نمایش خبر نمایش خبر

بازداشت چهار مدیر متخلف در فلات مرکزی

بازداشت چهار مدیر متخلف در فلات مرکزی



هفته پیش خبری برای مردم بافق باور نکردنی بود و آن هم تخلفات مالی در بزرگترین مجتمع سنگ آهن کشور؛ یعنی فلات مرکزی؛ این فلات دارای 38 آنومالی است که دور تا دور بافق را به محاصره در آورده است. بارها و بارها مسئولین محلی نالیده اند که چرا این مجتمع  مانند شرکت سنگ آهن مرکزی عوارضی را پرداخت نمی کند. اکنون دادستان عمومی و انقلاب یزد از انجام تخلفات مالی در این مجتمع خبر داده است. دادستان یزد گفته « این تخلفات شامل  پولشویی، دریافت و پرداخت رشوه، تبانی و تدلیس در معاملات دولتی در مجتمع معادن سنگ آهن فلات مرکزی ایران است.» او اعلام کرده« 4 نفر در این خصوص بازداشت شده اند.» اگرچه هویت این افراد از سوی مراجع قضایی؛ حتی بصورت حروف مقطع اعلام نشده؛ اما نام و نشانی آنها بر زبان هر مرد و زن بافقی است و این چهار نفر را به نام و کنیه و تیر و طایفه نام می برند!  
به گزارش ایلنا، « علی اکبر شمس» دادستان عمومی و انقلاب یزد گفت: « حسب گزارش اعلام شده از سوی مراجع ذی ربط، تخلفات مالی متعددی در مجتمع معادن سنگ آهن فلات مرکزی ایران؛ زیرمجموعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران  به صورت شبکه ‌ای انجام شده که در این ارتباط چهار نفر بازداشت و اتهامات به آنان تفهیم شده است.»
وی افزود: «تحقیقات به منظور تکمیل پرونده و استخراج میزان دقیق مبلغ پولشویی، رشوه، تدلیس و تبانی ادامه دارد.»
در این باره «محمد سجاد اعتباری» دادستان عمومی و انقلاب بافق در پاسخ به این پرسش که آیا پرونده در بافق تشکیل شده  و توسط دادستانی بافق پیگیری شده است؟ گفت: « خیر، پرونده در یزد و از سوی دادستانی یزد پیگیری شده است.»
برخی منابع از بازداشت این چهارنفر تا تاریخ شنبه، مورخ 11/6/96 یاد کرده اند. در این زمینه یک مقام مسئول گفت: به احتمال زیاد ردیف اول این پرونده شنبه در دادگاه حاضر خواهد شد و با وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد می گردد. 
شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران سه شنبه، هفته پیش، مهندس حمید رحیمی را به سرپرستی این مجتمع منصوب کرد. 
امروزه دو واژه «تدلیس» و «تبانی» برای آحاد جامعه بافق مهم شده است و بیشتر سوال دارند که این دو واژه چیست و چه معنایی دارد؟ بر روی هم تدلیس مطابق با ماده 438 قانون مدنی عبارت است از فریب دادن و پنهان کردن واقع است. پس هرگاه فروشنده کالایی، برای فریفتن خریدار، وصفی موهوم را به کالای خود نسبت دهد یا عیبی را که در آن است بپوشاند، در معامله تدلیس کرده است. بدین ترتیب در تدلیس نوعی تقلب و ریا وجود دارد و فرد فریبکار، بی‌اعتنا به شرافت شغلی و درستکاری متعارف، از اعتماد طرف معامله برای گول زدن او استفاده می‌کند. بر این مبنا گاه گفتن دروغ یا اظهاری نابجا سبب ایجاد حق فسخ قرارداد و یا معامله می‌شود و فرد دروغگو ملزم به جبران خسارت طرف معامله می‌‌شود. بدین جهت تدلیس در معامله با کلاهبرداری قرابت دارد. تبانی نیز بدین معنی است که  هر گاه اشخاصی با یکدیگر تبانی کرده و برای بردن مالی که متعلق به غیر است بر همدیگر اقامه دعوی نمایند این اقدام آنها جزء تشبث‌به وسایل متقلبانه برای بردن مال دیگری که به موجب ماده 238 قانون مجازات عمومی پیش‌بینی شده است محسوب و به مجازات محکوم خواهند شد.