نمایش خبر نمایش خبر

انشا ا… در آینده بتوانیم از دستاوردهای روستایی زنان بافق در شیراز استفاده کنیم

انشا ا… در آینده بتوانیم از دستاوردهای روستایی زنان بافق در شیراز استفاده کنیم



 


به گزارش هفته نامه افق کویر؛ در حاشیه این همایش نمایشگاه محصولات شتر نیز وجود داشت، نمایشگاه از هشت غرفه تشکیل شده بود که چهار غرفه مربوط به شهرستان بافق و بقیه از سراسر کشوردر این نمایشگاه حضور داشتند.
"حمید افشاری" کارآفرین دامپروری و فراورده های دامی از استان شیراز به خبرنگار هفته نامه افق کویر گفت: اولین مرکز دامپروری استراتژیک در ایران؛ شامل دام های شتر، بز و کارخانه فرآوری محصولات را در استان شیراز احداث کرده ام.
وی ادامه داد: همچنین مرکز مهارت آموزی نظام مهندس کشاورزی نیز محسوب شده که دانش جویان فارغ التحصیل رشته دامپروری برای آموزش به آنجا مراجعه می کنند.
افشاری افزود: با توجه به اینکه شهرستان بافق مرکز پرورش شتر در کشور محسوب می شود، تصمیم گرفته برای شرکت در این همایش مقاله ای را به عنوان ایده پردازی ارائه داده که رتبه اول کشوری را کسب کردم.
کارآفرین نمونه کشوری تصریح کرد: شرکت در این نمایشگاه این فرصت را برای ما ایجاد کرد تا از نزدیک با توانمندی ها و صنایع دستی شهرستان بافق آشنا شده و با توجه به امکاناتی که در استان شیراز وجود دارد و همچنین دستیابی به بازارهای صادارتی کشور، انشاا…در آینده بتوانیم از دستاوردهای زنان روستایی بافق در شیراز استفاده کنیم.
طراحی دستگاه سیستم همیارشتر دار
"وکیلی" یکی دیگر از افراد شرکت کننده در این نمایشگاه و دارای فوق لیسانس الکترونیک به خبرنگار هفته نامه افق کویر گفت: از شهرستان مازندران برای شرکت در این نمایشگاه آمدم، دستگاهی که طراحی نمودم،سیستم همیار شتردار(ساربان یار) می باشد.
وی افزود:با توجه به اینکه سالیانه با معضل تصادف جاده ای کشور با شتر مواجه هستیم که باعث می شود هموطنان خود را از دست داده و بنده نیز چند سال پیش یکی از اقوام نزدیک خود را بر اساس تصادف با شتر از دست داده و همین امر باعث گردید تاتصمیم بگیرم، دستگاهی را طراحی نمایم که به ساربان، نزدیک شدن شتر به جاده را اطلاع داده تا ساربان "شتر" را از جاده دور کند.
وی قیمت این دستگاه را یک میلیون و پانصد عنوان کرد و گفت: قابلیت این دستگاه به گونه ای است که محدوده مکانی ندارد و در هر مکان که شتر باشد به راحتی می تواند موقعیت این حیوان را تشخیص دهد.
"رهنیان"یکی دیگر از افراد حاضر در نمایشگاه و تولید کننده " گلیم" یا "پَلاس" از نایین گفت: از آنجا که این نمایشگاه جنبه نمادین و معرفی محصولات شتر را داشت، تصمیم گرفتم به شهرستان بافق بیایم.
وی ادامه داد: گلیم یکی از انواع صنایع دستی اصفهان محسوب می شود که از ابریشم، پشم گوسفند یا شتر بافته می شود.
رهنیان تصریح کرد: رنگ های استفاده شده در گلیم سنتی و گیاهی هستند که در زمان گذشته به شکل سنتی اش برای پوشاندن زمین، دیوارو یا روانداز حیوانات استفاده می شده؛ ولی امروزه به عنوان یک پوشش مدرن برای خانه های شهری نیز خریداری می شود.
فرصت را غنیمت شمرده و
در این نمایشگاه شرکت کردیم
سپس خبرنگار هفته نامه افق کویر به سراغ بانوان بافقی رفت."زهرا قائمی" گفت: نمایشگاه محصولات شتر فرصت خوبی برای شناساندن صنایع دستی و محصولات بافق به مسئولان است که ما نیز فرصت را غنیمت شمرده و در این نمایشگاه شرکت کردیم.
وی ادامه داد: بنایراین تصمیم گرفتم صنایع دستی بافق از جمله" بادبزن"، جارو، "پادری"،"شتر بافته شده از جنس مخ" و… را برای عرضه به نمایشگاه بیاورم.
در ادامه "حکیمه رحمانی" از روستای کوشک گیاهان دارویی کم آبخواه و "طیبه زینلی" از روستای کوشک محصولاتی مانند "مسکه"، "دوغ"، "روغن شتر"، "روغن گوسفند"، "کشک" و …در نمایشگاه به عرضه گذاشته بودند.
سپس خبرنگار هفته نامه افق کویر به سراغ طاهره محمودی رفت، وی نیز محصولات پته دوزی برای معرفی به نمایشگاه آورده و در پایان به خبرنگار هفته نامه افق کویر گفت: بنده با توجه به اینکه کارآموزان زیادی در شهرستان بافق دارم؛ ولی به مدت دو سال است در شرایط کرونا فروش ما اندک و ناچیز بوده و از مسئولین شهرستان می خواهیم که ما را در این امر یاری کنند.

معصومه غلامرضاپور- الهام نصیرزاده|