نمایش خبر نمایش خبر

آبی که بر روستاییان حرام و بر صنایع مباح شد

آبی که بر روستاییان حرام و بر صنایع مباح شد



به گزارش هفته نامه افق کویر، بافق روستاهای متفاوتی از لحاظ آب و هوا دارد از روستایی سرسبز و معتدل تا روستایی کویری را شامل می شود. خبرنگاران افق کویر این هفته به روستای صادق آباد که با نام "ریگ های صادق آباد" بیشتر شناخته می شود رفته و گزارشی تهیه نمودند که در ادامه می خوانید:
رفت و آمد ماشین های سنگین
موجب ریزش قلعه خواهد شد

"امیر کارگران" در حالی که محوطه قلعه را نشان می داد گفت: بخشی از آن مرمت شده است و بخشی دیگر نیز هنوز نیاز به مرمت دارد و در قلعه یک سالن بسیار بزرگ وجود دارد که می توان سرمایه گذاری نمود و همچنین می توان از این مکان به عنوان بوم گردی استفاده کرد؛ اما این قلعه نیاز به استحکام سازی دارد. اگر بارانی ببارد، این قلعه ریزش خواهد کرد و حتما باید کنارگذر ساخته شود تا رفت و آمد ماشین های سنگین از جاده کنارگذر صورت گیرد، چرا که رفت و آمد این ماشین ها باعث ریزش قلعه شده است و ممکن است کاملا تخریب گردد.
وی در ادامه به حمام تاریخی اشاره کرد و از ورودی آن مشخص بود که سالیان زیادی است کسی داخل آن نرفته است؛ اما پشت بام آن بازسازی شده است.
روستا دهیاری ندارد

کارگران ادامه داد: داخل حمام بسیار خراب است و باید بازسازی شود و چون روستا دهیاری ندارد سرمایه نیز نیست و برای این سقف، از هزینه شخصی استفاده شده است.
به خاطر بدهی ۱۸ میلیون تومانی برق آن را قطع کردند

وی گفت: زمانی یکی از معادن بالای مادر چاه این روستا، چاهی حفر نمودند که باعث خشکیدن قنات شد و همه به شهر مهاجرت نمودند و در سرشماری سال 1385 جمعیت این روستا را سه نفر اعلام نمودند و در حال حاضر ۲۵ خانواده در این روستا زندگی می کنند و همچنین با اجرای طرح هادی جوانان به روستا بازگشته و سومین دوره شورا نیز تشکیل شد و چون دهیاری ندارد از لحاظ بودجه صفر هستیم و به مدت سه سال است که به این روستا هیچگونه بودجه ای تخصیص داده نشده است و سال ۱۳۹۷ که سقف حمام را بازسازی نموده امسال بعد از چندین سال هزینه آن را پرداخت نمودند و تنها خیابان و کوچه ای که آسفالت است همین خیابان اصلی است یکی از کوچه ها را برق رسانی شد به خاطر بدهی ۱۸ میلیون تومانی برق آن را قطع کردند .
وی در مورد جابجایی چاه گفت: یک سال و نیم است که پیگیر جابجایی چاه هستند که در مرحله اول منابع طبیعی طرحی را ارائه می کند و این طرح را تا آخرین مرحله پیش می رود، به مرحله مجوز که می رسد گفته می‌شود که یزد نمی تواند این کار را انجام دهد باید به تهران ارجاع شود در مرحله دوم طرح سه درصد را تا مرحله پایانی انجام داده اما گفته اند که طرح منحل است یک طرح دیگر را باید اجرا کنید آب چاه به عمق صدمتری رسیده است و بسیار شور، درخت پسته بیست ساله خشک شده است قبلا علوفه یونجه، جو، گندم و سیفیجات کاشت می شد اما الان تولید به صفر رسیده است در صورتی که روستا باید تولید کننده باشد اما وارد کننده شده اند و برای دام های خود نیز از شهر علوفه تهیه می نمایند.
اهمیتی به کشاورزی نمی دهند

غلامی نسب گفت: اهمیت به امور کشاورزی نمی دهند در بافق جهاد کشاورزی تمام تلاش خودش را می کند؛ اما دیگران اهمیتی به آن نمی دهند به همین دلیل نتیجه مطلوبی صورت نمی گیرد، شاید اینجا می خواهد شهرک صنعتی شود که به این روستا هیچ توجه ای نمی شود.
ده اینچ آب را به شش اینچ رسانده اند و برداشت آب در ثانیه ۴۳ لیتر آب است.

در حال حاضر دو ماه
چاه خاموش است

وی تاکید کرد آب قنات قابل مقایسه با چاه نیست. علاوه بر اینکه مقدار برداشت آب را کم کردند گفته شد سال اول ۳۰ روز خاموشی چاه است و در حال حاضر دوماه چاه خاموش است و از 34 لیتر در ثانیه به ۲۷ لیتر در ثانیه رسیده است و آب به میزانی شور است که حیوانات از آن نمی خورند و مجبورهستند از آب شرب استفاده کنند و قبض آب را ۸۰۰ هزارتومان آورده اند.
بدون هماهنگی شورا
ریگ ها را می برند

وی ادامه داد: همچنین بدون هماهنگی شورا عده ای ریگ های صادق آباد را برای کشاورزی می بردند؛ شاید برای یک نفر ده ها ماشین ریگ بردند و باید با شورا هماهنگ باشند و کار با عدالت پیش برود. اگر این روستا امکانات داشت کارگر در این روستا می ماند و لازم نبود که هزینه ایاب و ذهاب بدهیم.
شرکت فولاد بافق پنج حلقه چاه زد

چندین سال پیش یکی از معادن چاه زد و قنات خشک شد و الان شرکت فولاد بدون هماهنگی آب منطقه ای پنج چاه با دستگاه حفاری غیر مجاز زده است و بدون محدودیت آب انتقال می دهند و در گود ترین منطقه چاه حفر نمودند, در حالی که روستا تشنه آب است!
از حالا روستای صادق آباد و باقرآباد را خشک شده بدانید

رئیس اداره آب منطقه ای با شرکت فولاد صحبت نموده و توافق کردند؛ اما برای مردم هیچ منفعتی ندارد. از حالا باقرآباد و صادق آباد را خشک شده بدانید. لوله انتقال آب با قطر 350 گذاشته اند و آب را انتقال می دهند.
این روستا برای حفر چاه در کمترین عمق با مشکلات زیادی روبه رو می شود و اگر در نهایت چاهی حفر شود با محدودیت بسیار روبه رو است؛ اما چرا این شرکت بدون محدودیت و در عمق بیش از 150 متری آب برداشت می‌نماید؟ آیا آب منطقه ای فقط برای مردم است و به شرکت ها و معادن نباید تذکر دهد؟
همه درختان به خاطر کم آبی
خشک شده اند

امیر کارگران گفت: قبلا اناری برداشت می شد با بهترین کیفیت و در حال حاضر همه درختان خشکیده و در سال جاری هیچ محصولی نمی توان کاشت و برداشت کرد؛ چون چاه خاموش است.
وی گفت: آثار تاریخی این روستا دو قلعه است که یکی از قلعه ها سه برج دارد و خاص است و حمام تاریخی است و کویر نیز ثبت آثار ملی است که می توان برنامه ریزی و سرمایه گذاری کرد.
بوم گردی کویر دو روز پلمپ بود ولی دو سال ضربه خوردیم

وی تصریح کرد: پیرامون بومگردی کویر تبلیغات منفی صورت گرفته است دو روز پلمپ بوده اما ما دو سال ضربه خوردیم.
کارگران گفت: اگر دیوار برج ریزش کند نود درصد برج ریزش خواهد کرد و رفت و آمد ماشین های سنگین بسیار است. در همین حال که توصیف می کرد دو ماشین سنگین پر از کود حیوانی با سرعت زیاد از این مسیر به طرف حسن آباد رفتند و واقعا برای این برج و قناتی که قسمت تحتانی جاده قرار دارد، بسیار مضر است.
کارشناس اطلاعات غلط
دریافت کرده است

خانم چهل ساله گفت: منزلی که چندین سال ساخته شده است در طرح هادی قرار داده اند و این مکان را مذهبی نامیده اند یا کارشناس به این روستا نیامده و اگر آمده است اطلاعات غلط دریافت کرده است این مکان در نقشه هوایی بنیاد مسکن خانه نشان داده شده است .
اساسی ترین مشکل کنارگذر، آسفالت جلوی مسجد و برداشت بی رویه ریگ برای کشاورزان است.
میرجعفری گفت: اساسی ترین مشکل کنارگذر، آسفالت جلوی مسجد و برداشت بی رویه ریگ برای کشاورزان است که احتیاج به پیگیری است تا حل بشود.
برداشت آب بسیار کم است و خیلی شور است و اگر طرح هادی هر چه سریعتر انجام شود و جوانان صاحب زمین شوند این روستا جان دوباره خواهد گرفت.
دچار کمبود آب خواهیم شد

محمد رضا غلامی نسب گفت: در رابطه با آبرسانی به حسن آباد اگر این کار صورت بگیرد باید لوله انتقالی آب از باقر آباد به صادق آباد قطر آن افزایش یابد؛ وگرنه دچار کمبود آب شرب خواهیم شد.
چندین جلسه با نماینده مجلس
و فرمانداری داشتیم؛ اما هیچ نتیجه‌ای نداشت

میرسعید میرجعفری، رئیس شورای اسلامی روستای صادق آباد مشکلات روستا را این چنین بیان نمود: ایجاد کنار گذر لازم و ضروری است. پارک کودک یکی از دغدغه های روستاییان می باشد و برای احداث زمین چمن چندین جلسه با نماینده مجلس و فرمانداری داشته؛ اما هیچ نتیجه ای نداشت که مشکلات روستا حتی کمتر شود. روستای صادق آباد گردشگری است از استان، کشور و جهان گردشگر می پذیرد اما خیابان و کوچه مناسبی ندارد و حتی آسفالت نیست و هنوز بنیاد مسکن هیچ اقدامی ننموده است و یکی دیگر از مشکلات را آنتن دهی ضعیف روستا دانست؛ روستا یک دکل نیاز دارد.
انفجارهای پی در پی
معدن آنومالی شمالی

وی ادامه داد: معدن آنومالی شمالی به روستای صادق آباد 6 کیلومتر فاصله دارد و انفجارهای پیاپی صورت می گیرد و چاه روستا از 100 متر به 80 متر رسیده است از مسئولین خواستار رسیدگی به مشکلات روستا هستم.
حفاظت از بافت تاریخی

وی گفت: هدف از ایجاد کنار گذر حفاظت از بافت تاریخی است؛ چرا که به طور متوسط روزانه 15 کامیون از این مسیر عبور می کند.

بخشداری مشکلات روستاها را با جدیت دنبال کند

به نظر می رسد که روستا احتیاج به رونق کشاورزی دارد تا بتواند مورات خود را بگذراند و متولیان صنعت درست است که از قبل سرمایه گذاری سودهای کلانی عاید انها شده است ولی این سود با چه بهایی بدست خواهد آمد. انتظار می رود تا بخشداری و سایر ارگان ها متولی، رسیدگی به مشکلات روستاییان را سر لوحه کار خود قرار داده و با جدیت بیشتر معضلات را حل کنند.

حدیث عباسی- افسانه رنجبر|