نمایش خبر نمایش خبر

بقعه قاضی میرجعفر(ع)‌ و لزوم توجه به این مکان مذهبی

بقعه قاضی میرجعفر(ع)‌ و لزوم توجه به این مکان مذهبی



یکی از وظایف سازمان اوقاف و امورخیریه «اداره امور اماکن مذهبی اسلامی که ترتیب خاصـی بـرای اداره آنهـا داده نشده است، به استثنای مساجد و مدارس دینی و تکایا» (۱) در نتیجه قاضی میرجعفر(ع) بافق به عنوان بقعه شریف که دارای هویت تاریخی و مذهبی است، مطابق این قانون وظیفه اداره آن، بر عهده این سازمان است. در همین قانون آمده است که اداره این امامزاده از طریق هیئت امناء می باشد؛ یعنی«سازمان حج و اوقاف و امورخیریه می تواند در اموری که اداره آن به عهده این سازمان است شخص یا هیئتی از اشخاص متدین و معـروف بـه امانـت را بـه عنوان امین یا هیئت امنا تعیین نماید.»( ۲) این آستانه دارای هیئت امنای است که در طول این مدت، به سهم خود، زحماتی متقبل شده اند؛ ضمنا درآمد این بقعه مطابق با مفاد زیر باید به گونه ایی خرج بشود که کمک به عمران و توسعه آنجا باشد و وظایفی مانند زیر را بر عهده دارند:
« الف) عمران و آبادی اماکن مذکور ب) تدارک وسایل رفاه و بهداشت زوار این اماکن و ساکنان ناحیه ج) نشر معارف اسلامی و تبلیغات مذهبی و تعظیم شعایر دینی در آن محل د) کمک به مدارس علوم دینی درآن محل ه) خیرات و مبرات مطلقه» (۳)؛ اما هم اکنون با مشکلات عدیده ایی روبرو هستند؛ از جمله این که برای عمران و آبادانی آنجا با کمبود بودجه و اعتبار روبرو می باشند. از آغاز فراگیر شدن ویروس کرونا، این بقعه نیز تعطیل شد، اما مرمت بقعه هم انجام گردید؛ ولی در دوره فعلی که وضعیت بحمدا… بهتر شده است؛ «بازگشایی بقعه قاضی میرجعفر(ع) نیاز به مجوز مرکز بهداشت و ستاد کرونا دارد» (۴) در حالی که بقاع دیگر باز و رفت و آمد با عنایت به شیوه نامه بهداشتی در جریان است.
مشکل دیگر که بیشتر جلب توجه کرده؛ تعمیر سالن جنبی این بقعه می باشد. برای تعمیر این سالن هم بنا بر گفته رئیس هیئت امنای آن مبلغ۶۰ میلیون تومان مورد احتیاج است و جمع آوری این مقدار؛ مسلما زمان بر خواهد برد. این در حالی است که زوار این بقعه شریف، در طول روزهای هفته و بیشتر پنج شنبه و جمعه مراجعه کرده و با درب بسته مواجه می شوند و این زیبنده نیست که به خاطر کمبود منابع مالی مراجعین پشت درمانده و انجام اعمال زیارت و فرایض را در هوای سرد زمستان یا گرمای تابستان انجام دهند. جالب این که برای حل این مسئله باز باید به همین قانون مراجعه کرد؛آنجا که می گوید:« کمک مالی در زمینه تبلیغ و نشر معارف اسلامی» ( ۵) برعهده این سازمان است؛ حال به نظر می رسد همانگونه که در سالیان اخیر آستانه امام زاده عبدا… از توسعه و زیباسازی خاصی برخوردار شد نیاز هست تا به این بقعه هم توجه شود؛ چرا که این بقعه هم واجب التعظیم بوده و به دوره اولیه اسلامی می رسد(۶) در پایان امید است تا متولیان اوقاف و امورخیریه بافق، روند توسعه این بقعه را رصد کرده و دنبال کنند. نباید به علت کمبود منابع مالی حداقل شرایط رفاهی از زوار گرفته شود؛ فراهم نمودن این امکانات وظیفه اداره اوقاف و امورخیریه هست که انتظار هست این موضوع بیشتر مورد توجه قرار گرفته و روند خدمات رسانی به زائران عزیز تسهیل شود. بطور حتم دوستداران این بقعه شریف هم حاضر به کمک و همراهی خواهند بود.
منابع:
(۱) www.oghaf.ir، قانون تشکیلات و اختیارات سازمان اوقاف و امور خیریّه،مصوّب ٢/١٠/١٣٦٣
(۲) همان
(۳) همان
(۴) هفته نامه افق کویر، شماره ۹۶۴، صفحه ۴
(۵) www.oghaf.ir، قانون تشکیلات و اختیارات سازمان اوقاف و امور خیریّه،مصوّب ٢/١٠/١٣٦٣
(۶) هفته نامه افق کویر، همین شماره (۹۶۶)، یکبار برای همیشه پیرامون وجه تسمیه بافق

محمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حسین تشکری بافقی
صاحب‌امتیاز و مد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یرمسئول