نمایش خبر نمایش خبر

ترکه های بید و پنجه های طلایی

ترکه های بید و پنجه های طلایی



به گزارش هفته نامه افق کویر؛ هنرمندان با جان و دل و عشقی که به کارشان دارند؛ شاخه های درخت ارغوان را جلا می دهند. این شاخه‌ها که بسیار نرم و منعطف هستند با نام ترکه خوانده می شوند و تار و پود سبد ها و ظروف حصیری را تشکیل می دهند . دست بافته هایی که حاصل در هم تنیدن ترکه های درخت ارغوان هستند به شکل های گوناگون در می آیند و هنر دست سازنده ی خود را به رخ می کشند. داخل محوطه‌کارگاه " طاهره خضری و همسرش " که می شویم؛ سبدهای زیبایی را می بینیم که خالق آن انگشتان طلایی دو زوج کارآفرین است. خبرنگاران افق کویر گفتگویی با "فاطمه خضری" انجام داده اند که در ادامه می خوانید:
طاهره خضری گفت: همسرم ۲۵ سال قبل یک کارگاه صنایع دستی ایجاد نمود و مشغول به کار شد؛ من نیز بعد از چند سال وارد این کار شدم و در کنار همسرم مشغول به کار شدم.
وی در ادامه افزود: چون محل کار به منزل نزدیک بود؛ در کارگاه کنار همسرم می ماندم و از آنجایی که به کار هنری نیز علاقه داشته وارد این کار شدم؛ اما یادگیری این هنر زمان بر است.
وی در مورد چگونگی تهیه مواد اولیه گفت: سالی یک بار در فصل پاییز ترکه بید از شهرستان ملایر در استان همدان تهیه می می شود.
وی در ادامه بیان کرد: ترکه ها اندازه های مختلفی دارد و باید سرکش شود و با توجه به ارتفاع و قطر ترکه سایز بندی می گردد. باید به مدت ۱۲ ساعت در دیگ بجوشد و برای یک دیگ باید دو روز زمان گذاشت تا ترکه سرکش شود.
وی گفت: برای بافت هر محصول از ترکه مخصوص خود استفاده می شود؛ به طور مثال برای بافت سبد سفره هفت سین از ترکه های ریز استفاده می شود؛ اما برای بافت سطل و میز از ترکه های درشت استفاده می شود.
وی بیان کرد: همسرم در اوایل سبدهای گل تهیه می نمود؛ در حال حاضر سبدهای دکوری، میز نهارخوری، صندلی، آجیل خوری، سطل برای نگهداری برنج، جا نانی، جا پیازی، جا ادویه، پا سماوری، سینی سفره هفت سین، جا دستمال کاغذی و سطل با اندازه های مختلف بافت می شود.
ثبت سفارش: ۰۹۱۳۵۳۷۱۱۴۹