نمایش خبر نمایش خبر

سرمایه گذاران تیلاپیا گوش به زنگ باشند

سرمایه گذاران تیلاپیا گوش به زنگ باشند



حسن صالحی رئیس سازمان شیلات در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه تیلاپیا به مرغ دریایی در دنیا معروف است، اظهار کرد: امروز سهم این مرغ دریایی در سبد غذایی خانوار در دنیا رشد چشمگیری داشته است که در آینده آبزیان این سهم را تیلاپیا به خود اختصاص خواهد داد.
وی افزود: براساس آمار فائو در یک دهه گذشته و یک دهه آینده، بیشترین رشد به تیلاپیا اختصاص خواهد شد و پیش بینی می‌شود در سال 2030؛ بالاترین تولید آبزیان در دنیا به تیلاپیا اختصاص خواهد داشت.
صالحی در پاسخ به این سوال که در شبکه های اجتماعی بیماری های مختلف نظیر آلزایمر، اوتیسم و انواع سرطان ها را ناشی از مصرف تیلاپیا می دانند، بیان کرد: این امر هیچ گونه پایه علمی ندارد و در این شبکه ها افراد غیرمتخصص نسبت به همه چیز اظهار نظر می‌کنند.
رئیس سازمان شیلات با اشاره به اینکه تعبیر تیلاپیا به غذای معروف فقرا در دنیا بی اساس است، گفت: امروز  دربیش از 120 کشور دنیا تیلاپیا تولید می شود و همواره در فست فودهای معروف فیله تیلاپیا عرضه می شود.
به گفته وی؛ در سال های اخیر، به سبب مزیت نسبی تیلاپیا در پخت مصرف آن در تمامی کشورها از جمله ایران افزایش یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: تیلاپیا جزء گونه های است که  تولید آن همانند قزل آلا در دنیا رشد چشمگیری داشته است، به طوریکه 120 تا 130 کشور دنیا به پرورش تیلاپیا مشغول هستند.
صالحی با اشاره به اینکه ریشه تیلاپیا برای رودخانه نیل مصر است، بیان کرد: در سال 87 توافقاتی بین سازمان شیلات و محیط زیست مبنی بر تولید تحقیقاتی تیلاپیا در بافق یزد صورت گرفت که به سبب سهل انگاری کارشناسان محیط زیست در صدور مجوزها، تاکنون این امر محقق نشده است و انتظار می رود به زودی سرمایه گذاران در شهرستان بافق یزد، تولید را آغاز کنند.
وی افزود: با راه اندازی مزارع تیلاپیا پرورشی در بافق یزد و تامین نیاز داخل، واردات تیلاپیا به صفر خواهد رسید.
رئیس سازمان شیلات ادامه داد: در سال های قبل شروع پروژه  تحقیقاتی موسسه شیلات در بافق یزد مبنی بر تولید تیلاپیا به توافق رسیده بود، چرا که در بافق یزد برخی مزارع آب غیر متعارف (آب شور) دارند که در همان جا در نظر داریم که 10 مزرعه پرورشی تیلاپیا راه اندازی کنیم .
وی با اشاره به آخرین میزان واردات تیلاپیا گفت: براساس آمار رسمی گمرک، سال گذشته 11 هزارتن تیلاپیا از تایلند، چین و ویتنام به کشور وارد شد که نسبت به سال های اخیر کاهش یافته است، ضمن آن که بر تمامی محموله ها یک کارشناس به نمایندگی از مقام معظم رهبری و یک نماینده سازمان دامپزشکی در وزارت جهاد کشاورزی نظارت دارند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در خاتمه میزان واردات هشت ماهه نخست سال 6 هزارتن اعلام کرد و گفت: سازمان با افزایش تعرفه واردات به 32 درصد و صادرات 5 کیلو قزل آلا در برابر واردات یک کیلو تیلاپیا در صدد کنترل واردات تیلاپیا و توسعه صادرات قزل آلا است.