نمایش خبر نمایش خبر

موزه “تاریخ” بهاباد بخشی از هویت استان و کشور است

موزه “تاریخ” بهاباد بخشی از هویت استان و کشور است



به گزارش هفته نامه افق کویر؛ محمد رضا خادمی بهابادی، دبیر اسبق دبیرستان های بهاباد ، مسئول سابق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهاباد و مسئول فعلی موزه تاریخ بهاباد گفت: "موزه تاریخی بهاباد" در منزل تاریخی «صالحی» در خیابان امام خمینی(ره) بهاباد واقع گردیده و ۸۰۰ مترمربع مساحت دارد. راه اندازی موزه هزینه های گوناگونی اعم از هزینه های مالی، اداری، تجهیزاتی و عملیاتی داشته و علاوه بر آن هزینه ی زمان و نیروی انسانی را نیز باید اضافه نمود. لذا تمامی این هزینه ها محاسبه نگردیده ؛ ولی برای راه اندازی و خرید برخی از اشیا و اسناد تاریخی و تجهیزات دیگر، بیش از سه میلیارد تومان هزینه گردید.
وی افزود: موزه ها، حافظه ی تاریخی ملت ها بوده و عالم ذهنی انسان ها را به هم نزدیک تر می نمایند. همچنین باعث بازسازی هویت ملی و دینی مردم هر منطقه می شود. نکته ی دیگر این که برای ساختن فردایی بهتر و درخشان‌تر باید گذشته را شاهد قرار داد، زیرا گذشته ها نگذشته و نمی گذرد، بلکه در کیفیت حیات اجتماعی نسل‌های بعدی بسیار اثر گذار هستند و موزه‌ها، مهمترین ابزار انتقال تجارب گران بهای گذشتگان می باشند. ضمنا موزه ها، موثرترین عامل رونق صنعت گردشگری نیز می باشند؛ اگر سیاست‌های گردشگری را به دو دسته" سیاست های صیانتی" و "سیاست های تاسیسی" تقسیم نماییم. موزه ها در بخش اول، مهمترین عامل صیانت از مواریث کهن گذشته بوده و با آموزش و پژوهش می توانند در موضوع سیاستهای تاسیسی نیز، خالق جاذبه های جدید فراوان باشند و موزه تاریخ بهاباد در زمینه‌های فوق نقش خود را به خوبی ایفا نموده است.


گردشگر روسی: برای اولین مرتبه از یک موزه خوشم آمد
وی تصریح کرد: خاطرات شیرین فراوان داریم از جمله یکی از گردشگران روسی که بیان نمود: برای اولین مرتبه از یک موزه خوشم آمد و فرهیخته دیگری که نوشت: "دیدیم، لذت بردیم و بسیار مفتخریم که گذشتگانمان جهت تعجب نسل امروز تمام توان هنری خویش را برایمان به یادگار گذاشته اند و در همه امور حرفی برای گفتن داشته اند. در حوزه کتابت، زیباترین ها را خلق کرده و در حوزه هنر قشنگ ترین قلم زنی ها و قلم فرسایی ها را داشته اند. امیدواریم ما بتوانیم وارثان خوبی برای حفظ و نشر آثار دیروز باشیم."
وی عنوان کرد: این موزه به دلایلی معرفی نشده است؛ ولی با آگاهی بیشتر هم وطنان، اخیرا آمار بازدید کنندگان داخلی و خارجی روبه افزایش گذارده و از میزان استقبال گردشگران راضی هستم.
اشیایی با قدمت ۴ هزار ساله در بهاباد
خادمی گفت: موزه تاریخ بهاباد، دو بخش عمده اشیای تاریخی و اسناد تاریخی دارد که اشیای تاریخی آن عمدتاً در بهاباد کشف گردیده و بعضاً مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد (حدود ۴ هزار سال قبل) می باشد.
متون برخی از سند ها در حد گلستان سعدی و برخی از اشعار در حد دیوان حافظ است
وی در ادامه بیان کرد: در بخش اسناد تاریخی نیز، از نظر صورت و محتوا کم نظیر یا بی نظیر می باشد. به نظر برخی از کارشناسان محتوی متون برخی از سند ها در حد گلستان سعدی و برخی از اشعار در حد دیوان حافظ است و این اغراق نیست باید از نزدیک مشاهده و دقت نمود و بعد از بررسی، قضاوت نمود.
مسئول موزه تاریخ بهاباد گفت: اشیاء تاریخی عمدتاً مربوط به دوره اشکانیان و قبل از آن می باشد و در بخش مردم شناسی، اشیای تاریخی بعد از اسلام نیز وجود دارد و همچنین بخش‌های سکه، تمبر، اسکناس و معرفی مشاغل بومی را نیز دارد.


موزه تاریخ بهاباد بخشی از هویت استان و کشور است
وی در ادامه اظهار کرد: از مسئولین سابق و فعلی شهرستان بهاباد به خاطر حمایت هایشان از این موزه صمیمانه سپاسگزاری می نمایم‌ و آن بزرگواران می دانند که این موزه شناسنامه، هویت، اصالت تاریخی و فرهنگی شهرستان باستانی بهاباد است. همچنین واقفند که این موزه واجد گنجینه‌ای عظیم از افتخارات و مواریث گذشتگان بوده و بخشی از تاریخ و هویت استان و کشور است، ولی اکنون به علت عدم شرایط استاندارد حفاظت و نگهداری، بسیاری از این اشیا و اسناد تاریخی، در معرض آسیب جدی است. لذا مهمترین نیاز امروز این موزه احداث ساختمان مناسب و فوری است که زمین و طرح اولیه آن تهیه شده است. از مسئولین محترم می خواهم که در این زمینه نیز عنایت لازم را داشته باشند. همچنین در زمینه تجهیزاتی و نورپردازی مناسب نیز کمبودهای فراوانی وجود دارد.

حدیث عباسی