلاش کرده تا شاهد اتفاقات ناگوار بعدی نباشیم.   
 
محمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حسین تشکری بافقی
صاحب‌امتیاز و مد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یرمسئول