نمایش خبر نمایش خبر

«بایستی تولید را محور کار قرار بدهیم»

«بایستی تولید را محور کار قرار بدهیم»



مقام معظم رهبری بر اساس سنوات پیشین که به مقوله اقتصاد توجه بیشتر نموده اند؛ در ادامه سالهای «حمایت از کالای ایرانی»، «رونق تولید»، «جهش تولید» امسال را نیز، تولید، پشتیبانی و مانع زدایی دانسته اند. «یعنی شعار این است: تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» و تصریح کردند:«ما بایستی تولید را محور کار قرار بدهیم و حمایتهای لازم را انجام بدهیم و مانعها را از سر راه تولید برداریم.» (۱)
تولید یا فرآوری، در اصطلاح علم اقتصاد، به معنی تهیه کالا و خدمات مورد نیاز با استفاده از منابع و امکانات موجود بوده و بر دو نوع است: تولید مداوم و تولید متناوب. فعالیّت تولیدی سلسله اقداماتی است که برای تبدیل منابع به کالا‌های مورد نیاز صورت می‌گیرد. واژه Production در لغت به معانی استخراج، فراورده، محصول، کار، عمل، نتیجه، ارائه و تولید آمده‌است. (۲)
برای صنعتگر، زمانی موفقیت در پیش است که بازار مصرفی وجود داشته باشد. اگر به پیشینه کشورهای استعمارگر نگاهی کنیم؛ زمانی آنها، توجه خود را به سایر ملل معطوف کردند که به دنبال بازار مصرفی برای تجارت و کسب درامد بیشتر خود بودند؛

«در سده‌های نوزدهم و بیستم این موضوع رشد یافت و دادوستد اقتصادی به انقلاب صنعتی منتهای شد و بنیاد اقتصادی و سیاسی کشورهای استعمارگر را دیگرگون کرد و کار بهره‌کشی از منابع مستعمره‌ها بیش از پیش بالا گرفت و این سرزمین‌ها مبدل به منابع ماده خام برای صنایع کشورهای صنعتی و بازار فراورده‌های آن‌ها شدند.» (۳)
در نتیجه کشورهای هدف انها با دو دیدگاه فتح می شد: اول) توجه به بازر مصرفی آنها و دوم) استثمار یا بهره کشی از منابع خام آنها! این فرآیند آن قدر ادامه یافت که آنها را تبدیل به یک ابرقدرت بلامنازع اقتصادی نمود. حال ما نه دنبال استثمار کشورهای دیگر هستیم و نه دنبال بازار مصرفی برای تجار خود؛ هدف ما این است که در وهله اول اقتصاد داخلی خود را سامان دهی کنیم تا در این مقطع که کشور با بحران های اقتصادی در شئونات مختلف روبرو هست بتوانیم رو پای خود بایستیم. برای این منظور هم راهی وجود ندارد تا به مسئله تولید در تمامی شئونات زندگی اجتماعی توجه شود و فقط منحصر به مسئله اقتصادی نگردد؛ این توجه، همان پشتیبانی از تولید می باشد که در مرحله اول در میان مسئولان با شدت خاصی باید حرکت کند و نگاهی پشتیبان محور به کارها داشته باشند. وقتی چنین امری صورت گرفت خواه ناخواه موانع و مشکلات بر سر راه هم از بین خواهد رفت. بخشی از این موانع در اختیار دولت هست که با برنامه ریزی و استفاده از افکار خلاق و نیز مطابق با قوانین موجود، می تواند از تولید حمایت قاطعی داشته باشد و بطور حتم موانع موجود نیز برداشته خواهد شد.
منابع:
۱- https://farsi.khamenei.ir
۲- https://www.tabnak.ir

۳- ویکی پدیا