نمایش خبر نمایش خبر

روابط عمومی ها امیدواری بدهند!

روابط عمومی ها امیدواری بدهند!



  واحد روابط عمومی در نهادها و وزارتخانه ها و یا در هر سازمانی نقشی متفاوت دارد. انتشار  یا توزیع اطلاعات، انجام تبلیغات و برقراری رابطه‌ی دو سویه بین مخاطبان و مدیریت ارگان؛ از جمله وظایف این روابط عمومی ها است. در سازمان های پیشرفته، همه ی واحدها علاوه بر نقش های کلاسیک و  سنتی، نقش های دیگری نیز انجام می دهند تا سازمان را به جایگاه برتر خود نزدیک کنند. واحد روابط عمومی نیز در جهت رسیدن به اهداف سازمانی، دارای وظایف خطیری می باشد؛ مانند آینده نگری، بحران ستیزی،اعتبار سازی برای سازمان و فرهنگ سازی. 
    این چند سطر به عنوان کارکرد روابط عمومی ها است که امروزه برخی از آنها در بافق دچار ضعف شده اند! بر عکس آنچه که  باید بیشترین کارایی و اثرگذاری را داشته باشند. شاید سوال شود که چرا روابط عمومی ها مایل نیستند نسبت به عملکرد اداره خود اطلاع رسانی کنند تا سازمان یا وزارتخانه خود را در جهت رسیدن به اهدافش یاریگر باشند! پاسخ این است که روابط عمومی آینده نگر و بحران ستیز نیستند و آن قدر دچار مشغله و گرفتاریهای روزمره شده اند که توان حل مسایل برای آنها مقدور نیست! روابط عمومی که در سازمان دارای چندین پست سازمانی است و مشاغل گوناگونی را بر عهده دارد چگونه قادر است تا آینده نگری برای دستگاه خود داشته باشد، اساسا چه زمانی وقت آن را دارد تا کمی تامل و دوراندیشی در مسایل کارگری و سازمانی خود کند. 
    به هر جهت هفته دولت فرصت خوبی بود تا بدین بهانه روسای ادارات و سازمان ها عمکرد اداره و مجموعه خود را از طریق روابط عمومی به مردم ارایه بدهند تا عامه مردم نسبت به این موضوع آگاهی یابند؛ ولی افسوس که برخی از ادارات آن قدر دچار رخوت و خمودگی در کار شده اند که تمایل ندارند حرفشان را مردم بشنوند؛ شاید ترس از آن دارند تا زبان منتقدان درباره آنها دراز شود بر همین اساس ترجیح می دهند که " آهسته بیاند و آهسته بروند"    
    به نظر می رسد چالش عمده در مقابل روابط عمومی ها حصار خود تنیده گی آنها باشد که نمی خواهند از آن خارج بشوند. خود را محدود به چند تا تراکت و بنر کرده اند تا در فرصت خاصی بر در و دیوار نصب کنند و آن را به عنوان ارتباط با مردم قلمداد کنند. روابط عمومی ها باید بیشتر با مردم حرف بزنند. از گرفتاری و مشکلات مراجعان خود  آگاهی یابند و آن را به مسئول دستگاه منتقل کنند. انتقال این مسایل و پاسخ دهی به مردم موجب می شود تا بسیاری از موانع موجود برطرف شود. به عنوان مثال در طرح جاده بزرگ یزد- بافق که بارها افتتاح آن به تاخیرافتاده است،نقش یک روابط عمومی قوی بسیار حائز اهمیت است تا از این طریق به مردم امیدواری بدهد. امیدواری به منزله بیان وعده و وعید نیست؛ بلکه بیان مشکلات اداره و دستگاه ذیربط است که چه مشکلی بر سر راهش هست که نمی تواند بودجه و اعتبار این جاده را جذب کند؛ در حالی که در همین فاصله برای سایر نقاط بودجه و اعتبار می باشد. بیان این واقعیات کمک خواهد کرد تا مردم نیز به کمک مسئولان بشتابند و هر کسی شانه زیر این بار گذاشته و آن را بلند کرده و به کناری بیاندازد. 
محمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حسین تشکری بافقی
صاحب‌امتیاز و مد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یرمسئول