نمایش خبر نمایش خبر

فروشگاه حکیمی: اولین فروشگاه لوازم یدکی و موتورسیکلت در بافق

فروشگاه حکیمی: اولین فروشگاه لوازم یدکی و موتورسیکلت در بافق



فروشگاه حکیمی: اولین فروشگاه لوازم یدکی و موتورسیکلت در بافق

خبرنگارافق کویر، در این شماره به سراغ اولین و باسابقه ترین فروشگاه لوازم یدکی و موتورسیکلت در شهرستان بافق رفته و گفتگویی با مؤسس این فروشگاه انجام داده است که در ادامه می خوانید:
افق کویر:خودتان را معرفی کنید و از سابقه کاریتان بگویید؟
سید حسن حکیمی فرزند سید محمد، دارای ۳۵ سال سابقه و مؤسس "فروشگاه حکیمی" می‌باشم.
افق کویر: از چند سالگی وارد این حرفه شدید؟
قبل از دوران خدمت به تعمیر و فروش موتور علاقه داشتم؛ بنابراین بعد از پایان خدمت مغازه لوازم یدکی را در بافق احداث کرده و سپس به فروش موتور سیکلت روی آوردم.
افق کویر:چرا کار دولتی انتخاب نکردید؟
شغل آزاد برای من آبرومندانه تر بود تا بخواهم زیر دست باشم. دوست داشتم مستقل باشم و برای خودم کار کنم، بنابراین به دنبال کار دولتی نرفتم.
افق کویر:چند فرزند دارید و فرزندانتان در حال حاضر چه کاری انجام می دهند؟
دو فرزند؛ پسرم "سید میلاد" از همان کودکی کمک کارم بود؛ هم اکنون نیز در کنار من، به فروشندگی روی آورده است و دخترم نیز لیسانس زبان انگلیسی می باشد، از آنجا که دوست نداشتم در مراکز دولتی مشغول شود و می خواستم مستقل باشد، برای وی آموزشگاه زبان فکور را تأسیس نموده و در کار خود موفق است.
افق کویر: سرمایه اولیه شما برای تأسیس فروشگاه چه مقدار بود؟
هیچ سرمایه و پشتوانه مالی نداشتم، یادم هست در ابتدا مغازه را در اواخر سال ۱۳۶۵ تأسیس کردم، موتور سیکلت خود را به قیمت ۱۱ هزار وششصد تومان فروختم و با آن قفسه و میز کار خریداری و کارم را شروع کردم، مغازه هم استیجاری بود.
۵۰ روز بعد ازافتتاح مغازه موتورسیکلت، زین یاماها را که به قیمت ۱۶۰ تومان خریداری کرده بودم، به قیمت ۸۰ تومان فروختم. مغازه داران دیگر وقتی این اقدام مرا دیدند، سرزنشم کردند که چرا این کار را انجام می دهی و با این کار ورشکست خواهی شد؟! هدفم از این کار فقط خرید و فروش و جذب مشتری بود.بالاخره بعد از سه سال در اواخر سال ۱۳۶۸ بود که توانستم بازار کار را در دست بگیرم.
افق کویر: شاید جوانی که گزارش را بخواند با خود بگوید زمان گذشته با اکنون فرق دارد و الان بدون سرمایه نمی توان کار را انجام داد، نظر شما در این باره چیست؟
جوان امروزی هم می تواند بدون سرمایه کار کند؛ متأسفانه راحت طلب شدند، اگر جوانی اراده کار داشته باشد؛ حتی با جمع کردن کارتن نیز درآمد دارد.
افق کویر: از سختی های کار خود بگویید؟
هر کاری سختی خودش را دارد، در اوایل تأسیس مغازه با توجه به اینکه فروش موتور سیکلت نو در بافق استقبال زیادی نداشت، موتورسیکلت های فرسوده را از شهرهای "کرمان"، "بهاباد"، "رفسنجان" و "راهوار" و… به بافق آورده، تعمیر موتورسیکلت ها را در منزل انجام داده و برای فروش به مغازه می آوردم؛ حتی یادم هست زمانی که مشغله کاری ام زیاد بود، آقای غضنفری برای تعمیر موتورسیکلت ها کمک کارم بود.
افق کویر: شنیده شده که شما در سال ۱۳۸۴ ورشکست شدید، می توانید دلیل آن را توضیح دهید؟
بله؛ با توجه به اینکه انرژی بالایی داشتم و قراردادهایی که می بستم برای فروش ۱۰۰۰ دستگاه موتورسیکلت بود، تصمیم گرفتم برای توزیع و فروش این موتور سیکلت ها نمایندگی در ۵ شهر مختلف از جمله بندرعباس، کرمان و… ایجاد کنم و افرادی برایم دراین شعبه ها کار می کردند که در این امر ورشکست شده و سرمایه ام از دست رفت.
افق کویر: با توجه به اینکه در سالهای گذشته نمایندگی اولین مجری طرح سبز در ایران بودید، توضیحاتی در این امر بفرمایید؟
بله؛ در سال ۱۳۸۳ اولین مجری طرح سبز در ایران بودم، که موتورهای فرسوده را جمع آوری کرده و موتورسیکلت های "نامی نو" به مردم تحویل می دادم. این طرح مورد استقبال زیادی قرار گرفت؛ حتی به شهرهای "اردکان"، "میبد"، "زارچ"، "یزد"، "کوهبنان" و… موتورسیکلت های نامی را فروخته و موتور سیکلت های کهنه را به کارخانه می فرستادم.
افق کویر:در حال حاضر چه کار انجام می‌دهید؟
در حال حاضر کار اصلی کشاورزی می باشد، نزدیک به ده سال است که مدیریت فروش دوچرخه و موتورسیکلت را به پسرم"سید میلاد حکیمی" واگذار کرده و در کنار آن نیز دامادم "حامد ملایی پور" فروشنده ماشین های شارژی و موتور شارژی می باشد که کمک کار هم هستند. خودم نیز به صورت پاره وقت برای مشاوره و رسیدگی به برخی از امور در کنار آنها هستم.
افق کویر: برای توسعه مغازه چه برنامه‌ای دارید؟
ان شاا…به زودی اجرای قرارداد با اکثر شرکتهای دولتی مثل(سنگ آهن، شهرداری، راه آهن و …) را انجام می دهیم.
افق کویر:در زمان تأسیس مغازه چه تعداد فروشگاه موتورسیکلت در شهرستان بود؟
آن زمان فروشگاه موتورسیکلت در شهرستان نبود و فروشگاه ما اولین بود.
افق کویر: در حال حاضر چند فروشگاه موتورسیکلت در شهرستان بافق دایر هست؟
حدود ۶ الی ۷ مغازه.
افق کویر: تعداد زیاد مغازه ها باعث نشده که از مشتری شما کاسته شود؟
خیر؛ برای ما فرقی نکرده و مشتری از هر فروشگاهی که دوست داشته باشد، می تواند خرید خود را انجام دهد و ما مشتریان خود را داریم، حتی برخی از مشتریان که موتور شارژی یا وسیله دیگر خود را از مکان دیگر خریداری می کنند، هنگامی که برای خرید لوازم جانبی به مغازه ما مراجعه می کنند، تا آنجا که امکان داشته باشد سعی می کنیم کار مشتریان را راه بیاندازیم.
افق کویر:چه تخفیفاتی برای مشتریان در نظر گرفته اید؟
دو ماه پیش فرزندم "سید میلاد" به مناسبت طرح ۳۱ سالگی مغازه برای آن دسته از افرادی که تا آخر شهریورماه از مغازه خرید می کردند، شرایط خرید با قیمت پایین و در اقساط ۱۰ الی ۱۲ ماه تا آخر شهریور ماه در نظر گرفت.
افق کویر: به نظر شما یک موتور فروش برای جذب مشتری چه مهارتی باید داشته باشد؟
باید عشق و علاقه به کار داشته باشد.
افق کویر: آیا شما این شغل را به جوانها توصیه می کنید؟
پیشنهادی نمی توانم بدهم؛ فقط می توانم بگویم به هر شغلی علاقه دارید، اگر ادامه دهید حتماً موفق می شوید.
افق کویر: از مشکلات کاریتان بگویید؟
بدترین مشکل عدم ثبات در بازار است.
افق کویر:سخن پایانی؟
با توجه به اینکه جوانهای بافقی همه دوست دارند پشت میز نشین باشند و همه راحت طلب شدند، در بافق گچ کار، تعمیرکار و افرادی که در کارهای تولیدی مهارت داشته باشند، نیست. به جای این که جوان بافقی در کارهای تولیدی تجربه کسب کند و کار بهتری یاد بگیرد، دوست دارند به شرکت سنگ آهن مرکزی بروند.
به نظرم به جای اینکه جوان بافقی در معدن کار کند و با توجه به اینکه معدن بافق در حال تمام شدن است، بگذارند نیروهای غیر بومی در سنگ آهن کار کنند و خود جوان بافقی در بافق به فکر یادگیری و کسب در آمد در مشاغل باشند و یا در کنار شغل سنگ آهن به فکر یادگیری شغل دوم باشند؛ برخی از افراد نیز که حقوق های بالا دریافت می کنند، به جای خرید منزل در شهرهای دیگر در بافق سرمایه گذاری کنند و به فکر تأسیس کارخانه یا کار تولیدی در بافق باشند تا زمانیکه سنگ آهن تمام می شود، نسل جدیدی که روی کار می آیند با معضل بیکاری روبرو نشود.

معصومه غلامرضاپور|